>veckans poll

>Det har visat sig att de flesta av er framför allt behöver umgås med folk, vara kreativa eller lära er saker för att må bra. Jag trodde faktiskt att fler än två personer skulle fylla i ”konsumera”, med tanke på allt man kan konsumera i den här världen och hur mycket man uppmanas att konsumera det. Eventuellt beror den låga procenten på att min blogg har en något annan typ av läsare än exempelvis Blondinbellas. En annan intressant siffra är att fem personer har angett ”raljera/ironisera/klaga” som det som driver dem i livet. Jag vet att de finns, jag har träffat dem i tvättstugan, men jag måste säga att jag är imponerad av självinsikten.

Den här veckan ska vi ta reda på vad ni äter. Svarsalternativ ”jag äter allt” är vid närmare eftertanke lika missvisande som en del av Expressens testsvarsalternativ, men ni behöver inte äta träpinnar och gamla trasiga bläckstråleskrivare för att fylla i det – det räcker med kebab eller bacon. Vid veganalternativet lade jag till ”inte animalier”, för det finns både frukterianer och lufterianer som inte heller äter animalier. Någon lufterian har jag personligen aldrig träffat, men en frukterian träffade jag på en hardcorekonsert 1997 och dejtade i ett par veckor tills jag insåg att anledningen till att vi inte kunde kommunicera berodde på inre dimma och inte inre svåråtkomliga djup.

0 svar

 1. >Visst visades en dokumentär för många år sedan om någon som var lufterian? Eller drack dom vatten också? Någonting konstigt var det och tydligen trodde de att de lever längre. Ska vi be Paulo Roberto prova på? Han levde ju på McDonalds-käk ett tag, varför inte luft?Personligen är jag vegan och har fortfarande (eller igen, beroende på hur man ser det) Saraspenatbiffar i frysen. Du har ju lärt mig allt du kan ;P

 2. >…så’na där ”lufterianer” är ena skumma typer, om jag fattat det rätt: De äter ”ingenting”, men de får typ ”dricka (vissa) juicer” …och juicerna kan innehålla ”lite allt möjligt”…*googlade lite* Ok, så här ligger det visst till: ”Att Leva på Ljus betyder att man inte behöver äta mat för att överleva, men man kan äta små mängder då och då av ren njutning om man vill /…/”Yeah, right… *mycket skeptisk*

 3. >Samma som touchme, jag äter oxå nästan bara veganskt hemma, men äter vegetariskt ute och hos andra människor.. Kryssade i vegetarian här.Min mamma trodde hon kunde leva på luft ett tag men nu äter hon visst igen. Som tur är så fick hon iaf äta vitamintabletter med aminosyror och allt möjligt… Lite mat slank nog ner ändå tror jag, fast hon hävdade att hon inte behövde!

 4. >Jag har träffat några luftarianer. Normalviktitiga och åtminstone den ene var riktigt trevlig, intelligent och sansad. De andra två är jag mer skeptiskt till ”normaliteten” hos, men vem är jag att döma… Problemet att leva på ljus lär mest vara av social natur. Vi äter när vi umgås och umgås när vi äter. Knasigt för familjelivet att bara sitta med och inte äta. Att äta lite för sällskaps skull lär vara svårare än låta bli helt. Då är det två system som ska hållas igång samtidigt- mag-tarm-delen och prana-systemet. Själv äter jag det mesta. Gärna kött i stoora mängder. Helst vilt, som har fått leva lyckligt. Barmhärtighetsmördat fabrikskött går ner, men bara om jag låter bli moraliska funderingar…

 5. >Jag äter fläsk bara i undantagsfall, men lite kossa slinker ner ibland. Kyckling när jag kan döva samvetet, en hel del fisk, och rätt mycket vegetariskt. Jo, jag äter nog allt, även om det egentligen är rätt långt från sanningen.Varför kan man inte beställa vegomat ute utan att minst en person i sällskapet tittar frågande på en och säger: ”Men. Är du vegetarian?!”

 6. >Har inte kryssat i något alternativ, du kunde väl åtminstone ha haft med ett annat? :pMen men, har egentligen ingen speciell ”inriktning”, men är ganska kräsen. Ingen fisk, ganska lite kött, men ändå inte helt vegetarian.:)

 7. >Jag äter sällan vare sig kebab eller fläsk (åt för övrigt kebab för första gången för mindre än ett år sedan; hade en hemskt vag uppfattning om vad det över huvud taget var för bara ett par år sedan), men det beror mest på att jag inte tycker om någotdera. Nöt, kyckling, fisk et cetera konsumeras dock.//JJ

 8. >Jag gick från att vara vegan till att äta allt men då fick jag så dåligt samvete för att jag obetänksamt kunde sätta i mig olika djur så nu ska jag ta jägarexamen så att jag iallafall har sett djuret jag äter i vitögat innan det hamnar på matbordet.

 9. >Men jag tycker nog det fattas ett alternativ. Bara för att man inte är vegan eller vegetarian så äter man ju inte allt. Jag äter till exempel inte kolhydrater som socker, pasta, ris, potatis, bröd mm och jag undviker tillsatser, margarin, sötningsmedel och liknande och äter bara så naturlig och ren mat som möjligt. Fast jag vet inte om det har något namn :0)

 10. >Nisse: Som tur är, är frågan i veckans poll inte vad man äter, utan om man äter djur! Som jag skrev i inlägget, var det lite överilat att översätta köttätande till ”jag äter allt”…

 11. >Jag äter allt men jag vet inte om jag kan tycka att det är rätt att äta kött. Men å andra sidan vet jag inte heller om jag borde sluta äta kött bara för att det skulle vara fel.

 12. >Jag är vegetarian -var vegan ett antal år men sen reste jag jorden runt -menar inte att man inte kan vara vegan för det bara att det var där jag förändrades.Du, jag hittade nyss dig då jag sökte språkbloggar. Har inte läst så mycket ännu, men noterade att du har en blogg på grekiska. Vad har du studerat för språk? Och varför? Själv har jag en lång lista -och fler anledningar än språk…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster