>varför får inte pojkar ha klänning?

>Det finns inget som skapar så arga människor som när man säger att man tycker att pojkar ska tillåtas att leka med dockor, och flickor med bilar. De blir faktiskt så arga att de inte ens hör vad man säger. Till exempel tror de att man säger att man vill att alla barn ska bli precis likadana, alternativt att pojkar ska ”göras om” till flickor och tvärtom. Detta inlägg är ett experiment, som utgår från hypotesen att minst en kommentator ilsket kommer att påstå att jag vill antingen det ena eller det andra. Att jag antingen vill uniformera barn och utplåna alla skillnader mellan dem, eller tvinga stackars pojkar att bära klänning och rosetter trots att de känner en biologisk drift att bära blå/gröna/svarta byxor. Eventuellt kommer denna kommentator dessutom att klämma till med ”mångfald” och tro att det har något att göra med dualism.

En teori jag har är att det är för enkelt. Kan det verkligen vara så att de där genuspedagogerna bara vill att alla barn ska få så många möjligheter som möjligt – nej, de måste ha en dold agenda och sätta personliga intressen före (de stackars) barnens. Agendan är lite luddig, men den har något att göra med en viss feministmaffia, som inte vill acceptera att det finns skillnader mellan alla pojkar och alla flickor. Jag behöver inte skriva så mycket om vad genuspedagogik egentligen innebär, för det har så många redan gjort. Det är fascinerande hur olika alla barn är, oberoende av kön, men kanske ännu mer fascinerande hur ilskna folk kan bli så fort man säger ordet ”pojke” och ”klänning” i samma mening. Det spelar egentligen ingen roll vilka ord man säger däremellan, de är som kaliumklorat och antimonsulfid i rigmorska öron. Se rubriken ovan som en fiskekrok, så lutar vi oss tillbaka och ser vad som händer!

0 svar

  1. >Är det inte så att många människor blir obegripligt arga av alla möjliga saker? Av politik, av religion, av TV program, av ungdomar, av oförrätter och hedersbrott. Listan kan nog göras hur lång som helst… Så troligen kommer du nog att locka fram ett antal som blir obegripligt arga av pojkar i klänning också. Tur att det även också finns sådana som kan dra på smilbanden istället 🙂

  2. >Tänkte bara säga att det finns minst en hetroman som inte har problem med att gå i kjol.Det finns mycket av genusretoriken som är viktig och riktigt, men ofta blandar folk ihop genus och rädlsa samt trångsynthet.

  3. >Det handlar inte om att ta bort utan att lägga till, var det någon genuspedagog som sa (borde veta vem eftersom jag är lärare men nä). Säger allt tycker jag. Låt alla få samma smörgåsbord att välja ifrån och uppmuntra dem oavsett vilka val de gör, oberoende om de är pojks eller flicks.

  4. >Saudiaraber har klänning. Thomas di Leva har klänning. Skottar har kjol. Romerska soldater hade kjol. Såna där grekiska soldater som vaktar monument har vippande balettkjol och tofflor med liten boll på. Mesopotamiska krigarkungar hade någon sorts sari (se antika väggreliefer). Faraoner hade kjol. Byxan är inte så väldigt många hundra år gammal, på det hela taget, och y-kromosomen tycks ha överlevt. Med råge.

  5. >jag kan ju säga att det är helt deprimerande att vara ute med sina barn i allmänheten…jag har aldrig gillat rosa. har verkligen starkt ogillat denna färg. men när jag fick min son och han hade vacker mörk hy och mörka ögon (till skillnad från min grisrosa) så passade han så otroligt bra i starka färger som tillexempel rosa. han väljer dessutom själv ofta starkt röda eller rosa kläder i affären. och herregud – varje gång han har sin röda hatt på sig tror folk att han är en tjej. bara för hatten. samma sak om han råkar ha rosa byxor. ALDRIG annars tar folk fel, men är den röda hatten på ja då är han tjej plötsligt! det är så sjukt deprimerade att folk faktiskt TÄNKER såhär!

  6. >hm. intressant. själv är jag en 15-årig tjej som gärna klär mig i skjorta och slips utan att någon verkar ha det minsta problem med det… (isåfall visar dom det inte) medans en hel del folk kan titta snett på min 7-åriga bror, när han målat sina naglar med blått nagellack. kanske beror det på att folk har förståelse för att en tjej skulle vilja vara lite manlig (trots allt är stereotypbilden av att vara tjej ganska tråkig), men en kille ska vara nöjd med det kön han fötts till. det är min teori. vilket betyder att när könen blir mer jämlika så kommer man kanske ha större förståelse för att en kille vill vara mer feminin. / Filosof med slips

  7. >Det första vi föds till är en könsroll var det någon som sade, flicka eller pojke är frågan som ställs före friskt eller fint på bb. Det är märkligt att det skulle vara viktigare.

  8. >@Anonym 21:52: Med tanke på att flickbarn inte varit lika attraktiva att få (kostar hemgift, ärver inte namn och ära och pengar – historiskt sett), är det nog en dålig vana som lever kvar. Folk tänker inte på vad de gör när de ställer sådana frågor. Vad är förresten det första omgivningen frågar de nyblivna föräldrarna? Samma sak? Trodde väl det…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster