>något för alla

>I brist på spänning och dramatik tänkte jag passa på och tacka alla som har köpt ”brudens hemliga” och ”brudens ohemliga” och tålmodigt väntat på Vulkans makliga process att producera och skicka. Jag har hållit mitt löfte och avfyrat ett stort leende varje gång jag har sett att någon ny har köpt böckerna, ni egoboostar mig till tusen och jag hoppas att ni tycker att ni har fått valuta för pengarna!

Jag tar förresten tillbaka. Mitt liv innehåller visst en massa spänning och dramatik, som igår när personalen i min närbutik brottade ner en snattare. Han bet till och med en av dem i benet. Och i förrgår var jag och Tofflan på stadsteatern och såg Djungelboken (igen). Och shit, när de sjunger ”gå din egen väg” så känns det som om de sjunger till mig. Och livet är ett skådespel och inställningen är halva verkligheten och jag slappnar av och kommer ihåg allt det där som man måste komma ihåg för att inte bara harva på. Kanske dags att skaffa dingeldongelörhängen och bli kulturflata på heltid.

Min inre bdsm-brud var den enda som garvade åt de sadomasochistiska skämten i Djungelboken. När incidenten i närbutiken uppstod önskade hon att hon hade haft med sig ett par handklovar i väskan, bara för att det hade varit så lustigt att ha ett sådant oförmodat verktyg med sig utifall att någon behöver fånga en snattare. Min inre kulturflata himlade med ögonen och tyckte, att ska man nu nödvändigtvis binda fast någon så kan man göra det med en färgglad scarf. Min inre språknörd jublade, helt oberörd av övrig kommunikation, över att ”till exempel” på grekiska heter ”gia paradigma”, att ”röst” heter ”foni” och att ”fonem”, som på svenska betyder minsta betydelseskiljande fonetiska enhet, på grekiska betyder ”vokal”. Om ni är så nördiga som jag tror att ni är, så finns det åtminstone en eller två läsare som får något ut av den informationen, medan resten av er är mer lagda åt att fantisera om det föregående.

0 svar

  1. >Fonem och vokaler är så mycket mer upphetsande än handklovar så nu är vi tre. Jag började läsa din brudenblogg för det flatiga innheållet, men det har varit språknörderiet som hållit mig kvar. 🙂

  2. >Jag vill tacka för leendet då jag från och med igår är stolt ägare av dina två böcker 🙂 Fick de faktiskt i present efter att ha varit duktig och skriva med de på önskelistan!

  3. >hej! jag är nog också lite nördig, eftersom jag återkommer till din blogg 🙂 det, OCH att den är så bra. Och nu tänkte jag berömma dig för din sångröst och textskrivarförmåga (om det är du som skrivit alltså?) också. Jag har nämligen tagit mig friheten att tjyvlyssna och det lät fint i hörsnäckan!/litteraturelin

  4. >teehe handboooja….. =( jag skyller på min ålder att jag inte gläds åt det andra. återkommer när jag är 20. haha jag sitter vid barnbordet här på kalaset =(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster