>hemma-hos-reportaget

>”Jag skulle vilja se hur din hall ser ut. Den har ju figurerat i flera blogginlägg och då innehållit kundvagnar, cyklar och andra stora föremål. Så om du och hallen inte har något emot det så ser jag fram emot bilden.”

Jag trodde aldrig att någon skulle fråga. Här kommer den, bilden på min hall. Följd av en svada förstås, för det är ju fortfarande min blogg.

Lampan i taket hade från början flärpar, som hängde ner på sidorna och gav den ett slags orientaliskt-bohemiskt uttryck. En flickvän, som jag hade en gång i tiden, störde sig dock på flärparna och klagade på dem med jämna mellanrum. Jag minns inte längre vad hon hade för argument men jag minns att frågan blev ganska infekterad och att jag efter ett par månader i upprivet tillstånd klättrade upp på en köksstol och klippte av dem. Amputerade dem, skulle jag nästan vilja säga, och nu när flickvännen är borta och lampan kvar vill jag liksom säga förlåt till den varenda gång jag går in i hallen. En vacker dag ska jag plocka ner den och ge den vackra kanter, så att den slipper titta ner och se såren.

Till höger kan vi tänka oss Asien. Det kinesiska nyårskrimskramset kommer från den ouppfostrade australiensiska diplomatdottern som kom och hälsade på mig från Kina och smetade röd färg över hela min lägenhet. Buddhan fick jag av en kursdeltagare på SFI som en dag kom och resolut lade den i min famn. Just nu står han (Buddha, inte kursdeltagaren) på två kartonger fulla av Jonas Gardells bok ”Jenny”, som Tofflan hittade på återvinningen och tog hem. Vi ger bort dem till folk så fort vi får en chans, som en belöning för att de orkar ta sig ut till vårt hem istället för att sitta och vänta på oss på centralt belägna kaféer.

Till vänster har vi Afrika. Tanten som står på telefonbordet är väldigt vackert snidad men hon stirrar ilsket på mig när jag går förbi henne mitt i natten för att gå på toa. Kanske är hon arg för att jag prutade på henne när jag köpte henne på en gata i Dar es Salaam. Kanske är hon bara gammal och härjad. Tofflan tycker också att hon är läskig. Bredvid henne står två flodhästar som jag köpte i Zimbabwe och fick för mig att jag skulle starta flodhästsamling. Den samlingen uppgick aldrig till mer än två, och min helt ofrivilliga påvesamling har gått om den utan min egentliga inblandning.

Detta om bilden av min hall, som alltså var ett pris till en av vinnarna i min fototävling ”gissa bilden”. Nästa fototävling kan ju lämpligen bli en spin-off på denna: Vilken växt är det som står på bokhyllan man kan skönja i mitt vardagsrum?

0 svar

  1. >*lycklig*Allvarligt talat trodde jag verkligen inte du skulle uppfylla min önskning, men jag är tacksam. Förstås. Och min gissning, som svar på din fråga är: Bougainvilleaeller Trillingblomma som den också kallas. // Mia

  2. >Shit jag tror din hall är större än mitt studentrum. Schysst discolampa där bakom förresten. Gissa blommor är inte riktigt min grej… jag hade hellre gissat på innefotbollsskorna.

  3. >Pust, vad svårt! Jag slår till med rumsask, eftersom det är den enda krukväxt jag kan namnet på, förutom bergspalm, som jag för övrigt uttalar så märkligt att folk alltid tror att jag säger ”bajspalm”. Den är ju allt annat än bajs skulle jag vilja påstå! Snarare är den en riktig toppenväxt som överlever det mesta; till och med min omvårdnad klarar de av. Min äldsta bergspalm har jag haft sedan jag var 20 och nu är jag 28 stolta år!Eh… sa jag att jag gissar på rumsask?//svamlerskan

  4. >Dr Westerlunds blomma? Oooh, var längesen jag såg/luktade en sån (undrar var man får tag på en?), men jag tror inte det är det det är. Kanske en… hmm… fikus? Benjamin fikus, alltså. Eller garderobsblomma? 😉

  5. >Åh jag är lyrisk, vi har TVÅ vinnare! Det är en fikus med namnet ”fikus kinky” (en benjaminfikus, som en av vinnarna rentav lyckades pricka in) som står på min bokhylla och överlever mot alla odds. Den främmande och Manuela (som lyckades pricka rätt helt utan kvalifikationer?;) får härmed samma pris som vinnarna av min förra tävling – möjligheten att önska en bild eller ett tema på inlägg! (bilden får bara vara av sådant som inte kan ha åsikter om att figurera på bloggen, tofflan och mamma är till exempel off limits)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster