>pride: upptakten

>Imorse när jag upptäckte att jag befann mig på en presskonferens insåg jag att pride har börjat. Ena dagen sitter man på en antik mur i Thessaloniki och böjer grekiska verb, nästa åker man till Skansen med en buss som flaggar regnbåge. Det var förresten inte på presskonferensen jag upptäckte det, utan på Centralen där först två rultiga flator med bäbis kom gående, sedan två ystra tonårsbögar och till slut en brud med snagg och arbetarbrallor som traskade före mig hela vägen till pridecenter i Gallerian. Åh det är som lämmeltåg, eller som den sista striden i Sagan om ringen, när gotiska bibrudar, hopbitna truckflator, mobbade högstadiebögar, lurviga björnar, resliga transor och queera transgendered polyamorösa teoretiker med fyrkantiga glasögon och hår på benen kryper fram ur sina hålor och beger sig till Stockholm. Nej nu överdrev jag, de sistnämnda bodde redan i Stockholm.

Under kommande vecka kommer jag att befinna mig i Pride House och i qx-tältet i parken. Stadsvandringen om mig själv dumpade jag när jag förstod att den skulle krocka med ÖFA:Vårkonsert (men tack för de två anmälningar som har droppat in, det var hemskt smickrande), däremot kommer jag ha med mig ett gäng bloggböcker som jag säljer till sjukt rabatterat pris eftersom de mår bättre av att läsas än att ligga i en kartong i mitt vardagsrum. Det är bara typ fem av varje, så om man är intresserad kan man skicka ett litet mejl och paxa en, eller hoppa på mig så fort man ser mig och hoppas att de finns kvar. 170 kr/styck blir det, vilket är så lågt jag kan gå utan att börja betala er.

Jag räknar med att veckan blir fullständigt utmattande. Planen är att jag ska skriva två till fyra artiklar per dag samt blogga om allt som inte lämpar sig för artiklar, studsa glatt i paraden, gå på miss Gay-festen på onsdag, Combustionfesten på torsdag, Queer All-stars på fredag och Gina på lördag. Men eftersom jag numera är 28 misstänker jag att jag kommer att banga minst en kväll för att hänge mig åt att spela bridge eller mata duvor. Nu ska jag ladda kameran, som lägligt nog slocknade just när jag hade placerat mig inom paparazziavstånd till Magnus Carlsson, Alexandra Dahlström (visst var det hon som var där? Jag har som bekant svårt att känna igen ansikten, men jag är säker på att det var hennes underarmar) och den indiske prinsen. Sen ses vi på Skansen.

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster