>om vad vi vill egentligen

>Det är intressant hur de där mer sexuellt orienterade ”guilt by association” fungerar åt bara ena hållet. Jag tänkte på det när jag befann mig mitt i diskussionerna till mitt inlägg om Shane och Johan Palm, att så fort man säger att man gillar tjejer som kan misstas för fjortonåriga killar så anklagas man för att ”egentligen” gilla fjortonåriga killar. Medan brudar som gillar fjortonåriga killar som ser ut som 25-åriga butchflator aldrig riktigt blir misstänkta för att egentligen gilla 25-åriga butchflator. Män som gillar transvestiter (mtf), blir misstänkta för att egentligen vara bögar fast i garderoben, alternativt vara så dumma att de inte förstår att det inte är ”riktiga” kvinnor de raggar på. Medan män som raggar på hårdsminkade kvinnor aldrig blir misstänkta för att egentligen tända på transvestiter. Mönstret är ganska uppenbart: Man kan inte tända på en mix av olika könsuttryck, så folk som gör det uttrycker egentligen en längtan efter antingen det ena eller det andra.

Modellen går att applicera på det mesta där det finns normer: Folk tycks ha sjukt svårt att förstå att det finns andra människor som mår bättre av att ha hårfärger, jobb, familjebildningar och inredningar som inte kvalar in i Normala Klubben. Kommer ni ihåg alla tomboys som blev indragna på scenen i Ricki Lake på 90-talet, kläddes i prinsessklänningar och stilettskor till publikens förtjusta leenden och fick den retoriska frågan ”visst känns det mycket bättre nu när du får uttrycka din kvinnlighet”? Och de gjorde grimaser och sa att de hellre skulle gå tillbaka till sina snickaroveraller, men ingen hörde för askungen var äntligen förenad med glasskon, hur ont den än skavde. Sånt tänker jag på när folk påstår att man egentligen tänder på killar för att man gillar butchflator, att man tatuerar sig för att man mår dåligt och att jag nog kommer att växa ur ofoget att omge mig med kulörta lyktor och zebramålade golvlampor. Lyssna lite extra nästa gång, så kommer ni att höra det i bakgrunden. Det vresiga väsandet från normaliteten som försöker motivera sin egen existens.

0 svar

  1. >Vet du. Det var jag som skrev kommentaren om just Johan, att jag inte förstår. Jag är väl bara väldig konservativ när det gäller kvinnor. Jag är av skolan som lär att kvinnor måste ha bröst och rumpa och väga mer än 50 kilo för att kunna vara fertila och bära barn, hur jag skulle inseminera henne (omöjligt) är ju en annan fråga. Jag reagerade just på Johan, han ser verkligen ut som en pojke, en liten pojke. Jag vet att alla tänder på olika saker och att alla har olika smaker, tur det, men jag förstår verkligen inte att man kan se något sexuellt över Johan alls. Varken man, kvinna, she-male, he-her och whatever man nu är… Johan ser ut som ett barn punktJag passar inte in det du kallar för Normala Klubben, jag har fel färg, fel läggning, fel kön och fel jobb för att kunna stöpas in i mallen. Jag skiter i vad folk har på sig eller vem folk ligger med eller hur folk inreder sina hem. Men då måste jag säga det igen, Johan ser ut som ett barn… Det är den looken jag har svårt att förstå. Att vuxna tänder på andra vuxna som ser ut som vuxna, hur de än ser ut, fine. Men vuxna som tänder på vuxna som ser ut som barn har jag svårt att förstå och det var därför jag drog med Salma Hayek, där har du någon som inte skulle kunna misstolkas för att inte har fått sin första mens ännu.

  2. >Sara: Klockrent! Igen!Anonym: Det finns väldigt många vuxna människor vars anleten kan förknippas med barn, eller i vilket fall yngre tonåringar. Allt beroende på vilket könsmönster vi använder oss utav. En transman i början av sin process, utan testosteron i kroppen och fortfarande med de kvinnliga fjunen i ansiktet istället för renrakade käkben eller skäggväxt men med ”manliga” uttryck och kläder tas oftast för att vara i den yngre tonåren, även om personen egentligen är 30. Jag har inte en gång blivit tagen för att vara 16-17 – trots att jag är 24. Detsamma gäller riktigt butchiga flator som ofta ligger väldigt nära nykläckta ts-pojkar i just utseendet. Skulle Shane vara TS skulle han/hon/hen passera som kanske, 17-18? Johan Palm är 16 år. Vad är skillnaden att attraheras av hans utseende i kvinnlig form, och mitt i manlig?

  3. >Fast nu anklagade faktiskt inte anonym dig för att egentligen gilla fjortonåriga killar…Sen finns det ju normer i queervärlden som folk där kan ha sjukt svårt att förstå varför man inte vill leva upp till.

  4. >Anonym: Jag ser inte heller något sexuellt över Johan, som liten tonårskille. Hade det istället visat sig att han under kläderna hade tuttar och 27 år, hade jag sett det. Jag antar att det du egentligen inte förstår, är hur man kan attraheras av någon som Shane? Eftersom ingen här egentligen har sagt att de är attraherade av Johan Palm… Som Elias påpekar, det finns vuxna (födda som flickor) som har utseenden som sammanfaller med barns (födda som pojkar), och gillar man det maskulina hos en tjej börjar man kolla efter personer som kan tänkas vara tjejer med maskulina uttryck. Visar det sig att det är en liten tonårskille blir man besviken, för det var inte vad man trodde. Vänder sig en heterosnubbe efter en snygg tjej och inser att det var en skyltdocka, betyder det inte att han tänder på skyltdockor. Själv grundar jag inte mina attraktioner på vem som kan bära barn och inte, precis som inga flator har valt att rikta sitt begär mot det mest barnalstrande alternativet… Jag tänder inte på ”vuxna som ser ut som barn”, jag tänder på ”vuxna som ser ut som vuxna”, i det här fallet vuxna butchbrudar som ser ut som vuxna butchbrudar.Elias och touchme: Tack! Jag hoppas att fler förstår vad jag menar… Den här diskussionen verkar också kunna illustrera mitt inlägg.Znai: Nej, det har du rätt i. Anonym skrev ”Känns nästan lite peddo att tända på en tjej som ser ut som en pojke som inte ens kommit ut i puberteten. Så vad tänder ni på på? Johan i Idol (som ni tror är en tjej) eller Salma Hayek (kvinna med stort K)” Att bli förknippad med pedofili för att man gillar vuxna, maskulina tjejer och transkillar sätter liksom igång något slags försvar. Varför ens fråga om ”vi” tänder på Johan?? Och varför är Salma Hayek en Kvinna med stort K, men inte Shane?

  5. >Jag undrade verkligen och därför frågade jag vad som pågår i andra flators huvud. Jag tänder verkligen på tits’n’ass, känner mig som en testosteronfylld-gubbsjuk-man när jag ser en kvinna med fylliga bröst, mjuka runda höfter och långt böljande hår, det är MIN verklighet och därför frågade jag om hur andra tänker, det var inte meningen att kalla någon alls för pedofil jag ville bara förklara hur jag tänker när det gäller looken. Och när jag satt här och skrev så kom jag på en sak. Jag tycker att det är skitsnyggt och jättesexigt med she-males som ser ut som ”kvinnor”. Kvinnor så som jag ser det. Shane är inte mindre kvinna än Salma, hon bara ser mer ut som en pojk. Det jag egentligen försöker diskutera kring är självaste utseendet, inte innehållet. Jag såg att alla skrev att ni blev besvikna när ni såg att Johan var en kille. Jag fattar att flatorna vill åt tjejerna som ser ut som Johan och inte självaste Johan. Smaken är som baken. Jag får väl nöja mig med det. Och Sara, jag ber om ursäkt om jag uttryckte mig fel. Inte meningen att kalla dig för pedofil. Verkligen inte. //Sandra da Silva

  6. >Sandra da Silva: Åh, det är ju en mycket mer intressant diskussion! Varför man tänder på det man tänder på… Själv blir jag också helt livad av überfeminina brudar, särskilt om det är inom burlesque-scenen och inte helt och hållet den ordinerade kvinnligheten man ser på varenda buss i Skarpnäck. Men jag har också en butchpreferens och något som närmast kan förklaras som ftm-fetisch… jag vet inte varför jag – bland annat – dras till kvinnobekönade utsidor med maskulina uttryck, men eftersom de finns är det ju tur att vi finns, alla vi som gillar sånt! Precis som alla som gillar mörkhyade eller ljushyade, långa eller korta, tuffa eller blyga…

  7. >Enligt testet har jag en genomsnittligt kvinnlig hjärna. En av deras kommentarer var ett kvinnor föredrar mer maskulins drag när dom har ägglossning och jag associerade vidare till nåt jag undrat över länge. Empiriska studier (och egna iaktagelser) visar att män attraheras mest av kvinnor som har ägglossning. Gäller det tjejer som gillar tjejer också? Jag har tyvärr inte fått sniffa på tillräckligt många tjejer för att göra några egna iaktagelser.

  8. >Haha. Jag dör av skratt. Glass-kor! Kan du inte ha som projekt att bygga sådana någon dag? Det är minst lika dokumentärvänligt som att slåss med en dammsugare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster