>veckans poll

>Nio av tio utav er skulle alltså inte ändra sexuell läggning om ni kunde och en av de nej-röstande är jag. Det hade jag väl aldrig förutsett när jag var fjorton år och fylld av lesbisk ångest. Enligt kommentarerna tycks det mest vara bisexualitet som det önskas till eller från, och min analys är att folk alltså 1) inte tycker det vore värt att byta hela sin attraktion mot något man inte är attraherad av och 2) inte tycks nämnvärt påverkade av att man som icke-hetero möter lite fler hinder än om man vore hetero. Som sagt, vem hade gissat det 1994?

Den här veckan ska ni få välja superkraft. Själv gillar jag när superhjältar egentligen bara har en liten, konstig superkraft, som spindelmannen som mest bara kan skjuta klibbiga trådar från handflatan, men jag kan se poängen med att kunna flyga och se igenom väggar också. Om det kommer konstiga ljud från lägenheten bredvid till exempel och man vill veta om man ska ringa polisen eller Sverok. Vad gör en klibbig tråd från eller till i ett sådant sammanhang, menar jag, varpå mina ivriga inre spiderman-anhängare försvarar honom och hänvisar nördigt till wikipedias uppräkning av spindelmannens olika förmågor, så för att inte orsaka mer kontroverser har jag inte inkluderat klibbiga trådar i veckans poll. Jag vet vilken superkraft på listan jag skulle välja, men motivera er gärna så kanske jag ändrar mig.

Jag: Tofflan, vilken superkraft skulle du välja om du får välja fritt?
Tofflan: Jag skulle nog välja att kunna flyga, men jag ser inte riktigt det som en superkraft.
Jag: Vad ser du det som? Ett val? En möjlighet? En grekisk tragedi om högmod och fall?
Tofflan: Räknas det som superkraft alltså? Då väljer jag det.
Jag: Varför då?
Tofflan: Jag har alltid velat det. Det verkar asskönt.
Jag: Tycker du inte att det verkar lite jobbigt också? Typ ”ååh fan det regnar och är kallt men eftersom jag är den enda här som kan flyga är det ändå jag som måste dra iväg till Coop efter mjölk, varenda jävla gång.”
Tofflan: Jag kan ta det.

0 svar

 1. >ja alla svarsalternativ är ju intressanta vid första anblick. Men tänk vad jobbigt att alltid kunna läsa folks tankar. Vad mycket otrevligt man skulle få reda på, och ingen spänning skulle kvarstå. Samma sak är det ju med att se genom folks kläder. Väldigt spännande till en början men sen, spänningen försvinner ju i mötet med ett potentiellt ragg. Och tänk vad mycket fula äckliga kroppar man dessutom skulle behöva se när man som minst vill. Flyga är nog bäst då, även om man behöver flyga till Coop efter mjölk, det måste man ju ändå göra om man bor själv 😉

 2. >Att flyga, utan tvekan. Det är något jag kan i mina drömmar, och varje gång tänker jag (i drömmen alltså) att det här brukar jag bara kunna när jag drömmer, men nu är det ju på riktigt. Jag älskar verkligen att flyga (i drömmen alltså) Jag tror att jag drömt flygdrömmar sedan jag var liten. Men att kunna vara som barbapappa det fanns i mina vakna fantasier. Åh vad jag ville vara som barbapappa och hans familj, när jag var liten.

 3. >Jag vill vara Den Osynliga Kvinnan! Tänk att kunna smyga in hos pompösa politiker och diverse skurkar (behöver en osynlig liten viseokamera också, inser jag) och dokumentera allt skumt och sedan avslöja dem!Om man får önska sig en sidokraft vore det då fröstås att gratis och snabbt (några sekunder) kunna förflytta sig vart som helst i världen och dessutom kunna ta sig genom alla väggar.

 4. >Fast jag behöver ju en sidokraft till, nämligen att kunna förstå alla språk. Och inte frysa. Man kan ju inte stå och huttra osynligt, menar jag.

 5. >Jag valde att transformeras som barbapappa, fast egentligen har jag bara alltid velat ha en svans, som kan ändras. Växa och krympa, bli hårig eller mer slät som en trollsvans.. Och som är stark och bra. Det är väl en fin superkraft?

 6. >Jag skulle gärna kunna vara osynlig, det önskar jag ganska ofta faktiskt. Fast jag är så himla boring så jag tänker på såna perspektiv som ”tänk att kunna gå hem ensam mitt i natten utan att vara rädd!” och ”tänk att kunna hångla med min likaledes osynliga flickvän på stan utan att folk säger nedsättande saker om oss!” Som sagt, boring me 😉

 7. >Åh, du missade den viktigaste – att kunna spola tiden framåt och bakåt. En superkraft i den egna vardagen mer än en hjälteförmåga för all del. Ska det vara superkraft à la hjälte måste det bli att plantera tankar och övertygelser i folks huvuden.

 8. >Just det, tidsresor måste förstås ingå. Vem skulle inte vilja förflytta sig till Stockholm på 1500-talet till exempel, knalla in på slottet Tre Kronor och se hur kung Gösta hade det? Skitkul!

 9. >Attsingen, här var man då inte först med sina sprudlande idéer… Men jag skulle absolut ha valt att kunna förflytta mig mellan tid och rum! Vilka möjligheter!Att kunna läsa tankar hade varit hemskt. Var tar då nöjet med att konversera och diskutera vägen?!Folk som spinner som katter är ingen höjdare. Visst, fritt fram, jag förstår inte poängen med det bara=) Kanske skulle frågat när jag hade chansen den där eftermiddagen för tre år sedan… Hihi.

 10. >Jag skulle vilja ha kraften att flytta saker bara med tanken. Det är väl telekinesi det heter. Så man slipper gå till andra sidan rummet för att hämta något osv.

 11. >japp: En av dina ”sidokrafter” skulle jag gärna ha som huvudkraft, att kunna alla språk. Får jag välja väljer jag nog rentav den framför den jag hade valt i min egen lista, men jag insg det precis efter att jag hade publicerat…tina: Menar du att du har träffat någon som faktiskt kan spinna? Som en katt? Från magen någonstans?

 12. >Ja, förflytta sig i tid och rum hade varit häftigt, men jag hade valt att kunna förstå och minnas allt jag läser. Som den där servitrisen i Heroes. Lärde inte hon sig japanska på typ en vecka?Flyga hade varit häftigt, men det är mer funktionellt och målinriktat att bara kunna ta sig dit man vill direkt. Se igenom väggar och kläder – nej tack, jag rodnar och mår illa bara jag tänker på det. Kunna läsa tankar? Did we learn nothing from Buffy the Vampire Slayer?

 13. >Eftersom jag alltid envisas med att bo på andra sidan jorden alla möjliga trevliga människor hade det varit skitsmidigt att kunna teleportera sig. Bara: 07:00 Göteborg. 07:03 Tokyo. Smidigt!

 14. >Jaha, och nu när jag såg att du ville ändra kraft, sara, kom jag på en riktigt bra huvudkraft: Att kunna välja superkrafter efter behag och byta när man vill!

 15. >Jag skulle gärna vilja kunna spinna som en katt men när jag försöker ser mina katter på mig med en väldigt oförstående blick så jag har nog en bit kvar. Att spinna är inte heller direkt enkelt. När katter spinner använder de diafragma och muskulatur i larynx (svalget) för att åstadkomma ljudet. Spinningen delas in i tre faser stängt epiglottis (struplock), öppet epiglottis då ljud produceras och fortsatt öppet epiglottis med snabbt luftflöde. Detta innebär att det är ett sätt för katter att andas. Det sker i cykler där en cykel innehåller dessa tre faser de har ca 25 cykler per sekund. Summa summarum det är inte helt lätt att härma.

 16. >Jag blir lite lätt frestad av tanken på att kunna vara på flera platser samtidigt. Vips fick man disken gjord, tentan inlämnad och hade dessutom tid att gå ut och skaka rumpa! Risken är väl att det skulle kunna leda till en släng av personlighetsklyvning, men lite får man väl offra.

 17. >Haha oj, nej nu ser jag hur dåligt jag uttryckte mig. Det jag menade var inte att de spann på riktigt, utan imiterade kattljuden. Jag menade mer att jag inte förstår vad de hade för nytta av det och därmed varför man skulle vilja ha det som superkraft;) Men alla är ju olika, tack och lov!!

 18. >men vad skönt att det finns fler barbapappe-fantiserande människor i världen! även om jag idag hellre skulle vilja flyga, så var det mycket vaken tid som barn som gick åt till att önska sig bort till ett barbapappe-liv med alla dess oändliga möjligheter.i efterhand har jag undrat om jag var felfuntad och den enda ungen i världen som ville vara barbapappa istället för typ batman. men då är det alltså lugnt.good to know ;P

 19. >Jag skulle vilja vara en vardagssuperhjälte som kan stoppa bilar som kör oansvarigt och släcka cigaretter och smällare på avstånd, för att göra vår närmiljö säkrare och trevligare. Då slipper jag dessutom trikåer och kan gå i en beige tantkappa istället och kanalisera min bitterhet över alla som saknar hänsyn. Att kunna bromsa tiden för människor som verkar stressade skulle också kunna vara trevligt.

 20. >Superkraften jag skulle vilja kunna/ha är att teleportera mig själv + andra, om jag håller i dom, vart jag vill i världen. Vore skönt att slippa allt vad resor heter å bara tänka på ett ställe å så var man där i ett ögonblick. Snabbt å enkelt. Å inte tala om billigt. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster