>lite korv? nähä… lite korv då?

>”Fler killar än tjejer raggar på mig”, stod det häromveckan i en rubrik på qx.se, och för ett ögonblick trodde jag att de hade intervjuat en flata på Qruiser. Det riktigt heta nyhetsstoffet hade i så fall varit ”fler tjejer än killar raggar på mig”, insåg jag sedan, och mycket riktigt handlade det om någon heterokille som plockade gaypoäng genom att berätta att han inte stör sig på att killar stöter på honom och genom att säga att han är ungefär 50 procent gay trots att han i nästa mening förklarar att han är hetero. (Varje år frågar på samma tema qx.se alla årets idoldeltagare hur gay de är på en skala mellan ett och tio, och varje år är det alltid flera stycken som först säger att de bara attraheras av det motsatta könet för att sedan placera sig mellan 5 och 10, med hänvisning till att de har så många homosexuella vänner och en gång hade på sig ett par paljettbyxor.)

Dagens reflektion handlar alltså om alla heterokillar som surfar runt på hbt-communityt Qruiser och raggar på flator. Ett fåfängt företag kan tyckas, men likväl lockar det män att varenda dag slänga ut sina förfrågningar och starta konversationer med lesbiska för att sedan försöka styra in dem på sex. Eller ”mys” som de ofta föredrar att kalla det. De flesta av er vet detta, det är inte nyheter. Jag vet inte varför jag skriver det. En tvångsmässig drift att fortsätta en en gång påbörjad folkbildning in absurdum? Jag vet inte.

Så här gör de flesta män som raggar på flator på qruiser.se:

1. Skriver ett andefattigt meddelande av typen ”gör du då”. Detta kan varieras med något som ska föreställa charmigt, med något mer fullständig syntax. Typ: ”vad gör en söt tjej som du såhär på lördagskvällen då, sitter själv här och har tråkigt, pussen och kramen på damen”. De kan också gå rakt på rödbetan och fråga lesbiska tjejer om de vill ha sex, om de är kåta, om de är sugna, om de känner sig ensamma eller om de gillar att, just det, mysa.
2. Väntar på svar. Vilket svar som helst funkar, precis som med nigeriabreven. ”Jag är ingen dam och varför utgår du från att du får pussa på mig” funkar, för då kan de svara att inga tjejer är damer egentligen och att det känns så fräscht med en brud som inte gömmer sig bakom sådan prydhet, och om man inte vill att han ska pussa en så är det för att man inte vet vad man går miste om. ”Har du inte sett på min sida att jag inte är intresserad av killar” funkar, för då kan de svara att de är undantag, att de vet att tjejer bara skriver så för att slippa stalkers (vad de definierar sig själva som framgår inte) eller att de ju bara tyckte att man var så himla snygg och det är ju faktiskt en komplimang. ”Fuck off” funkar, då fokuserar de bara på innebörden i första delen av meddelandet. De är positiva gynnare, de där.
3. Svarar något som a) ignorerar andemeningen i brudens svar och b) innehåller minst en av hennes kroppsdelar. Genom att inkludera en kroppsdel har de nämligen vunnit även om de förlorar själva kampen om sexuell medgörlighet. Låt mig ge ett autentiskt exempel:

Man 56: söker du sex kompis eller ? kk
Flata: Vad i min presentation får dig att tro det?
Man 56: en undran bara ??
Flata: Kanske var det när du läste på min presentation: ”Killar, även om det rycker i flirtnerven – kära ni, ragga inte på mig.” Och så tänkte du: ”Men … jag är ju ingen kille, jag är ju en gubbe. Så då går det nog bra.”
Man 56: För det första så är jag ingen gubbe !!!!!!!!!!
Flata: I så fall förstår jag inte hur du kunde missförstå min presentation. Men bara som ett tankeexperiment, hur hade du tänkt dig att en 29-årig lesbisk tjej skulle kunna vara intresserad av en gubbe… jag menar kille? Hur resonerade du kring det innan du skrev till mig?
Man 56: ja jag känner ett par leb tjejerr som vill ha riktig kuk men du kanske är så liten så det får plats ett finger o en tungspets hos dig

Jag vet inte om bögar har samma upplevelse av heterosexuella tjejer och tanter som raggar på dem och börjar spekulera kring deras kroppsdelar, men jag tror inte det. Inte så att det är ett veckovis inslag på samma sätt. Jag har förstås som en god akademiker ett antal teorier kring det hela:

1. De har inte lärt sig tolka kvinnors signaler.
2. De är emotionella masochister som njuter av att gång på gång bli förödmjukade och avvisade.
3. De tror att Internet är en stor, fet frizon för den som egentligen vill nypa sin sekreterare i rumpan men vet att hon skulle anmäla en för sexuella trakasserier.
4. De sitter med loja halvstånd och skickar påstridiga meddelanden till varenda uppkopplad kvinna de kan hitta, utan att fundera över vad de flesta av dem egentligen ska tycka om saken. Då och då får de svar från någon yppig blondin som egentligen är någon annan snubbe bakom en annan burk, vilket sporrar dem i deras uppfattning att det bara gäller att vara ihärdig.

Fyll gärna på. Mina egna empiriska undersökningar tyder på att teori 3 och 4 är de överlägset mest belagda. Tofflan försöker hjälpa till med fler, men kommer fram till att hon måste göra något fel eftersom inga snubbar skriver till henne. ”En gång var det någon typ av transperson som skrev till mig för att hen sökte jobb, men det kanske inte bidrar till ditt statistiska underlag”, säger hon och vi måste skapa nya teorier kring vad Tofflan har gjort för att slippa dessa närmanden. Den dominerande hypotesen benämner vi ”Öppet mål”. Den går ut på att hon inte erbjudit tillräckligt mycket frestande motstånd, då hennes hela presentation ganska länge har bestått av orden: ”Lite korv är aldrig fel.” Ett tips, alltså, till den flata som tycker att det räcker nu.

0 svar

  1. >Tofflan d ä: Jag har nästan slutat gå in på qx pga detta. Är så less på alla heteromän som raggar på en, fan, jag är en gammal flattant, kan de inte läsa innantill?! Vidare fullkomligt avskyr jag alla snoppar som de utan betänkligheter visar upp i sina presentationsbilder. Funderar starkt på att skapa en sida på qx där jag visar upp ett fult arsle eller nåt till alla snuskgubbar! För min uppfattning är att det mest är gubbar som snuskar sig, inte tjejer! Eller..?

  2. >jag hänger inte på hbt-communityn på nätet (om inte blogger räknas), men i mina öron låter det där ungefär som en vanlig fredagkväll i tunnelbanan. först är det en kostymklädd man som varit på afterwork lite för länge som börjar prata med en om vilken fin kjol man har. när man inte svarar utan bara blänger tillbaks blir han ställd men slutar, men fortsätter glo på ens ben. sen är det en artonårig överförfriskad ungtupp som stirrar lite för länge mellan ens midja och hals, vilket han också kommenterar högt inför sina polare. sist är det ett a-lagsfyllo som lägger armen om en, kallar en lilla pullan och frågar om man vill ha lite. oklart vad. jag brukar se det som ypperliga tillfällen att praktisera arg, rättfärdigad vardagsfeminism (bita tillbaka).när kan man köpa frökens bok förresten?

  3. >Jag gillar svaren jag fick när min presentation bestod av "Jag är sjukt dålig i sängen. Jag är så dålig att alla som legat med mig har dött lite inombords." Jag fick fler meddelanden än någonsin. Uppenbarligen blev jag en ypperlig möjlig elev till någon av alla självutnämnda sexlärare av manligt kön. Det kan ju kanske vara så att man som man bara får lära sig två sätt att kommunicera: grabbigt/våldsamt och sexistiskt. Antingen en dunk i ryggen eller ett kläm på låret. Jag tror att många av de kåta karlarna med halvloja stånd egentligen bara längtar efter någon som förstår dem och håller om dem, men att de aldrig fått lära sig att uttrycka det. Man blir ju rent gråtmild av medlidande.

  4. >jag tror åxå att det är:1) sexuell sadism bakom. de njuter av att kränka lite. de blir typiska "uråldriga män som erövrar kvinnor med motstånd"2) det är dessutom sexigt att bli förödmjukad för vissa3) det är sexigt att väcka den kvinnliga aggressionen, eller rädlsan/obehaget för vissa4) de får en anledning till att vara befogat arga på mansfientliga kvinnor/flator och får sina fördomar bekräftade eftersom de så småningom får mer och mer arga och "mansfientliga" svar tillbaka. och att få bekräftelse på sina fördomar skänker trygghet i vardagen. haha… plus att det är skönt att vara arga istället för rädda för denna "felaktiga skiftning i makt och sexualitet"5) sist men inte minst. ibland lyckas de och då är det det största beviset på deras manlighet i världshistorien. de är sådana män att de till och med kan "tämja" en flata6) oh..ja, en sak till. motstånd är eggande. en del klättrar upp för berg, en del som är mer lata, mindre vettiga och har ett högre och mer skruvat sexualliv stöter på svårtillgängligt villebråd. men det hör lite ihop med punkt 5.jag har nog tänkt mer på det där än jag visste om innan jag började skriva hehe

  5. >Jag tror att de gått på hela grejen med att kvinnor inte har en egen sexualitet, bara en riktad. Och att om två tjejer är heta på varandra vill de egentligen bara bli älskade (läs påsatta) av en stor stark man (relativt).Denna härliga myt späs ju på än i dessa dagar av att miljoner heterotjejer strular med varandra för att få ragg. Eller snarare för att bevisa för sig själva att de kan få ragg som de inte ens behöver befatta sig med. Eller för att de är fulla. Eller för att de är bi. Vem vet egentligen varför, men det spär på myten ändå.Feminismen behöver en boost i samhället känner jag.Dessutom har de små stackars männen inte förstått att de själva också har en helt egen sexualitet. Som inte BEHÖVER riktas mot någon. Som de kan få behålla helt för sig själva. För att det är fint att ha den.

  6. >När jag tog bort mitt (t) på qruiser försvann väldigt mycket av sexraggandet. Idag får jag en del meddelanden från tex. bögar och bikillar, men det är märkligt att de är dels mycket färre personer och att de dels är oerhört mycket mindre påstridiga och överlägsna. Killar som raggar på killar gör det med en helt annan finess än killar som raggar på tjejer och transpersoner – och det oavsett vilken läggning de har registrerat.

  7. >Utan någon som helst empiri att hänvisa till skulle man ju också kunna tänka sig att de där snubbarna bara är helt vanliga idioter med en aningens för stort ego… ; )

  8. >Jag är hetero, jag är en tant på 56 år. Jag råkar ut för exakt samma sak när jag chattar på Passagen. Det hjälper inte att jag har en tydlig presentation. Ett kvinnligt nick räcker, så anser de sig ha rätt att göra grova sexanspelningar. De är inte ens lite kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster