>paradbilder! Eller: bilden av dom homosexuella

>Jag är, som ni kanske har märkt, lite fascinerad av den här åsikten att det ”bara är en massa nakna människor och vulgära dragqueens i paraden”. Den kombineras ofta med två andra åsikter, nämligen ”homosexuella kommer inte att bli mer accepterade av att visa upp hur konstiga de är” och ”om man nu ska ha en parad, varför kan man i så fall inte visa att man är helt vanliga människor?”.

Alla som faktiskt har sett en prideparad, vet att den till 99 procent består av folk som inte har klätt upp sig mer än att de har finvästen på och håller i en liten regnbågsflagga. Har man aldrig varit på en parad kan man lätt tro att de 35 000 människorna man får veta gick i paraden alla ser ut som om de har filat på sin outfit hela året. I wish!

För alla som blir provocerade av dragqueens och nakna bröst, ger jag er härmed ett helt unikt val: min paradbildsrapportering är uppdelad i två! Några fall var oklara – skulle Mark och Jonas räknas som ekipage eller som vanliga människor, räknas man som uppklädd om man har bikini och slips och hur ska man tolka folk som ser ut som glittrande fjärilar året runt? För säkerhets skull lade jag till slut alla i någon typ av uniform (jeans och t-shirt borträknade) i den mer spektakulära avdelningen, så även mer ekipageliknande grupperingar. Jag vill varna för att även de som klassificerats som ”dragqueens, ekipage, uppklädda och halvnakna människor” ser ganska normala ut, men det var vad jag lyckades hitta och jag såg faktiskt hela paraden. Vill man se mer spektakulära saker får man titta på heterosexkanalen MTV.

Klicka här om du vill titta på ”vanliga människor” i paraden.

Klicka här om du vill titta på dragqueens, ekipage, uppklädda och avklädda människor.

(Jag har hört att paraden är helt full av folk som har sex också, men jag måste ha missat det år efter år och jag hittade inga den här gången heller. Folk går mest hand i hand, men det kan förstås tolkas som sex av någon som är riktigt, riktigt religiöst lagd. Den enda hångelbild jag hittade lade jag i alla fall under den mer spektakulära avdelningen, så att ni vet vad ni ska undvika. Eller uppsöka.)

Den som vill får förstås också länka till mina två bildvisningar, med egna reflektioner kring varför jag kan ha gjort på det här viset.

0 svar

  1. >trots att jag inte var där (och inte bara för att jag så klart åxå gillar bröst) så värmer dina paradbilder hjärtat på en numera småstadsflata med en känsla att trots att allt milsvida omkring är både heteronormativt och fördömmande så är vi många, många homos i vårt långa rike. tänk så viktig paraden och pride är, trots alla fördömanden i diverse aftonbladskrönikor! och tänk vad powerful den är som kan sprida glädje milsvida omkring bara för att den finns!

  2. >Hej Sara och grattis till segern på Kapitel1! Jag måste ha givit upp om sidan och försvunnit därifrån innan ditt manus dök upp i tävlingen, annars hade jag säkert röstat på det. Mina fördomar om Piratförlaget kommer på skam av att de valde en roman skriven ur ett subkulturellt perspektiv i stället för en dussindeckare! Hoppas nu bara att inte redaktörerna censurerar bort allt politiskt hbt-perspektiv till förmån för det rafflande amputationsfetishtemat!

  3. >Hmm. Kul att se alla bilder, båda serierna, och såg lite grannar och bekanta, men ingen bild på min kompis i uniform och regnbågsfärgad pärlpitt om halsen, sicken besvikelse. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster