>kompanjonskap och goda grannar

>Igår kom Kompanjonen och hälsade på mig från Göteborg. Det första som hände var att vi kollade in genom ett fönster vi gick förbi i mitt bostadsområde och fick en nakenchock som slår varenda melodifestival med hästlängder. En totalt naken man i 70-årsåldern blickade tillbaka på oss – inte från sidan, inte bakifrån med en sån där sängkammarblick i ögonvrån, utan rakt framifrån och med hela kalaset uthängt för världen att se. Han stod vid fönstret och sträckte sig efter persiennen, vi stod två decimeter från fönstret med svidande ögon, nära-pung-upplevelsen var ett faktum. Tiden stod stilla för ett ögonblick. Det var bara början på vår spännande samvaro – min och kompanjonens alltså, det här är inte sexnovell.se.

Vi åt pannkakor, sedan skulle det bära ut på galej på klubb LIPS, men det gjorde det inte riktigt. Jag råkade nämligen hitta en peruk i min garderob och ni vet hur det är med peruker. De ser till att man fastnar framför kameror och speglar tills man har missat alla tåg, och är man dessutom två kreativa kompanjoner kan man inte låta tillfällen som dessa segla förbi bara för att man hade planerat att skaka rumpa. Rumporna fick vänta, natten fylldes av allt från sömnad av nya kuddfodral till experimentell fotografering. Om ni visste hur mycket jag behövde det.

Idag har vi andats in ångorna från ungdomsfesten två dörrar bort. Man blir ganska lullig bara av att sniffa lätt genom nyckelhålet. På uteplatsen står superblonderade sextonåringar och röker och filosoferar kring ”vad vinden säger” och då och då rycker någon i min dörr för att de får för sig att det är här festen är. Så ser det ut, och jag vet att ni andlöst väntar på att höra vad jag egentligen är allergisk mot, men som ni förstår måste jag först ta hand om Kompanjonen. Man kan ju inte sitta såhär och skriva blogg när man har celebert besök, det måste ni förstå.

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster