>veckans poll

>Denna veckas poll blev en ganska jämn match mellan krönikorna ”Garderobens sju stadier” och ”…och hon kysser som en karl ska”, men garderoben vann sådär som den gör ibland, och under veckan kommer jag att publicera den på bloggen. Det kan hända att jag publicerar butchkrönikan också, för att ni kämpade så väl (jag ser förstås framför mig att ni inte bara klickade halvhjärtat på det minst dåliga valet, utan lade ner hela ert hjärta och själ i ett klick, med blödande hopp om att det skulle nå hela vägen). Ni som skrev att ni vill läsa alla krönikor, ni gjorde mig förstås ofantligt smickrad, men några tänkte jag hålla på tills vidare. Man vet ju aldrig när man kan behöva dra upp en opublicerad krönika ur bakfickan, menar jag.

Det är en fantastisk bloggvecka vi har att se fram emot. Krönikan om garderoben kommer att publiceras. Jag kommer att skriva ett inlägg om mina favoritord i grammatisk terminologi. Ni kommer att få ta del av priset till en av pristagarna i tävlingen ”gissa bilden” – hon önskade som pris en bild av min hall. Jag kommer dessutom att avslöja vad jag är allergisk mot. Åh vill ni inte bara dyka rakt in i måndagen?

Den här veckan ska vi också ta reda på vad ni egentligen gör här. Om det råkar vara så att flera svarsalternativ känns lockande, försök välja det främsta och kommentera gärna resten i tja… en kommentar till det här inlägget!

0 svar

 1. >Jag klickade i "för att jag gillar sättet du skriver på" eftersom jag egentligen ville välja hbt + kön&genus + språk. Den blandningen är liksom min tekopp så mycket det bara går. Dessutom är jag väldigt förtjust i din formuleringskonst!

 2. >Själv klickade jag i ”för att jag gillar sättet du skriver på”, och vill avsluta meningen med ”och således är anonymt förälskad i dig.” (kvinnor som vet om hur de kan trollbinda genom att placera ord i en viss följd har alltid gjort mig extra svag)

 3. >Jag klickade ”för att jag känner dig/är intresserad av dina förhavanden och tankar”, inte för att jag då faktiskt känner dig, men för att jag känner igen mig själv välidgt mycket i dig plus att dina ord och tankar hjälper mig att bättre förstå mig på mig själv. Och på så sätt har du, indirekt, hjälpt mig att gå från en halvöppen garderob till att inse att jag kanske faktiskt är en full-on flata 😛

 4. >ok, skulle gärna kryssat i ngn sorts ”all of the above” men det är ändå skrivsättet som är det finaste. Plus såklart att du är så toksnygg och verkar så bra.

 5. >jag valde ”för att jag gillar sättet du skriver på” men indirekt så gillar jag välnästan språk också…Jag faschineras fruktansvärt över dina spåkkunskaper. Hur du kan allt med fonem och sånt tjohej. Jag har kämpat med alla såna begrepp i snart ett år och har ändå inte koll :S Hur har du lyckats egentligen? :O

 6. >Jag kryssade i alternativ fyra men kunde lätt ha kryssat i de tre första också (om jag hade kunnat hacka pollprogrammet…). Men mest av allt är det någon slags egoboost att läsa din blogg. – Efter varje inlägg brukar jag tyst konstatera ”Ja jag kunde inte sagt det bättre själv”! (Dessutom verkar vi ha sjukt mycket gemensamt i kategorin onödiga fakta, det är lite som att ha en hemlig tvilling.)

 7. >För att jag gillar sättet du skriver på om hbt, kön och genus. Språkintresset finns här med, men det är inte lika högt utvecklat som hos dig, och därför känner jag mig ibland lite smådum när jag läser dina grammatiska utsvävningar.

 8. >Jag fastnade definitivt för ditt sätt att skriva när jag snubblade in på brudens blogg för längelängesedan. Att det sedan är otroligt intressanta ämnen du skriver om gör det ju inte sämre. Jag behöver förstå bättre för att kunna stötta en vän som på vingliga ben försöker acceptera sin homosexuella läggning.

 9. >även jag sällar mig till skaran, jag gillar sättet du skriver om hbt-frågor, språk, kön, genus, dina tankar och förehavanden på vilket ju lättast sammanfattas i punkt fyra även om ett ”all of the above” hade varit det ultimata!

 10. >I-kryssat: sista alternativet. Orsak: De fyra översta alternativen.Du skriver fantastiskt bra och det är dessutom mycket intressant att läsa. Plus att litet vetenskapligt grundad språkfascism är något att mysa åt, när man ibland har språk som vid artonhundratalets slut och Kafkalängd på meningar.

 11. >Frågan borde ha varit uppdelad i flera delar. Varför började jag läsa blogen? För att jag är intresserad av hbt-frågor. Varför fortsatte jag läsa bloggen? För att jag gillar sättet du skriver på. Varför gillar jag det? För att jag är intresserad av språk.

 12. >Jag klickade annan anledning. Jag läser här för att du hjälpte mig hitta mig själv i garderoben. :)För att jag kunde få stöd och känna igen mig i det du skrev om hur du kom ut å du skrev såå härligt om brudar å knarka brudhud. Genom att läsa hela brudens blogg om brudar fick jag reda på det jag redan visste, du gav mig ord till det jag kände å jag fick mkt förklarat för mig. Läste för att få stöd när ja kom ut å jag fortsätter läsa för jag tycker om det du skriver om, för att du är så klok och underhållande. För att jag e lite beroende.

 13. >Annan anledning säger jag, vilket innebär de fyra första alternativen. Jag skulle önska att man kunde kryssa för allt som stämde. Eller kanske ange på en skala från ”stämmer helt” till ”stämmer inte alls” kanske. Mer psykometriskt korrekt.

 14. >För att jag är intresserad av HBT-frågor, för att jag är intresserad av kön och genus, för att jag är intresserad av språk och för att jag gillar sättet du skriver på.//JJ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster