>all those in favour of att komprimera rubbet till vecka 23, say "aye"

>Alltså, tusen tusen tack för alla gratulationer jag har blivit översköljd med sedan i måndags! (Ett särskilt tack till dig som dessutom skrev i din kommentar att jag var snygg) Jag är rent rörd över hur rara ni är allihop, och inte blev jag mindre blötögd av att bli välkomnad till jobbet av entusiastiska elever och medarbetare, blommor och bubbel. Jag är inte van vid att bli firad offentligt, jag fyller ju år i juli.

När de där uppe planerade vecka 23 för mig, verkar det som om de plötsligt kom på hur långsamt tiden gick de där åren 1999-2003 och bestämde sig för att komprimera lite aktivitet för att komma ikapp planeringen. Därför har jag den här veckan på ett väldigt plötsligt vis rott hem ett förlagskontrakt, suttit i SVT:s morgonsoffa, blivit intervjuad av ett gäng tidningar, gått på stadsvandring med mina elever, haft en hel dags diskussion på jobbet om kursplaner och arbetsplaner och ventilerat min magisteruppsats på Stockholms Universitet (den blev godkänd, fast jag vet inte än exakt hur godkänd). Man kunde ju tro att det vore nog för en vecka, men då bedrar man sig. I morgon ska jag lämna in en 15-poängstenta som med stor sannolikhet är min allra sista tenta (om jag inte plötsligt kommer på att jag ska plugga något helt annat bara för att det är så kul, det vore just likt mig), sedan ska jag förhandsrösta i EU-valet och åka till Göteborg för att fira mina släktingar som har stora födelsedagar på gång.

Det var väl egentligen det jag skulle komma till, att jag kommer att hänga i Göteborg på lördag. Troligtvis ganska tärd efter denna osannolika vecka, men ändå liksom glad och på humör att fira att jag äntligen har blivit intervjuad i Sigtunabygden (tidningen som jag i ur och skur delade ut som 14-åring på en cykel, för 111 kronor i veckan). Om det är fint väder kommer jag att befinna mig i Slottsskogen med ett plastglas i handen sådär vid 14-tiden på lördag, och jag skulle verkligen bli glad om någon göteborgsläsare vill göra mig sällskap så att jag inte ser ut som ett ensamt och vilset stockholmsfyllo utan mål och mening med mitt plastglas och irrande blick. Jag vet att Slottsskogen är stort, men om jag sitter helt stilla kanske ni hittar mig (annars får ni fråga trollen i de gula kläderna, eller någon annan som har mitt nummer). Om det inte är fint väder har jag fått rådet att ta mig till Kelly’s på Andra Långgatan, så det får utgöra plan B, som alltså fortfarande innefattar firande. Plan C är en plan som jag ska ta till om jag inte hittar någonstans, och den går ut på att ringa Kompanjonen och fråga var jag är. Eventuellt inleder jag med plan C, för att spara tid. Men poängen är alltså att ni som befinner er i Göteborg gärna får komma och tränga er in i min späckade vecka och göra den ännu mer minnesvärd. Och hittar ni inte mig (alla göteborgare jag har pratat med säger att Slottsskogen är ett så ofantligt stort ställe) så är det ju ändå trevligt med picknick.

ps. Nu börjar det glunkas bland kommentatorerna om picknickfestivalen i Göteborg. Om du verkligen vill vara säker på att ge mig chansen att skåla med dig, är ett hett tips att kolla bland kommentatorerna på lördag förmiddag, då Kompanjonen ska få i uppdrag att rapportera precis hur det blir.

0 svar

 1. >Det heter väl inte plastglas. Plats är ett material och glas är ett annat material och dessa kan man inte förena utan att plasten förbränns. Jag vet att det finns de som tror att glas är en form, men det är det inte. Som ett föredömme borde du inte inte använda detta eftersom det skulle kunna få yngre människor att ta efter och skapa ännu mer förvirring.Plastbägare är ett lämpligare ord att använda. För övrigt så måste jag gratulera dig till vinsten!

 2. >Malte: Men… det heter väl inte föredömme? Vad beträffar ungdomens förvirring har jag nog redan slagit in på det onda spåret – vartenda ord i den här bloggen är ju ren homosexpropaganda och ungdomen får ingen rätsida på vare sig könsroller eller normalt sexuellt beteende! Plastglas, plastglas, plastglas!

 3. >Jag är en tämligen göteborgsk (säger man så?) läsare, och jag har ett förslag! Vid spårvagnshållplatsen Kålltorp (ändhållplatsen om du åker med 3an)eller Torp (ändhållplatsen om du åker med 5an) (det är samma hållplats trots två olika namn alltså)kan du lätt navigera dig till Apslätten, där det under lördagen hålls en gigantisk picknick vid namn Picknickfestivalen. Det kommer att vara enormt mycket glada göteborgare, lite livemusik och skön natur. Och jag kommer att vara där, och om jag ser dig där kommer jag definitivt gå fram till dig och hälsa. Din blogg är något av det finaste jag vet and has been sedan några år tillbaka. 🙂

 4. >Kiss och bajs, läste de första nitton kapitlena från din Udda igår, så upptäcker man att det nu bara går att läsa de tre första…Gillade det för övrigt riktigt mycket! Nyttiga perspektiv för en heterokille att se verkligheten från (hur fina värderingar man än har är det lätt att glömma att udda människor inte är konstiga). Och humor, underbar humor!

 5. >Jag var på picknickfestivalen förrförra året, det var hur grymt som helst (bor i sthlm)! Tipsar dig att åka dit, är inte alls svårt att åka dit och hitta, sen när du är där följ bara strömmen. Toppengrej, den där picknickfestivalen!

 6. >En lördag är alltid en lördag, och jag missar aldrig en fest. Om du och kompanjonen (som jag för övrigt känner) vill ha folk att fira med så dyker jag gärna upp på ett glas när det är aktuellt.=)

 7. >jag har varken hört talas om picknickfestival eller apslätt och betvivlar att det finns flator öster om kellys. eller det gör det kanske men alltså KÅLLTORP??

 8. >Jo, alla bloggare som är mycket lästa är föredömmen vare sig de vill eller inte.(om en bägare är gjord av stengods kallar du det för stenglas då?)

 9. >Kompanjonen säger att trots att termometern visar stadiga 16 grader (och SMHI backar upp den) så ser det ut att bli svinkallt ute p.g.a bristande sol.Picknickfestivalen vore förvisso jättetrevligt, men den ligger lite väl långt bort för en som skall resa med tåget tillbaka till huvudstaden ganska så snart igen. Vi vill ju inte att Sara här ska bli strandsatt?Vi ses på Kellys runt 14-tiden istället och dricker en vegandrink eller äter vego-nachos. Andra långgatan förbi Netto, Masthuggstorget är närmaste hållplats. Men det här visste ni säkert redan.Ses där!

 10. >men förihelvete:1. kan man inte stava till det man vill att andra människor ska vara ska man inte anklaga dem för att inte vara det.2. jag står inte för nr. 1 och skulle aldrig skrivit det om det inte varit till just personen ovan och just för att han klagar så förbannat.3. stenglas, plastglas, whatever, om man vill låsa fast betydelser och inte vill att språk ska utvecklas får man nog skaffa sig ett annat intresse än just språk. refererar folk till glas som en form, eller en funktion, så ÄR det det såklart!

 11. >ett litet tips, jag är varken sten- eller plastsäker men jag TROR inte att kellys öppnar förrän 16 vanligtvis. eller så kanske det bara är vardagar?

 12. >Varför så arg Lisa?Inte dricker jag då vin ur det som sitter i föntret.(http://sv.wikipedia.org/wiki/Glas)(http://sv.wikipedia.org/wiki/Plast)Jag dricker ur bägare eller stop. Sedan vad de är gjort av kan variera, men oftast är det ur glas, stengods eller porslin.(http://sv.wikipedia.org/wiki/B%C3%A4gare)Visst är det bra med språkutveckling men man måste väl ändå skilja på materiel och material.Och mitt intresse är inte språk i första hand utan historia och kemi.

 13. >Malte: "Glas" är både material och form. Jfr "bok". En bok har pärmar med sidor emellan. Vad är då en "ljudbok"? En bok framställd ur trädet bok – är det en bokbok? Nåväl, jag förstår din tanke och ger dig delvis rätt. Men i det här fallet handlar det om en språkutveckling, som vi (spännande!) råkar befinna oss mitt i, just när det händer. Vem vet, om många år kanske vi rent av stavar "fördöma" med två m? Äsch, nu ska jag gå och lägga ägg i vattenglas.Grattis Sara till vinsten!

 14. >Malte: Ja, som redan sagts är glas numera både material och form, det är därför man talar om vinglas och champagneglas och seltersglas och så vidare, och de är inte glas tillverkat MED vin, chamnpagne etc.Och föredöme stavas med ett m, och väldigt få använder ordet stop om de inte dricker öl ur ett tennstop med lock. Om du säger bägare om en liten lätt plastbehållare, är det förmodligen en liten glassbägare du talar om.. Så förvirringen är fullständig, som den alltid har varit!Men egentligen ville du bara gratulera Sara, eller hur? 🙂

 15. >Och där lyckades jag stava champagne med ett extra n, där ser man hur det kan gå. Mycket bättre att dricka den än att stava till den! (Stava förresten, vilket ologiskt verb, det kommer ju från bokstav som är en trästav med inristade runor…)

 16. >Det är skillnad även på faktafel och stavfel. Eftersom jag är dyslexisk har jag stavfel då och då, men jag brukar träna med stavar, så det blir bättre och bättre.Men jag höjer min bägare för en skål i champagne för vinnaren!

 17. >OBS! Glas heter bara glas om de är gjorda av glas. Glas får inte heta glas om de är gjorda av papper, plast, porslin, trä, tenn, plåt eller stengods.

 18. >åh herregud.antagligen är jag inte alls arg.antagligen har jag bara glömt att använda smileys när jag skriver :)eller så är jag en genomsnittlig surfitteflata som får röda utslag och diverse andra allergiska reaktioner när veta-bäst-män börjar bre ut sig. en sån som har skapat sitt liv i någon form av frizon, och därför blir lika chockad varje gång det händer.whatever.sara: hade hemskt gärna skålat i det glas som stod till buds för dig idag för att du är så jävla grym men hann inte med det från ett födelsedagskalas till ett annat. proxima vez. kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster