>return of the veckans poll

>Veckans poll blev en långkörare, men å andra sidan gav den oss massor av procent att plaska omkring i. Till exempel:
Det är 44 procent av er som är tjejer som inte är hetero. Av dessa har 25 procent rakat huvudet, jämfört med 22 procent av heterobrudarna – en mindre skillnad än förväntat. De med procentuellt flest rakade huvuden av er är heterokillarna, med 55 procent. Om vi inte räknar med de killar som räknar sig som icke-hetero förstås, där siffran är hela 60 procent, men i och med att de endast uppgår till fem personer är det svårt att räkna det som statistiskt säkerställt (hur statistiskt säkerställt resten av resultatet är kan vi ju diskutera en annan gång). Av alla ”queera rakt igenom” har 30 procent någon gång rakat hela huvudet, och alla dessa queera med och utan rakade huvuden utgör 23 procent av min samlade läsarstyrka. Vad mer behöver vi egentligen veta?

Ja, kanske vad som driver er i livet. Själv drivs jag av att skapa, inget annat kommer i närheten. Sitter jag på tåget skriver jag krönikor, romaner, noveller. Ska jag baka pepparkakor ryker de förformade pepparkaksformarna efter fem minuter till förmån för en mer kreativitetsvänlig kniv. Jag har fyra byrålådor fulla med olika sorters färg och fyra med material, förrådet är fullt av tyg och när jag var liten ägnade jag en sommar åt att bygga olika typer av sandaler av värmländskt gräs. Andra drivs av att umgås med folk och blir deprimerade om de inte får sin dagliga dos ”häng”. Det är en bra sak och en relationsräddande insikt, när man kommer på att man inte drivs av precis samma saker.

Frågan handlar alltså ungefär om vad det är man framför allt behöver göra för att må bra. Jag vet att jag inte har täckt in allt med min poll, mina alternativ får ses som förslag och resten får ni som vanligt kommentera i bloggen!

0 svar

  1. >skapa är ett måste. jag blir istället trött i huvudet av för mycket ”häng”, I’m a loner. eller så har jag inte hittat rätt häng än.

  2. >Åh, jag trodde att jag var en kreativ typ men när jag såg alternativen insåg jag att jag mest av allt vill lära mig saker. Det förklarar en del… Tack för den ögonöppnaren.

  3. >Förutom att umgås och vara behövd så måste jag också, varje dag, få vara ensam med mig själv. En nog så stor utmaning när nu sambolivet närmar sig med stormsteg…

  4. >Jag valde ”umgås med folk”. Men det är precis lika viktigt att få vara själv. När jag under några dagar umgåtts allt för intensivt med flickvän eller kompisar så får jag ett mindre psykbryt och måste låsa in i mig lägenheten och skita i alla andra. Helst en kväll ska jag sitta där. Annars fungerar inte min balans. Men efter 3-4 kvällar ensam så får jag psykbryt igen och måste umgås 😉

  5. >Hade velat få svara fler saker. Skapa/vara kreativ är visserligen viktigt, men lära mig saker också, liksom soffgosa. Har du haft på dig halsbandet än undrar jag? Och så på tal om skapande och muffar var det nån Nathalie som hade velat ha ett halsband som ditt och sa att hon kände dig, men hon lämnade ingen mejladress att kontakta henne på. Så om du råkar få en snilleblixt om vilken Nathalie det kan vara så får du gärna hälsa att skriva igen. 🙂

  6. >Oh, så svår fråga! Så svår att jag faktiskt får kliva ut ur den anonyma läsarskaran och kommentera mitt ”annat”-svar. Jag behöver laga mat för att må bra. …fast det svaret förutsätter ju en massa saker, som att jag har ett jobb där jag får lära mig saker, pengar så jag klarar mig och att jag får umgås/vara själv i lagom mängd.

  7. >Skapa, svarade jag. Umgås med folk är lika viktigt. Vara helt för mig själv, pilla mig i naveln och inte göra ett skit också. Mest behöver jag nog balans på allt i livet. Mat, sömn, skapande, människor, ensamhet, kreativitet, avslappning… Det är när det blir för mycket eller för lite av någonting som jag inte riktigt trivs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster