>i ett grumligt hörn av heterosexualiteten

>På Dr Phil diskuterar de tekniker för män som vill ragga upp kvinnor. Det låter som om de pratar hunddressyr, eller konsten att tämja en alien, och när någon nämner att kvinnor gillar att känna sig uppskattade för sina åsikter och tankar, går ett förundrat sus genom den manliga delen av publiken. Plötsligt förstår jag orsaken till att heterotjejer då och då säger ”fan jag önskar att jag vore lesbisk, tjejer förstår liksom varandra” (något som inte direkt stämmer, men det tar vi en annan gång). Det är som om någon har konstruerat ett stort och komplicerat spel och lagt det mellan män och kvinnor så att de inte kan kommunicera som de skulle vilja. Det är skumt, och när jag hör dem prata på TV om kvinnor som några man behöver ”tekniker” för att närma sig undrar jag vad de tror att kvinnor är. Jag är inte säker på om jag känner mig priviligerad eller förolämpad av att tillhöra det där könet som anses så enormt svårt att förstå sig på och så angeläget att komma nära. Jag vet däremot att jag känner mig enbart priviligerad att slippa förhålla mig till spelet eftersom jag inte intresserar mig för snubbar.

Nu pratar jag förstås bara om de där heterosexuella som ställer upp på spelreglerna – ni övriga behöver absolut inte ta åt er, ni kan luta er tillbaka och förundras med mig. Har ni till exempel tänkt på det där med ”spänningen” som man påstår försvinner om Spelet läggs ner? Har det aldrig förbluffat spelförespråkare hur till exempel alla vi homosar kan gå runt och vara helt tillfreds med att inte hälften av oss betraktas som jägare och de andra som villebråd? Och hur en brud kan vara helt nöjd med att dansa med en annan brud som hon bjöd upp genom att fråga ”vill du dansa”, sniffa på hennes hals, känna tjejens hand hålla om hennes midja samtidigt som hennes egen hand glider lätt längs höfter, revben, rygg, helt utan att fundera över nästa strategiska steg för att tjejen ska förvillas att följa med henne hem. (Flators eventuella raggningsstrategier kan bli föremål för ett helt annat inlägg, men överlagd manipulation har jag hittills faktiskt aldrig sett på menyn)

Känslan av hunddressyr korsas med känslan av datorkonvent för hackers, när jag för lite research går in på ”Sweseductions” diskussionsforum. Visste ni till exempel att det bästa sättet att ”sarga” en blond partytjej är att antingen kombinera ”high energy” med ”dominant”, eller att ha ett ”superhögt value”? Annars kan man också ”låta bli rutinerna och köra mycket c/f, rollspel och push/pull”. Det är bara att välja. Vill ni däremot sarga ”dom platinablonda jättebröstade våpen”, så tål de faktiskt ”teasing, neggar och nästan förolämpningar väldigt mycket”.

Jag börjar med raljans men slutar i betryckthet, för hur kommer det sig att det sitter ynglingar (och en del not-so-unga) och utvärderar metoder på nätet som om de vore laboratorieassistenter och inte av helt samma art som brudarna de väl egentligen bara vill träffa och älska? För att inte börja fundera över effekten för snubbarna som inte grubblar över om det skulle passa bäst att ”dvh:a” bruden eller ”sänka hennes energy” utan mest bara vill lära känna någon: min polare Lane berättade att hennes killkompis satt i en kvart och nötte på hur han skulle få en tjej han gillade att ta en fika med honom. Först tyckte hon att han var knäpp som inte bara frågade, helt enkelt. Sedan, berättade hon, insåg hon att det kanske är så att vara heterokille; brudar blir skeptiska om man inte har en jäkligt bra orsak att fika med dem. För i deras sinnen är de är villebråd – och så länge det finns seduction communities som lär ut ”ge tjejen dåligt självförtroende så får du henne i säng”-tekniker, använder termer som ”het hona” och kallar ett vanligt trevligt samtal för ett ”set”, är det inte ens något en ettrig liten flata ska sitta och slå ner på i en blogg långt bortom themysterymethod.com.

0 svar

 1. >Jo, visst har man blivit utsatt för en del konstigheter från män, men att det fanns namn på dessa konstigheter och att de dessutom kallades tekniker är något som jag fram tills nu varit lyckligt omedveten om. Sanslöst. Har inga ord för hur konstigt och knäppt jag tycker det låter…

 2. >åh herregud… det där forumet chockar mig :O ”Fick in en hel del negs, C/F och en del kino” ”Planerar att träffa henne inom ett par dagar och defenetivt k-closa henne” Otroligt…

 3. >Fick mig många skratt när jag läste det där forumet, killarna där verkar verkligen tro att tjejer är från en annan planet. Och istället för att bli upprörd, minns Ugly Betty’s visa syster Hilda syn på saken: Betty: These poor women, they’re being playedand they don’t even know it.Hilda: Ay, please, betty. They know exactly what they’re doing. They just don’t want the guys to know it. That way they have all the power. It’s not a bad book.You read it?Betty: I thumbed through it. Papi has it now. Ugh. And the world is over.Hilda: Betty, guys need stuff like that book. It gives them the confidence to talk to girls. Otherwise they’d just be staring at our boobs.Betty: And now they insult them.Hilda: At least they’re talking.Betty: So you’re actually saying that this is a positive thing.Hilda: I’m just saying be a little open-Minded.Så slappna av och sluta misstro oss tjejers förmåga att genomskåda ”spelet”. We know exactly what they’re doing. 😉

 4. >Har lusläst jag också. Som något obehagligt man inte kan låta bli att stirra på, liksom. Jag förstår bara inte riktigt hur man får ligg genom att vara otrevlig eller bete sig som en idiot (läste om någon som föreslog hoppa upp och ner på stället för att få tjejers uppmärksamhet … och jodå, visst hade det fått min uppmärksamhet också, jag hade nog ringt 112 och sagt att det var någon som fått nåt slags akut anfall). Förstår inte heller tjejerna de där pojkarna påstår att de får ihop det med – det måste väl ändå vara RIKTIGT desperata brudar, eller? Äsch, jag förstår inte heteron (förlåt, ni som håller till här, men så är det nog) …

 5. >Jag läser ofta bloggar från tjejer som upprört skriver om att okända killar kommit och givit dem komplimanger, och HUR KAN DE TA SIG RÄTTEN att oombett bedöma mitt utseende, de jävlarna??? Som kille så får jag bekräftelse för mitt utseende ungefär en gång vartannat år, och jag minns precis varje gång någon givit mig komplimanger för det. Min normala reaktion är att bli glad i en vecka. Jag blir till och med smickrad för totalt oönskad uppmärksamhet i stil med att bli nypt i rumpan av en kille. Med ovanstående som bakgrund, är det inte totalt uppenbart att det vore omöjligt för mig att behandla tjejer som jag själv vill bli behandlad och vänta mig ett bra resultat? SJÄLVKLART måste jag i viss mån närma mig tjejer som om de vore aliens.

 6. >Jag älskar att läsa forum som det du nämner eller tjommarna bakom Charismatic revolution (www.c-r.se) som totalt missat humorn och den elaka satiren i Neil Strauss ”Spelet” utan istället hyllar den som en bibel.

 7. >senaste anonym: Okej att nån kommer fram och ger en komplimanger. Men ofta känns det som att killar tror att dom kan komma och ”frälsa” en med deras komplimanger. Om nån säger att jag är snygg eller nåt sånt så säger jag inte tack, utan jag säger att jag håller med och att jag vet om det. Ingen kan liksom komma och tro att den kan tala om nåt för en som en inte redan vet. hmm, med reservationer för påtaglig onykterhet, att det här kanske inte var så himla relevant och fint formulerat.. men så känner jag.

 8. >Ja, Strauss’ ”Spelet” är verkligen inte alls så enbart hyllande till raggningsspelet som en del vill tro.Sen ska man inte glömma bort att det där handlar om raggning, enbart. Raggning som är till för 1) att höja det egna självförtroendet 2) sex. Riktiga relationer med kvinnor är det nog ingen av de där grabbarna som törs påstå att de har något som helst hum om.

 9. >Anonym som sa ”’RIKTIGT desperata brudar, eller?’ Ja för en tjej får ju inte vara lössläppt, eller?”Varför tror du att jag tycker det? Jag menar bara att om man träffar på en kille (eller tjej eller vadsomhelst – läste t ex om någon som gillade Toyotor i tidningen häromveckan) som utdelar förolämpningar och/eller hoppar upp och ner på stället tänker de flesta väl ändå knappast ”fan, honom vill jag ta med hem ikväll”…-Anonym som sa ”…okända killar kommit och givit dem komplimanger, och HUR KAN DE TA SIG RÄTTEN…”De flesta tycker nog om komplimanger, problemet uppstår när man förväntas betala för komplimangerna med sex.

 10. >Vilket tokigt forum. Fick god lust att bli medlem bara för att fråga dessa nördar vad de tror de håller på med. Något mer avtändande än ”teknik” kan jag inte tänka mig. Det handlar väl om att gossarna ska känna att de har kontroll – en annan avtändande företeelse. Forumet fungerar som vilken otrevlig svensexa som helst. Hu.En tredje avtändande faktor: Att känna till gossarnas ”teknik” och utnyttja den på något sätt. Vad har man för glädje av det? Vem vill stoppa en av dessa grabbar i säng? Killar som de här låter inte kul i bingen.

 11. >Hittade precis en tråd med raggningstips i ett forum. Det intressanta är att se killar rekommendera strategier som fungerat bra på dem och få se hur kvinnor förklarar att samma strategier skulle få dem att springa skrikande därifrån. Exempel: > Try this one (a girl did this to me on a line in a coffee shop): She leaned forward and put her nose on my shoulder, sniffed my shirt and asked me: "mmm.. what detergent do you use?" That was it. Because she knew that I knew it was a line. Fucking fantastic.If a dude did this to me, I would run SCREAMING. That does NOT work with gender reversal. (Also tends to indicate that you are a stalker creep if a guy starts invading your space.)

 12. Ganska kul att se så många kommentarer angående hur man ska bete sig för att attrahera tjejer. Tjejer blir proppade med skvallertidningar, ungdomstidningar som säger hur ni ska bete er och många tror på det som bibeln, men det ifrågasätts inte.

  Har man brist på någonting som är livsviktigt så är det självklart man söker sig själv ut på äventyr för att lösa det. Hur man nu gör det kan variera på många sätt. Enda anledningen till att det är många termer är ju för att det ska vara lättare att känna igen.

  Det är som att öva på vad som helst, till slut sitter det i ryggmärgen och termerna behövs inte, men samtidigt om du aldrig skulle öva på dem så skulle det bli svårt att utvecklas 🙂

  Härligt att se hur ni tycker folk är patetiska som försöker förbättra och utveckla sitt liv. Sen om ni nu tror att Neil Strauss kör en halv ironisk bibel så vet du inte hur mycket pengar han har tjänat på att hålla andra seminarier, bootcamps med unga män, med mycket gott resultat, till självklart dåliga resultat.

  Många seduction communities har utvecklas till att ge värde till människor, man har brytit sig ur mönstret att man måste ’ta’ värde från andra för att själv kunna vara på topp. Vilket är extremt skönt att veta.

  Alla som skrivit i detta inlägget, och spottar över detta, skulle bli hänförd av dem som är riktigt duktiga på detta. Eftersom dem har skapat sig en attraktiv livsstil och är mer än ofta bara en starkare version av sig själva innan dem började med utvecklingen.

  Som sagt, folk behöver fylla en brist för att kunna utvecklas, hur man nu gör det, är väldigt varierande. Men sitt inte och spotta på er själva, för alla vill bli attraherade 😉

  /Flickvän till en som håller kurser i seduction.

  1. Nja, om du läser min blogg och dem som kommenterar så vet du nog att även råd till tjejer om hur de ska bete sig raljeras över. Så ”det ifrågasätts inte” vete 17…

   Sen tror jag inte att någon stör sig på att människor hittar tekniker för att få bättre självförtroende, men om du har läst på seductionforum och hört hur många pratar om tjejer så håller du kanske med om att det låter som om de pratar om aliens snarare än medmänniskor? Inte alla förstås, men den där terminologin ligger över alltihop som en matta. (jag har för övrigt skrivit en kandidatuppsats just om språkbruket på sweseduction, den går säkert att googla upp om man är intresserad.)

   Vad Neil Strauss förmögenhet har att göra med mitt obehag över terminologin vet jag däremot inte.

  2. > Ganska kul
   Mycket kul att se ett 3½ år gammalt inlägg få en kommentar, som överlag dessutom är skriven i försvarsställning.

   (Sedan kan jag ifrågasätta om det är ”ni” (eller faktiskt ”vi”) som kommentatorn menar ska bete sig som vore ’skvallerpressen’ lag. 😉 )


   (Jag prenumererar på kommentarerna via RSS, men de anländer uppenbarligen i ’digest’-form, därav sen kommentar.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster