>via broarna i gamla stan

>Ganska ofta ber Tofflan mig att gå in på Eniro för att kolla vägbeskrivningar åt henne. Jag brukar sjunga ”från Djursholm till Danvikstull” medan jag letar, bara för att jag gillar att förse mina situationer med passande soundtrack. Det kan bero på att jag alltid försöker hitta en sång att ackompanjera aktuellt tema med på mina lektioner. Har vi tema bostad, som vi råkar ha den här veckan, letar jag till exempel efter en låt på temat som vi kan ha lyssningsövning med, och frågar alla mina kollegor om de vet någon sång som nämner olika möbler och namn på rum. Det finns väl inte, Sara, säger de och skrattar och jag googlar lite till. Och oftast stämmer min teori, som kan formuleras ungefär så här: har ingen annan gjort en sång om det, så har Galenskaparna gjort det.

Detta inläggs huvudsakliga poäng är, vilket kanske inte framgår över huvud taget, Tofflans förslag att Eniro eller Hitta.se inför en tjänst som sjunger vägbeskrivningen istället för att presentera den i text. Gärna med ångestladdade inslag som ”vem ska ta hand om denna obrukbara spillra av en man”, som kanske inte tillför något till själva kartläsningen men som ger det hela en touch av svår konstnärlighet. Den som gör slag i idén får den helt gratis, som en tjuvstart på min och Tofflans Ge Bort-gala.

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster