>experiment: normativ dygnsrytm

>Det här med att gå upp tidigt är något många människor pysslar med, upptäckte jag idag när jag pallrade mig till morgontåget klockan kvart i åtta. Det verkar nästan vara en slags norm.

Min anledning till att denna morgon följa normen var ett möte med Pride-kommittén, som visade sig bestå av ex till mina ex och en gammal garderobspolare som åkte med mig till Hultsfred när folk fortfarande gjorde det. Jämt blir det så. Den där stadsvandringen om mig själv som jag just spekulerade i, skulle till hälften bestå av redovisningar av vilket ex som har dejtat vilket ex till alla hobbitar vi i vår lilla stadsvandringsgrupp ser på håll. Kittlande de första två gångerna, men i längden som ett sånt där utdrag ur Gamla Testamentet ni vet (jamen ni veeet, ”Henok fick en son, Irad, och Irad blev far till Mechujael, Mechujael blev far till Metushael och Metushael blev far till Lemek”… ”Timna, som var bihustru till Esaus son Elifas, födde honom Amalek. Detta var Adas, Esaus hustrus, ättlingar”).

När klockan var halv tio och en vanlig sansad människa skulle börja fundera på frukost, var jag redan på väg till mitt andra jobb. Jag känner mig som en jetsetare – säger man så nuförtiden eller är det klimatpolitiskt inkorrekt? – och snart ska jag gå till Historiska muséet och titta på montrar om vikingatiden med ett gäng mer och mindre intresserade kursdeltagare. Sen ska jag ta mig till Tantogården, det var det som var min själva avsikt med att skriva det här inlägget, för att insupa queerkultur hela kvällen och natten på queerqultfestivalen. I väskan har jag eventuellt ett osålt ex av Brudens, om någon skulle vara intresserad.

Ja nä men klockan är bestämt 12, och ska jag fortsätta följa normen som hittills idag så är det dags för lunch. Dagens, har jag hört att folk brukar äta.

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster