>nitton år senare

>Snart visar det sig om det är sant, att min roman blir publicerad på riktigt. Det verkar nästan så när man går in på Bokus och ser den helt till salu för 101 kronor, och när min förläggare talar om för mig att recensionsdatum är den 30:e september. Men ser man på det historiskt så är det fortfarande ofattbart. När jag var fyra år skulle jag bli församlingspedagog och författare. När jag var sju skulle jag bli lindansös och författare, och när jag var femton skulle jag bli musiker och författare. För att belägga detta, har jag raskt rotat fram min gamla mina vänner-bok från 1990 och fått reda på följande:

Namn: Sara Lövestam
Intressen: skriva, läsa, rocka med rockring, spela piano
Roligaste skolämnet: matte
Den bästa bok jag läst: Heidi
Djur jag tycker om: grodor och ödlor
Mitt favorit TV-program: Foo yang
Vad jag helst vill bli: Författare eller jobba på cirkus

Och jag landar förstås i frågan: Vad tusan är Foo yang?? Youtube tiger som muren, Google har inget att tillägga och hur mycket jag än gräver i mitt vanligtvis välfungerade minne ligger denne Foo yang envist kvar under sin filt och vill inte komma fram. Nå, oavsett vem/vad Foo yang var, så planerade jag vid tio års ålder att bli författare eller jobba på cirkus. Det blev inte så mycket cirkus av, men jag har i alla fall gått i prideparaden nio år i rad, och författardrömmen tycks nästan kunna bli en sådan som man inte behöver vakna från. Om två veckor ska jag stå på Piratförlagets scen på bokmässan i Göteborg och göra något slags framträdande, och ett par dagar senare kommer boken ut i butikerna. Jag har å det grövsta försummat mitt rockringsrockande, men jag tror ändå att mitt tioåriga jag hade varit stolt.

0 svar

  1. >Egg foo young (Chinese: 芙蓉蛋, also spelled egg fooyung, egg foo yong, egg fu yung, or egg furong) is an omelette dish found in UK and American Chinese cuisine.[1]

  2. >Kajsa: Åh tack, nu minns jag ju! Det var den där lille kampsportaren under sängen ja… lite Nils Karlsson Pyssling-tematik, det gick alltid hem hos mig. Det enda som klådde den där lille taekwondokillen var serien med en amöba eller en bakterie eller något, som bodde i ett mikroskopglas på ett sjukhus.

  3. >Jej! Vilken dag (och typ tid) kommer du stå på bokmässan och signera? Det kostar ju 120 kronor för en fattig student att gå in en dag, så man vill ju inte missa dig! 🙂

  4. >Li: Jag vet inte vilken tid exakt, men de har sagt att jag ska vara på Piratförlagets scen två gånger på fredagen och två på lördagen, och jag antar att det blir i anslutning till det. Annars är jag där hela tiden, tror jag, strykandes kring piratförlaget men säkerligen med små avstickare till Normal Förlag. Återkommer med mer info i bloggen!

  5. >"Rocka med rockring" är ett fantatiskt fritidsintresse tycker jag. Det borde man göra oftare. Det är till exempel i skrivande stund tjugo minuter kvar innan min sista tysklektion börjar – hade jag haft en rockring hade jag kunnat rocka lite. Antar att jag får nöja mig med att klart år 2009 på din blogg… <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster