Grammatik mellan mellon: Oregelbundna verb

Som utlovat, femte tjuvtitten i Grejen med verb med releasedag 19 mars 2014*:

Oregelbundna verb: Det är här man får gå och bli lite godtycklig, för de små oregelbundenheter som vi sett prov på i konjugation fyra blommar ibland ut i total anarki. Svenska Akademien har bestämt sig för att beteckna ett litet gäng verb som ”halvsvaga” och beskyller andra för att ha ”defekt böjning”. Vi som har lite anständighet i kroppen går naturligtvis inte runt och anklagar verb för att vara halvsvaga och defekta, utan lägger helt enkelt alla oregelbundna verb i en och samma hög. (”Som queer”, kanske någon säger nu, men queer är något helt annat. Queer skulle du, ur verbsynpunkt, möjligen vara om du tog bort alla konjugationerna och ifrågasatte hur vi i vårt dagliga liv reproducerar normerna kring vad som över huvud taget får kallas verb.)

*Inte! Jag fick just meddelande från förlaget att de kommer att släppa den tidigare, redan under nästa vecka. Vilket innebär att den sista tjuvtitten kanske kommer redan i helgen!

Dela vidare inlägget
Andra poster