>Vann jag?

>Som en del av er redan tycks ha upptäckt, så gick jag som kvällens underdog och vann hela kalaset i Bok-SM igår kväll! Jag, som bara skulle svänga förbi finalen, kika på Piratförlagets lokaler, gratulera vinnaren och äta lite gratis buffé. Alltså jag visste ju att min bok var med och tävlade i finalen, och jag tyckte väl själv att den inte var så pjåkig, men jag räknade kallt med att någon annan skulle ta hem det hela och jag skulle skriva in finalplatsen i mitt cv och känna att jag i alla fall kom en bit på vägen. Och här sitter jag nu med SVT-smink i fejan och har suttit och svamlat i morgonsoffan om vad min bok handlar om (jag MÅSTE hitta ett bra svar på den frågan snart). Plötsligt stod mitt namn högst upp, plötsligt hade jag ett enormt kontrakt i min hand och var tvungen att vända mig till en av mina medtävlare och kontrollfråga: Vann jag? Det är alltså sant som de säger i Triss-reklamen. Men inte nödvändigtvis just gällande Triss, för på de två lotter jag köpte idag för att se om turen höll i sig, vann jag inte ett öre. Kanske är det så att turen inte kommer sjokvis. (Eller kanske var det så att min vinst rentav inte berodde på turen, utan på att jag har jobbat hårt i många år med att utveckla mitt språk och lära mig hantverket för att en dag lyckas skriva en bra roman.)

Samma dag som detta skedde, fick för övrigt min syster en eftertraktad projektanställning på Livsmedelsverket, och jag citerar henne avslutningsvis: ”det här är det största som har hänt sen den där dagen i Östersund när du vann en teckningstävling och jag fick en chokladrulle”.

0 svar

  1. >alltså fy fan vad bra du är! jättegrattis verkligen! jag såg det precis när de la ut det på aftonbladet igår och blev så otroligt glad! och boken är ju grym så det var välförtjänt som sjutton. hoppas att det kommer en uppföljare snart! 🙂

  2. >Grattis, synd bara att du börjar karriären med Piratförlaget. Det finns andra seriösa som inte stämmer fildelare o sånt.. Lycka till!

  3. >Grattis, grattis!Ja, du är precis så bra som du nog anar och jag ser fram emot många fler böcker! Visst har du något/några fler manus på gång redan?

  4. >Gratulerar, verkligen, och lycka till med nästa bok. Jag har inte läst de övriga bidragen men jag blir inte förvånad om din historia hade mest originalitet.

  5. >Grattis! Har läst din blogg sen ”bruden” tiden och tycker att du är grym! Bra jobbat tjejen! Nu kan du koncentrera dig på härlig lesbisk skönlitteratur åt oss törstande! Ha en underbar sommar, ses på priden! Kram

  6. >Hej Sara, eller Kip som jag känner dig som.Vi läste svenska C på Södertörn tillsammans och jag såg att du hade skrivit en bok som vann på Bok-SM, kul! Passar på att säga grattis :)/Ullis Svedenås

  7. >Hej SaraÄnnu en gång GRATTIS! Nu är jag tillbaka på jobbet och sitter och tänker på dig och hur det går för dig i dag. Jag hoppas allt går bra denna onsdag. Själv har jag börjat hämta mig från all dramatik i onsdags. Jag önskar dig all lycka. Kram Gerda (Ingegärd Bylund)

  8. >GRATTIS, FÖR HELVETE! Åh herregud vad glad jag är för din skull då jag är en av de många som blev helt trollbunden av ditt manus och som log uppe en hel natt och läste och blev uppriktigt ledsen när jag insåg att jag var tvungen att sova någongång runt tretiden. Jag är dessutom lite extra glad i själen då jag har mina misstankar om att din Mariana-karaktär kanske var lite lite inspirerad av vårt möte på Stockholm Pride 08(i alla fall verkar du tyckt om mitt namn och det tackar jag för, jag tycker om ditt namn också.) Har fortsatt läst din blogg och vill verkligen uppmuntra dig att fortsätta skriva, något jag är rätt säker på att du kommer göra. (!!!)

  9. >Har varit ur blogsfären en tid, men fick till min glädje läsa om dig i vår lokala lilla blaska, Corren.Ett jättegrattis till en välförtjänt seger. Hoppas nu att du tar hand om din talang och fortsätter informera Sverige på ditt charmiga vis om HBT-världen.Du behövs!Linköpingsflickan

  10. >Grattis en massa! Nu värmer jag tålmodigt upp med lite Stieg Larsson och JK Rowling över sommaren, för att sedan kunna kasta mig över lite Sara Lövestam 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster