>vad framtiden har i sitt sköte

>

Jag fick ett sms från en engagerad syster som påpekar att jag måste blogga lite, för snart kan man inte rösta i Bok-SM längre och om man får läsa lite blogg kanske man också vill hjälpa till och rösta i sluttampen (det sägs att vi ligger ganska jämnt). Det har hon ju rätt i, och dessutom ska ni stackare inte behöva läsa samma tradiga rubrik om frånvaro så fort ni loggar in på den här sidan. Ni borde belönas i stället, med bakelser och hurrarop, det är jag väl medveten om. Men just idag blir det mest en liten redovisning över den närmaste framtiden och hur den troligen lär te sig:

Imorgon ska jag förevisa mina viga krumsprång i Vårruset (jag vägrar fortfarande att acceptera att det heter Vår Ruset, det låter absurt och just i det här fallet är jag rent emot friheten till självdefiniering – i andra fall som bekant för). Jag bävar lite för det, men ser det också som en milstolpe i min bekantskap med svenssonnormen. Jag ska spana på den inifrån, wallraffa bland de vita nummerlapparna och själv försedd med ett nummer ingå i massans unisona rörelse – var det någon som sa fittstim? Om jag hade kunnat skulle jag ta med min netbook och liveblogga, men jag misstänker att det blir tillräckligt flåsigt bara att släpa på en vattenflaska och min egen lekamen.

En snabb översikt över någon vecka framåt, visar att jag är en upptagen donna som kommer att behöva den motion morgondagen kommer att erbjuda:

I helgen skulle jag hjärtans gärna vilja gå på Uppsala Pride, som dels brukar vara ett allmänt kreativt andningshål i vardagen och som jag dels skulle kunna använda som förevändning att gå runt bland bohemerna i Uppsala och köpa kläder som känns annorlunda för att de köpts i en annan stad. Men se det går icke, för den helgen ska jag klämma in tio veckors pluggande i en liten men skrämmande tenta, för att någon gång kunna plocka ut den där magisterexamen jag har jagat i några år. Kläderna jag hade kunnat köpa om jag hade åkt till Uppsala, skulle jag behöva nästa måndag. Då avgörs finalen i Bok-SM, där mitt bokmanus Udda fortfarande ligger och vinglar mellan hopp och förtvivlan (rösta här fram till den 27:e maj kl 12.00). En liknande känsla ligger sedan runt hörnet, då jag ska försvara min uppsats den 3:e juni.

Sedan ska det väl kunna bli lite makligare tempo i den här fållan, så att man kan koncentrera sig på saker som vilken filt man ska ha med sig till vilken park.

0 svar

  1. >Hihi,jag hoppas verkligen att din bok gör skäl för sitt rykte – jag har nyss rekommenderat den även om jag ännu inte hunnit läsa den. Alla jag känner som har läst den säger nämligen att då fastnar en & glömmer allt en har runt sig för de timmar det tar att läsa. & den sortens euforiska upplevelse har jag inte tid med innan den 27 maj!Men den sortens komplimanger brukar dessa mina vänner heller inte slänga runt sig sådär hursomhelst. Så det känns ganska tryggt.Jag har tänkt läsa den på tåget till Uppsala Pride. Kanske. Är den riktigt fenomenal lovar jag att köpa nåt konstigt trevligt plagg åt dig & sätta det som en lite överraskning på posten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster