Podcast & radio

Några av de poddar och radioprogram som jag frekventerar.

Lantzkampen i P1

Lantzkampen i P1 är en frågesport om veckans nyheter med Annika Lantz som programledare och Sara Lövestam som ständig och enväldig domare. Lyssna varje fredag för din dos av hur slutar det, gris eller GW och vem spritar.

Livet på lätt svenska

En podd om livet på lätt svenska – för SFI och alla som är intresserade av svenska språket. Sara Lövestam och amerikanska Isabelle Stromberg pratar om livet i Sverige, kultur och personliga upplevelser. Och vi pratar mycket om svenska språket, som Isabelle studerar. Vad är skillnaden mellan klaga och beklaga, hur långt in måste man suga ett norrländskt ”jo” och vad händer om man går in i ett svenskt hem med skorna på?

Mian och Saras skrivarlya

Mian och Saras skrivarlya är Mian Lodalens och Sara Lövestams skrivläger i ljudform, släppt under våren 2023. Här talar vi om det mesta från skrivkramp och synopsis till romandebut och refuseringar. Ni får veta vilken plåga det är att skriva historiska romaner och varför vi ändå gör det, hur Mian kände sig när hon fick veta att hon skrivit helt fel bok (men redan bränt förskottet) och varför Sara var så arg på Mian långt innan vi kände varann. Och så svarar vi på era frågor!