>tevekrönikan

>

Jag vet inte vad som stör mig mest i Tele2-reklamen – att de svarta fåren beter sig som vilka självförhävande brats som helst eller att man låtsas att cheap och sheep uttalas likadant. Men mer än av Tele2-reklamen störs jag av alla viskreklamer som går nu. Jag får krypningar i hela kroppen när folk viskar (ni kan tänka er hur jag led genom alla de första avsnitten av L Word, där Jenny viskgrät sin frustration åt alla håll och kanter så att mina ben nästan grävde sig ur kroppen på mig) och nu verkar det vara högsta mode både i teve- och radioreklam. Det värsta är när de halvviskar. ”Och du, vi har redan motsvarande försäkring för dig som bor i lägenhet” väser den där rösten så det går genom märg och ben och jag måste byta kanal innan jag får mardrömmar. Min syster har samma problem. Vi har härlett det hela till vår barndom, när vi alltid var tvungna att viska i kyrkan.

Jag får även krupp av speakerrösten i Ensam mamma söker, för att gå vidare till dokusåporna. Okej att man låter lite extra gladmysig och förtjust när man säger något särskilt gemytligt, men om någon sitter med högstadiefniss i halsen när hon säger ”hon bor i stockholm tillsammans med sin dotter som är sju år” eller ”hos Peter finns det en osäkerhet i papparollen” så börjar en annan förr eller senare undra vad det är som är så roligt.

För att ge Idol en välbehövd queer twist, tänkte jag slutligen sätta på pränt det fler än jag måste ha tänkt: inte för att han verkar lida någon brist som det är nu, men Johan Palm i Idol skulle få sjukt många tjejer som flata. Han är sinnebilden av en sån där brud man vänder sig dreglande om efter, bara för att besviket inse att det bara var ännu en pojk i puberteten. Sveriges egen Shane, bara med en y-kromosom för mycket. Alla som redan har tänkt tanken, räck upp en hand!

Johan Palm i Idol 2008 och Shane i The L Word.

0 svar

  1. >Jag förstår inte, gör verkligen inte det, vet att vi alla har olika smaker, men pojken ser ut just som en liten pojke. Känns nästan lite peddo att tända på en tjej som ser ut som en pojke som inte ens kommit ut i puberteten. Så vad tänder ni på på? Johan i Idol (som ni tror är en tjej) eller Salma Hayek (kvinna med stort K)

  2. >anonym: Tjejer som drar åt det maskulina hållet ser ju aldrig liksom ut som vuxna män, så gillar man maskulina tjejer kommer man nog inte ifrån att stundom ta fel på vuxna kvinnor och prepubertala pojkar – hur det skulle betyda att man tänder på pojkar har jag svårt att se. Gillar man butchar och androgyna tjejer så gillar man just butchar och androgyna tjejer, inte män och inte pojkar… (och man tänder inte på tjejerna för att de ser ut som småpojkar, småpojkars existens är helt ointressant men deras uttryck råkar sammanfalla med vuxna kvinnors maskulinitet) Då är det förstås androgyna tjejer man tittar efter, och något plingar till när man ser någon som skulle kunna vara en sådan. Så värst långsökt känns det inte tycker jag. Och Salma Hayek skulle jag nog inte heller säga nej till…

  3. >haha räcker upp en hand! 🙂 hade lätt vänt mig om två gånger efter ”henne” på stan, besvikelsen infann sig dock ganska snabbt när namnet johan dök upp i rutan.. heheshane ser sjukt bra ut.. :)//C

  4. >”Jag vet inte vad som stör mig mest i Tele2-reklamen […] eller att man låtsas att cheap och sheep uttalas likadant.”Jaha. Det förklarar varför jag inte alls fattat den reklamen, att det var meningen att man inte skulle förstå skillnad mellan cheap och sheep, alltså … :)) Vad man är trögtänkt ibland.Johan är inte min grej alls. Gillar tjejer som är mer kvinnliga, och butchar som är mer manliga. Hm. Men jag trodde han var en söt liten andorgyn flata från början, jag också.

  5. >Men ja, ja, JA. De är så lika. Speciellt när Johan är stylad och har hatt, då är det typ bara hårfärgen som skiljer dem åt. Dock får jag inga som helst sexighetsvibbar från Johan och ur Shane så bara osar det sexualitet.

  6. >JAAA!! Såg precis klart idol (jag hade inte alls tänkt plugga ikväll, för övrigt.. nej inte alls!!) och blev helt till mig som vanligt, av denna shane-lookalike. typade in ’johan palm = shane’ på google och hamnade här. Yeah!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster