>veckans poll

>Med 13 procentenheters övertag vinner Modesty Blaise som den uppdiktade person flest av er vill bli uppraggade av. Själv har jag aldrig förstått grejen med henne, och jag har heller inte förstått grejen med att jag inte förstår grejen, för jag förstår ju att jag borde förstå grejen med en hård, modellsnygg brutta i kroppsnära kläder. Det ligger i själva verket inte alls långt ifrån mitt eget val, Catwoman (i Michelle Pfeiffers version, vilket även någon av er påpekade i en kommentar). Jag har naturligtvis analyserat saken länge och väl, och kommit fram till att skillnaden ligger i att Catwoman är kortare och har en piska.

Den här veckan ska vi vältra oss i våra tillkortakommanden. Eller åtminstone ta en liten funderare över vad vi skulle kunna jobba på för att bli ännu mer fantastiska. En av mina sämsta egenskaper är att jag tänker lite väl mycket på vad som är mina sämsta egenskaper, en liten effekt av mitt samröre tidigare i livet med folk som inte var ute efter mitt bästa. Ändå vet jag att jag inte är värst, jag har folk i min närhet som nästan går under av tankar på vilka dåliga människor de tror att de är. Sådant tänkte jag inte att vi skulle använda pollen till – jag tänkte bara dela med mig av min släng av självrannsakan, för de där slängarna har hittills inte bara varit av ondo. Det är liksom inte förrän man spänner blicken i sina egna tillkortakommanden som man kan få bukt med dem, och i förlängningen bli gladare rakt igenom, tänker jag.

Vi kan också se det som en tuktvecka, för att nästa vecka få gona oss i våra goda egenskaper, gå från minus till plus och komma ihåg vilka enastående människor vi faktiskt är.

0 svar

  1. >Sämsta egenskap = väldigt barnslig, i negativ bemärkelse. Vilket bl.a. resulterar i att jag inte klarar av att ta ansvar, samt att jag överreagerar och tar saker personligt.

  2. >Min sämsta egenskap är att jag inte tror på mig själv vad gäller jobb. Pluggar nu och inbillar mig att jag kommer vara jättedålig på mitt jobb i framtiden. Självförtroende tror jag det kallas. Men det handlar bara om jobb egentligen, för annars kan jag vara ganska självsäker.

  3. >Mina två sämsta egenskaper är att jag lägger mer tid på att fundera över livet än på att faktiskt leva, samt att jag har svårt att veta hur jag ska bete mig med folk. Jag har svårt att hitta rätt distans, där jag är trevlig och intressant, men inte påträngande och överväldigande.

  4. >Mitt kontrollbehov är nog min sämsta egenskap, då den går ut väldigt mycket över andra människor (dom som bor tillsammans med mig) om jag inte passar mig.

  5. >Den var allt för lätt. Jag säger saker jag inte menar när jag blir arg. Den insikten har resulterat i att jag istället håller käften när jag blir arg. Jag tiger in i det sista, hur mycket skit jag än får kastat över mig. När läget har lugnat ner dig försöker jag samtala i en normal ton. Men det är nog också en dålig egenskap. Att inte stå upp och stå pall för att konfrontera människan tillbaks av rädsla för att säga någonting som inte går att ta tillbaks.

  6. >Min sämsta egenskap… det är nog att jag inte klarar av att gråta inför andra människor. Det här är nog ett väldigt vanligt problem för killar. men jag är ju ingen kille så det förklarar ju egentligen inget.

  7. >Jag kryssade i att jag är otrevlig mot främlingar. I sjävla verket uppfattas jag som otrevlig av de flesta. Anledningen tros vara att jag inte kan hålla mig ifrån ironi när jag snackar. Känner man inte mig är jag därför en mycket ofin liten prick. Men jag försöker bättra mig, särskilt nu inför jul, för Tomten ser ju allt, tss…

  8. >”annat”: Jag har en tendens att avbryta folk……kanske är det av rädsla för att inte få göra min röst hörd? Eller så är jag bara arrogant och ignorant…

  9. >Klickade i ”annat” i veckans poll. Några av mina sämsta egenskaper är att jag har dåligt/lågt självförtroende + att jag är väldigt blyg å tyst när jag är med folk jag nyss träffat/inte känner.

  10. >Oj, det här var svårt. Flera stämmer och så har man ju ett antal andra otrevliga egenskaper. Nå, av de som finns på listan passar Otrevlig mot främmlingar (Jag brukar till exempel inte flytta väskan från bussens andra säte om någon vill sitta där)Jag ljuger. Ofta och mest små obetydliga lögner för att krydda samtal, men ändå.Och de som inte fanns med. Jag är absolut inte misstänksam mot folk, utan iställlet otroligt naiv och kommer alltid på massa krångliga förklaringar som rentvår de flesta människor. (Ändå kan jag trots det vara ganska cynisk. hm..)Okej det var nog de värsta sakerna. Tror jag. :p//C

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster