>inför dag 6: paraden

>

Idag vill jag säga till alla som börjar påpeka att ”ni kommer inte att bli mer accepterade för att ni klär ut er till det andra könet och går nakna och läderklädda i paraden”, att syftet med prideparaden är inte att få andra att acceptera oss. Den är till för att hjälpa andra att våga befria sig själva från onödiga begränsningar. Ta tillfället i akt, för det är inte varje dag vi orkar klä upp oss till tänderna och göra gatorna till dansande regnbågar!

(att klä ut sig till det andra könet vore för den delen en utmaning, med tanke på att det framför allt är en bok, som Simone de Bevouir skrev när hon upptäckte en annan begränsning, en annan gång)

0 svar

  1. >DU! Jag läste din krönika i QX papperstidningen, "Det är okej för mig att du är hetero", under Pride. Fy faaaan, ursäkta språket, det var det bästa jag har läst på länge!!! Har själv bloggat om liknande.Får jag länka till din blogg från min blogg???Sluta aldrig skriva sånt här!!! Skitbra ämnesval och skitbra skrivet!

  2. >Jag tyckte att jag såg dig när jag gick paraden, men fartfarande inte säker.. hann inte heller kolla upp om det var du eftersom det var sånt tempo, haha!

  3. >Jag tänkte också credda för "det-är-okej-för-mig-att-du-är-hetero-artikeln" i QX. Tidningen i sig fick igång ett spännande men mycket diskret litet samtal med en äldre inne-i-garderoben-man på x2000. Vi satt lite avskiljda i en del av tåget och han frågade försiktigt och tyst efter en stunds QX-läsande om han fick lov att läsa den efter mig. Han sa senare att han aldrig brukade våga ta tidningen själv på stan utan brukade nöja sig med att läsa via internet. Jag påstod förressten för ett tag sedan att QX enbart är superbögig och du påstod då att den är bättre nu än förr. Och jag kan bara hålla med. Ljuspunkterna i heteronumret av QX var så långt många fler än vad jag någonsin sett i QX förut att nu blir jag faktiskt tvungen att ta upp läsandet av pappersversionen igen för att se om det eventuellt kommer att utvecklas till en HBTQ-tidning 🙂 Om inte annat, så är i alla fall du en guldkant i tidningen – och när man sedan läst klart den kan man "råka" lägga den på ett lämpligt ställe där man tror att folk vistas som skulle behöva läsa den. Som i 1 klass på x2000, till exempel 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster