>nitton år senare

>Snart visar det sig om det är sant, att min roman blir publicerad på riktigt. Det verkar nästan så när man går in på Bokus och ser den helt till salu för 101 kronor, och när min förläggare talar om för mig att recensionsdatum är den 30:e september. Men ser man på det historiskt så är det fortfarande ofattbart. När jag var fyra år skulle jag bli församlingspedagog och författare. När jag var sju skulle jag bli lindansös och författare, och när jag var femton skulle jag bli musiker och författare. För att belägga detta, har jag raskt rotat fram min gamla mina vänner-bok från 1990 och fått reda på följande:

Namn: Sara Lövestam
Intressen: skriva, läsa, rocka med rockring, spela piano
Roligaste skolämnet: matte
Den bästa bok jag läst: Heidi
Djur jag tycker om: grodor och ödlor
Mitt favorit TV-program: Foo yang
Vad jag helst vill bli: Författare eller jobba på cirkus

Och jag landar förstås i frågan: Vad tusan är Foo yang?? Youtube tiger som muren, Google har inget att tillägga och hur mycket jag än gräver i mitt vanligtvis välfungerade minne ligger denne Foo yang envist kvar under sin filt och vill inte komma fram. Nå, oavsett vem/vad Foo yang var, så planerade jag vid tio års ålder att bli författare eller jobba på cirkus. Det blev inte så mycket cirkus av, men jag har i alla fall gått i prideparaden nio år i rad, och författardrömmen tycks nästan kunna bli en sådan som man inte behöver vakna från. Om två veckor ska jag stå på Piratförlagets scen på bokmässan i Göteborg och göra något slags framträdande, och ett par dagar senare kommer boken ut i butikerna. Jag har å det grövsta försummat mitt rockringsrockande, men jag tror ändå att mitt tioåriga jag hade varit stolt.

Dela vidare inlägget
Andra poster