>hoppsan, pride!

>Alltså hoppsan, blev det pride nu? Blir det kortare och kortare tid mellan gångerna, eller är det inbillning? Flatorna och bögarna, sparrisarna i frisyrer som de har sett att andra flator har, profilerna som man känner igen men aldrig har bytt ett ord med, polygänget som tycker att jag ska komma på mingel och alla de där som hade bröst förra året men skägg nu – de har lyckats inta staden utan att jag märkte det förrän idag.

Att jag märkte det idag berodde i sin tur på att jag som vanligt åtagit mig att ”jobba pride” för qx.se. Det innebär att jag skubbar runt på kulturhuset och insuper så mycket som möjligt, sparar det i lungorna och andas ut det i helst riktigt summariska, detaljrika, fyndiga, korrekta, utförliga och kortfattade artiklar. Samtidigt, förstås, som jag ska hitta tid att hänga med alla som för en gångs skull så praktiskt hänger på samma ställe, andas in den queerfriska atmosfären och dricka tillräckligt med vatten. Idag lyckades det ganska okej, men jag hoppas ändå att veckans rutin och allt mer råbarkade festivalstämning kommer att göra det ännu enklare.

Jag har redan varit på intressanta föreläsningar, sett en konsert, bevittnat en modeshow-kupp och inspekterat videokonst. Men det är ändå något speciellt med det som får lov att handla om mig och er. Idag var jag och lyssnade på ett samtal om Skamlöst, den queererotiska novellantologin som initierades av Elin Grelsson och kommer att ges ut i höst. Ett av bidragen är mitt, och ju mer jag lyssnade på samtalet desto mer förstod jag varför Ulrika (från Normal Förlag) definierade min novell som ”söt historia”. Det kan nämligen knappast betecknas som ”snusk”, ett ord de gärna applicerade på andra bidrag i Skamlöst (en bok som jag själv för övrigt knappt kan vänta på att sätta tänderna i).

Nåväl, för att försvara min brist på snusk och framhålla förtjänsterna i en mer skogsromantisk än porrig bdsm-folksaga ska jag på lördag eftermiddag klockan 17.00 befinna mig på Normal Förlags scen i Pride Park och prata om novellen och om queer litteratur i allmänhet. Jag hoppas att ni kommer, för jag är själv nyfiken på vad jag kommer att säga! Som om det inte vore nog, ska jag två timmar senare komma tillbaka till samma scen, denna gång för att tala om Udda, avslöja det allra första om nästa roman (som kommer ut till våren) och om mitt författarskap i stort.

Alltså: Normal-scenen i Pride park på lördag klockan 17.00 om queerskogserotisk bdsm-romantik, klockan 19.00 samma dag om Udda, nästa roman och vad man mer kan förvänta sig av mig.

Dessutom: sitter jag imorgon (tisdag) mellan 14.30-15.30 och signerar (eller svarar på frågor om, eller samtalar lite om, eller begrundar) Udda vid Hallongrottans bord i Pride House. Det kan också tänkas att Bitte ”the original hallongrotta” Andersson intervjuar mig i parken senare i veckan, jag återkommer om detta! Sista-minuten-uppdateringar kommer som vanligt på facebook (tryck ”gilla” för att fortsätta få uppdateringar).

Jag blir jätteglad för varenda en som har kommit fram och pratat med mig om Udda. Ni är rysligt gulliga, jag säger bara det.

Dela vidare inlägget
Andra poster