>veckans poll

>Det verkar vara populärt, det där med flygning och tankeläsning. Jag förstår nyttan och glädjen med att kunna flyga, jag gör det kanske en gång i veckan och alla som har begåvats med nattliga flygdrömmar vet hur förnöjsamt det kan vara att segla runt över taken och bajsa med fåglarna (men hu, vad säger jag… bara en av de där tankarna jag redigerar bort men som alla ni tankeläsare skulle få tillgång till. Jag har aldrig bajsat i mina flygdrömmar, jag vet inte vilket undermedvetet plan som föreslog den formuleringen och jag behåller den bara för att illustrera min kommande poäng). Men tankeläsning. Uppenbarligen är jag begåvad med modiga läsare (mer om mina modiga, intelligenta och reflekterande läsare en annan gång) för jag misstänker att råmaterialet i folks hjärnor inte är särskilt samhällsanpassat eller ens sympatiskt. Det krävs mod för att våga möta folks tankar innan de har blivit filtrerade och redigerade för att möta dagens ljus, att sätta sig på tåget en risig söndagsmorgon och lyssna på alla som tycker att man borde ha tvättat håret.

Själv har jag alltid velat kunna spinna som en katt. Alla som känner en katt, vet att katter spinner när de är nöjda och belåtna. Typ när någon klappar dem på deras favoritvis eller när de har hittat den ultimata platsen i solen att ligga och vräka sig på. Spinnandet fyller primärt ingen annan funktion än att svara på sköna stimuli, ni fattar vart jag vill komma. Vi har klitoris, men vi har inget kurr! När jag ser hundar njuta av omhuldande behandling ser jag på dem att de egentligen vill kurra, och bristen på kurr är vad som tvingar dem att vifta spastiskt på svansen (jag gillade förresten kommentatorn som ville ha en svans som superkraft). Se på katter. Inget svansviftande, trots att de har svansar som de hade kunnat vifta okontrollerat med. Bara lugnt, pulserande purr. Vad denna önskan har med min karaktär att göra (och vad andra val av superkrafter har med era karaktärer att göra), kan vi spekulera kring någon gång när vi inte har något bättre för oss.

Den här veckan härstammar frågan från ett gammalt blogginlägg jag skrev om flators rakande av huvuden som omedveten reningsritual. För att få veta om min teori stämmer, måste jag tyvärr först kategorisera er och ni får ursäkta mig om ni tycker att mina kategorier är lite för grovhuggna. Med minst tre kön, fyra läggningar (inklusive ”oklar” eftersom jag vet att många som läser den här bloggen inte har helt klara läggningar) och rakande och orakande av huvud* skulle vi vara uppe i 24 kategorier och då skulle ändå en del känna sig orepresenterade. Åh dessa pollars begränsningar. Som tur är finns alltid kommentatorsfältet som en mer nyanserad utväg.

*Att jag använder mig av ord som ohetero, ohemlig och orakande, har förstås med mitt norrländska arv och ursprung att göra och kompenserar för att jag efter 19 år i stockholmsträsket aldrig längre säger ”fara” istället för ”åka”. Jag har dock kvar mina sje-ljud.

0 svar

 1. >Angående superkrafter, kunde man inte bara fått välja att kunna trolla sådär i största allmänhet? Typ som Sabrina Spellman liksom. Du har dessutom bara ett förnamn, vilket är besynnerligt med tanke på ditt norrländska arv. Känns som att alla tjejer norr om Uppsala har dubbelnamn i stil med; Anna-Karin, Ida-Maria osv, synd att du inte säger far längre, är ju så gulligt..

 2. >På tal om katter och deras spinnande. Jag är en av de som gått på att deras spinnande har läkande kraft, pga vibrationerna. Megaflummigt, men fint är det att sätta den lilla rackaren där man har ont.

 3. >En liten fråga angående veckans poll: Jag har förvisso inte millimetersnaggat hela huvudet, men det kortaste jag klippt mig var ca 1 cm kort, vad räknas det som?

 4. >”Det krävs mod för att våga möta folks tankar innan de har blivit filtrerade och redigerade för att möta dagens ljus”Just precis. Jag är rätt säker på att om jag hade kunnat läsa alla människors tankar så hade jag varit inspärrad (alternativt helgalen uteliggare, pga klent med vårdplatser) idag. Och då är jag ändå av typen som tror ganska gott om folk.Jag missade superkraftpollen, men har tagit den på Facebook, och minns att flyga stod ut som ett av de mest attraktiva alternativen. Kanske beror det på att jag har flugit i mina drömmar, och alltid saknar den känslan lite.Men vad kommenterar vi nu? Förra veckans pollresultat, eller denna veckans, icke klara (oklara, hehe?) poll? Det kanske är självklart, men inte för mig. Och jag förbehåller mig rätten att vara förvirrad tills någon berättar hur det ligger till!

 5. >Haha, åh. Jag skulle gärna vilja läsa det där gamla blogginlägget om ”flators rakande av huvuden som omedveten reningsritual”. Själv millimetersnaggade jag mig (eller rättare sagt: Lät min en vecka färska flickvän millimetersnagga mig) dagen efter att min Religion B-grupp fått besök av en buddistnunna. Hon var något av det vackraste jag någonsin sett, med en jämn brun snagg och lyckliga klara ögon. Jag trodde givetvis att även min snagg skulle medföra ett lyckligt glitter i ögonen, vilket den ju självklart inte gjorde. Men jag är mycket säker på att mitt beslut om att låta kalufsen falla hade mycket att göra med rening. Så din teori hade varit lite extra rolig att läsa om. 🙂

 6. >Jag valde att säga nej på den här frågan, även om jag rakat undercut & sidecut ett par gånger. men helrakat har inte blitt av. Dock inte för att jag inte velat, för det har jag, tusen och åter tusen gånger, men jag har inte vågat.Jag ser det verklgien som en slags reningsprocess, att man rakar av sig håret för att börja om på noll. Man blir ju väldigt dömd efter sitt utseende så att raka av sig håret är ju som att börja om. Kanske händer det i framtiden, att jag vågar. Men tills dess så blir det nog ett nej. 🙂

 7. >Jag citerade det där gamla blogginlägget i en uppsats en gång. 🙂 Lämpligt, och uppskattat. För övrigt är jag rätt nöjd med att vara ohetero. Förvisso är jag helt och hållet flata, men queer är jag inte.

 8. >ganska ohetero tjej:nej skulle vilja, men hur sjutton skulle jag våga? Men fundera på att klippa mig halvkort, så där strax över öronen typ..Förresten, katter spinner inte bara när de har det skönt, de kan även spinna om de har ont eller är skadade. Men då blir spinnet mer hårt och knarrande..

 9. >När jag klippt och hackat och rakat har det kanske inte riktigt varit reningsritual så mycket som ett behov av att Göra Nånting.Fast just raka huvudet gjorde jag för att jag alltid velat. Och inte fick något jobb den sommaren…

 10. >Fin: Det kan nog räknas som millimetersnagg om du vill. Max en cm då.Nina: Du får förstås kommentera precis vad du vill, rena oväsentligheter rentav om du känner för det! Men de flesta kommentarerna om superhjältekrafter hittar du nog på förra söndagens ”veckans poll”.aequinoxia: Åh så spännande, hur lyckades du få in ett citat från min gamla blogg i en uppsats?

 11. >Ok, förvirringen är över. Jag tillhör dem som har mardrömmar om att bli rakat, eller få håret kortklippt. Men sen är mitt sinne inte speciellt rent heller, och det menar jag utan att skämta. Jag är övertygad om att jag kommer att ha långt hår i resten av mitt liv, precis som min mamma. Förslag på annan reningsritual, någon?

 12. >förövrigt känner jag en tjej som kan spinna som en katt. det var dock inte lika sexigt som man kan tänka sig. det blir liksom weird in real life..

 13. >Jag snaggade mig när jag fortfarande var helt övertygad om att jag var hetro. Men det var ändå nån sorts ”ritual”, eller i alla fall nån slags ”hej, jag är inte som jag alltid har varit eller den ni tror att jag är”. Det kändes viktigt att bevisa för mig själv att jag vågade.Sen har jag snaggat mig igen nåt år senare än det, mest för att jag hade flyttat till ett nytt ställe och inte ville känna att dom andra trodde att dom ”visste vart dom hade mig”. Jag ville inte känna mig rädd att göra ”konstiga” saker för att jag trodde att dom andra hade en bild av mig, jag var tvungen att röra om lite helt enkelt 🙂

 14. >Åh, det var ju ganska längesen, så jag minns inte exakta längden. Jag passar nog på den här för att inte röra till statistiken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster