>Mitt liv som musikant, del 4

>Häromveckan blev jag tillsagd att ta ut min piercing i tungan. Det var en äldre herre som sade det åt mig, på en helt trevlig fest där vi övriga minglade omkring och frågade varandra vad vi hade för relation till festföremålet själv. Och det är lite som när den där tanten på tunnelbanan petade mig i huvudet eller när kunden på systembolaget sa åt mig att jag borde låta håret växa ut. Det är liksom svårt att svara, för själva frågan (alltså påståendet) är så bortom all kutym att det inte står något rimligt svar i etikettboken. Jag brukar le fånigt och säga ”varför då”. I just det här fallet fick jag veta att en tungpiercing enligt akupunktörer ger handsvett och hjärtklappning eftersom tungan representerar hjärtat. Om approachen hade varit lite annorlunda (om mannen ifråga till exempel hade börjat med att presentera sig, fråga artigt om mig och smidigt lett in konversationen på det där med akupunktur) hade jag redan googlat på saken och övervägt att ta ut den (trots all glädje den skänker mig och mina medmänniskor), men eftersom direkta, oprovocerade order inte funkar så bra på mig kommer jag att behålla den i rent trots. Vilket naturligtvis bara drabbar mig, och så sitter jag plötsligt där med min handsvett och önskar att jag hade varit lite mer ödmjuk gentemot gubbars burdusa sätt.

Detta som en inledning till låten jag själv skulle ha spelat på QueerQultfestivalen om det hade varit för sju år sedan och jag precis hade startat mitt band. Håll tillgodo!

okejlåten

0 svar

  1. >Jag ogillar starkt också sådana människor. Jag kan inte säga hata eftersom ungefär halva min bekantskapskrets tycker jag ska plocka ut min piercing. Då är det glädje att tatueringar sitter för evigt och att alla vet det!

  2. >Det är verkligen helt sjukt att vissa männsiskor tror sig besitta rättigheten att ”dyka” ner i ens liv och tycka hit och dit. Som sagt, en sak om man kanske ändå lägger fram det på ett schysst sätt.. men ändå.. Har man inget positivt att klämma ur sig bara för att klämma ur sig nåt så kan man lika gärna hålla käften. Stå på dig! =)/Celina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster