>mitt bokmanus är i semifinal!

>Alltså, kära vänner … Jag vet inte hur jag ska säga det här, men … mitt bokmanus blev utvalt av lektörerna i bok-SM på Kapitel1.se, utvalt bland sådär 460 andra manus, och nu är det faktiskt med i semifinal! Jag fick reda på det en kvart innan jag skulle gå in i klassrummet och prata infinitiv och hjälpverb, och det enda hjälpverbet jag fick fram i mitt huvud var ”hjälp” (vilket alltså inte är ett hjälpverb, precis som ”verb” inte är ett verb, vilket åtminstone ”hjälp” kan vara). Om ni hade suttit och lusläst spekulationerna på forumet på kapitel1 varenda dag, hade ni troligtvis blivit lika skakiga om det var ert bokmanus som plötsligt stod där på listan av de fem. Som ett vandrande, fånleende asplöv gick jag in i klassrummet och var till slut tvungen att förklara för min klass vad som gjorde mig så konstig – att det inte var exempelmeningen ”nu ska han byta blöjor” utan mitt första litterära avancemang. Jag är fortfarande i chock. Dock vid tillräckligt god vigör för att tala om, att det är nu fritt fram att gå in på www.kapitel1.se, läsa de elva finalisterna (sex framröstade av folket, fem utvalda av lektörerna) och rösta på dem man tycker om!

0 svar

  1. >alltså. jag läste boken igår och försökte kommentera men verkar inte ha lyckats. så jag säger det igen: wow. galet bra! läste sista kapitlet så långsamt som det gick, för jag ville inte att den skulle ta slut… det resulterade i en sen kväll som i sin tur blev till en försovning idag. lätt värt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster