>frågor man inte svarar på hur som helst

>(Jag och Tofflan har varit på Coop och handlat tillsammans)
Jag: Skönt att vi fick det gjort.
Tofflan: Var det lika skönt för dig som det var för mig?
Jag: Jag tror det. Kanske. Vem kan egentligen säga hur skönt det var, det är väl en väldigt subjektiv upplevelse?
Tofflan: Ja… nej det har du rätt i.
Jag: Det handlar ju inte bara om ett mätbart behag, det har ju med massor av saker att göra!
Tofflan: Dagsform, omständigheter…
Jag: Ena dagen kanske jag skulle säga att det här var jätteskönt, medan jag andra dagen skulle tycka att det bara var rätt så skönt, och att då svara på en sån här fråga tycker jag känns inte bara irrelevant, utan orättvist!
Tofflan: Ja jo… Jag är ledsen att jag ställde en så komplex fråga.
Jag: Och ”lika” skönt? Menar du om det var exakt lika skönt för mig som för dig?
Tofflan: Det vore kanske omöjligt.
Jag: Eller har vi en femprocentig marginal? Skulle det räknas som lika skönt om min upplevelse var två procent skönare än din? Tio procent? Tjugo?
Tofflan: (är tyst)
Jag: Och hur mäter vi? Skönt jämfört med det skönaste man någonsin har haft, eller jämfört med det mest osköna man någonsin har haft? Var börjar skalan och var slutar den, och skulle vi jämka våra skalor utefter våra egna upplevelser av behag och obehag? Tänk om mitt obehagligaste är mycket värre än ditt, då är min skala mer negativ och även om jag upplevde den här episoden som medioker och du tyckte att den var underbar, så skulle det ändå se ut som om det var ”lika skönt” för oss.
Tofflan: Ja det var dumt.
Jag: Ja, jag är lite upprörd nu.

(uppföljningen:)
Tofflan: Vet du vad det obehagligaste är som du har gjort?
Jag: Ja, vet du?
Tofflan: Ja.
Jag: Mitt är sexuellt.
Tofflan: Mitt med.
Jag: Det är nog de flestas. I alla fall tjejers, om man ska könsgeneralisera.
Tofflan: Det värsta är att en del av dem, om man frågade vad deras skönaste var, inte skulle komma på tanken att det kunde vara sex.

0 svar

  1. >Är det en skillnad mellan könen där tror du? Själv tror jag det är individuellt. Har själv ett ganska komplicerat förhållande till min kropp och sex. Precis som många av mina tjejkompisar verkar tycka att sex är det bästa som finns.. But I´m with you 🙂 Tills motsatsen bevisats i alla fall, hehe..

  2. >Jag vet inte om det är någon skillnad, det kan ju hända att skillnaden bara är mellan de (bio)killar och de tjejer som jag känner. Men med tanke på vilken sexualitet som uppmuntras och vilken som skuldbeläggs, vilken orgasm som räknas mest, vems obehag som oftast räknas som en del av spelet, vilka det är som oftare ser sex som något att ”ställa upp” på och vilken typ av sex som har mer potential att göra fysiskt ont, så tror jag att det åtminstone kan betraktas som en ganska kvalificerad gissning. Men helt oavsett könsaspekt så är det så tragiskt varje gång det händer, och jag önskar att jag bara kunde ta bort det. Från alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster