>jag startar min motor

>Nämnde jag att jag älskar att vara singel? Jag kikar på bruden mitt emot, hon har lila hår i tuppkam och hon kikar på mig också. Det kan förstås finnas hundra anledningar till att hon gör det, kanske undrar hon mest var jag har köpt mina piercingsmycken, men jag är alltså singel nu och utgår som varje respektabel singelflata att all brudlig uppmärksamhet innebär att hon vill ha mig i smyg. Jag spanar och kikar, jag bygger min deal, trallar det i mitt huvud. Jag vågar och glider och drar med min fil. Nagelfilen alltså, för med långa naglar sänder man ut så blandade signaler. (Jag vet, som en äkta flata borde jag slita bort naglarna med motorsåg eller bara automatiskt ha korta naglar, men jag utgår från att även flatbibeln är tolkningsbar, särskilt som den bara finns i våra huvuden)

När vi har suttit och utbytt blickar en stund går hon av tåget, och jag börjar tänka på vad folk kan tänkas tänka. Jag har själv ganska ofta fått frågan av äldre män varför jag vill se så oattraktiv ut, när jag hade kunnat vara så söt. Med ”söt” menar de långhårig och med ”oattraktiv” menar de korthårig och piercad (så att ni följer med i lingot och inte blir helt förvirrade). Och jag undrar om de förstår att bruden med tuppkammen som de följer med bekymrade blickar just blev så sjukt inspanad; jag tror inte att de vet det.

På samma tema läste jag häromdagen i Stockholm City att det var svårt för regissören att se Noomi Rapace som Lisbeth Salander för att hon var för feminin. ”Hon var för snygg”, helt enkelt, står det i artikeln. Och jag som upptäckte Noomis snygghet först när hon iklädde sig de trasiga jeansen och skinnjackan! Det är uppenbarligen något fel på mina preferenser. Kanske finns de inte ens. För en annan spaning jag har gjort är att bara vissas preferenser riktigt räknas, när det handlar om att klassificera vad som egentligen är attraktivt. De som attraherar majoriteten av människor, representanter för modeindustrin eller normgivande kändisar räknas som attraktiva. De som attraherar andra människor är liksom ändå inte attraktiva. De har tur.

Nåväl, om du är en brud i Göteborg med coolt hår och något innanför blicken, så har du helt klart tur. Dit kommer enligt ryktet snart en donna som gillar just såna. Om en vecka ska min bok Udda nämligen lanseras där på bok- och biblioteksmässan, och en varning kan kanske vara på sin plats. Ducka för mina heta ögonkast eller ta dem som en kvinna.

ps. För att vara lite mer seriös: Mitt schema för bokmässan är färdigt, och jag lägger snart upp det ifall någon skulle vilja komma och lyssna på mig, prata med mig eller få en bok signerad!

0 svar

  1. >Hej Sara!Kul att du kommer hit på bokmässan! Jag utbildar mig just nu till journalist, och på torsdag nästa vecka ska vi besöka mässan. Det vore enormt roligt om jag fick göra en liten intervju med dig då.Lägg gärna upp ditt schema så att jag kan se när/om du är tillgänglig på torsdagen!Mvh Sandra, Gbg

  2. >Majoy: Det stämmer inte riktigt, även äldre män kan älska bra och genomtänkta texter och man måste inte ha fördommar för att man hör till denna kategori. Jag ser mig helt klart som en del av Saras målgrupp 🙂 Dessutom är Sara söt som hon är, så det så!

  3. >Rapace som Salander e sjukt snygg. Har aldrig sett henne som sarskilt attraktiv forut, men sa e ju ja inte heller "sot" da…(har ju kort har for guds skull!)

  4. >Rapace som Salander e sjukt snygg. Har aldrig sett henne som sarskilt attraktiv forut, men sa e ju ja inte heller "sot" da…(har ju kort har for guds skull!)

  5. >Mikael, egentligen syftade jag inte på Saras bok, utan på de äldre män som kommenterar att hon skulle vara sötare med långt hår och utan piercingar. Men för övrigt så gläder det mig att äldre män både kan gilla Saras texter och utseende : ) oj, oj nu låter det som att jag är Sara Lövestams manager eller nåt…. ; )

  6. >Kom på att jag heller inte upptäckt Noomis snygghet förrän hon spelade Lisbeth Salander. Denna hösten är verkligen en uppvaknandens tid. Bra blogg du har!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster