>gräs under fötterna och andra notes to self

>Det kom en kommentar, apropå föregående inlägg: ”allt det där som man måste komma ihåg för att inte bara harva på” -Vad är det? Upplys mig!

Och jag kan ju bara tala för mig själv, men det här är ungefär vad jag måste komma ihåg för att inte bara harva på: Att lyfta blicken där jag står och tänka ”vad är viktigt och vad är det inte, vad kan jag göra lite vackrare, lite mer komplext, lite mer intressant här i krokarna?”

Jag behöver komma ihåg att det enklaste inte alltid är det roligaste och att det alltid finns ett val mellan att se det där simpsonsavsnittet man redan har sett, och att sätta på musik och göra något som får en att växa. Att det som får en att växa kanske inte är just det som ger en pengar och berömmelse, men att det kommer att vara det man ler åt i sin gungstol om femtio år.

Sen behöver jag komma ihåg att saker som är hopplösa utifrån är möjliga inifrån och att ingen som analyserar ens situation och stämplar saker som omöjliga eller konstiga har samma kompetens att avgöra detta som man själv har. Inte på det sättet att man ska fortsätta stalka sitt ex för att man vet att hon/han kommer att ge efter till slut, men på det sättet att man har sitt eget sätt att handskas med saker och att man är så unik att ingen annan har någon aning om vad man kan göra om man lägger manken till.

Och jag behöver komma ihåg att det är jag som styr mina ben och att det är mina fötter som ska känna gräs eller grus under fotsulorna. Att det inte finns en enda utstakad väg, knappt en snitsel ens, och att jag kan trava raka vägen in i skogen, upp i träden, över mossan, genom grenarna och de silade solstrålarna som älskar med min hud. För e-fyran är bara ett asfalterat förslag för den som föredrar att rulla på, nosandes i röven på den som rullar före.

Det börjar låta Oprah här och var, jag vet. Men så går det när man ställer frågor i kommentatorsfältet. Om ni inte passar er kommer jag att utveckla.

0 svar

  1. >bra sagt. Jag har rivit ut ett litet trivialt horoskop (från City eller nåt liknande) och satt in i min sl-kortsficka. Tycker den har ett budskap jag måste påminnas om varje dag. Det står: ”Ditt eget omdöme är trovärdigt nog. Andra vill dig säkert väl men förstår inte riktigt hur du tänker.”Jag blir lugn varje gång jag ser det.

  2. >Varje människa är så komplicerad och motsägelsefull och full av möjligheter att det är omöjligt att veta något om henne, och det är hart när omöjligt att veta något ens om sig själv. Ständig forskning pågår. Och som du säger beträffande vart man ska rikta näsan, E-4:an är bara ett asfalterat förslag! Bra formulering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster