>Udda – snart nära dig

>I alla fall om du bor i Göteborg. Men annars också, för jag har hört att bokhandeln får börja sälja Udda den här veckan. Officiellt releasedatum är den 30 september, men boken kan alltså redan ligga på hyllor här och var, och på nätet har man kunnat bevaka den länge (snart tror jag att den går att beställa i qx-shoppen också).

På bokmässan i Göteborg kommer jag och min bok att umgås i Piratförlagets monter och vid sex olika tillfällen ska jag intervjuas på deras scen av Fredrik Belfrage, som kommer att köra intervjumaraton hela helgen med alla Piratförlagets författare. Jag vet inte hur man fixar att göra en sådan sak med så många författare under en så lång tid. Eventuellt har det med professionalism att göra. För den som vill se hur jag (eller han) klarar pressen, ser mitt schema ut som följer:

Fredag
12.30-12.50
15.40-16.00

Lördag
10.20-10.50
14.55-15.15

Söndag
12.10-12.30
14.40-15.00

Jag vet inte hur stenhårt klockslagen kommer att passas, men det är förstås också vid de tiderna som man säkrast kan hitta mig vid piratmontern om man skulle leta efter mig av en eller annan anledning. Jag hoppas att någon gör det, för det skulle få mig att känna mig lite mindre som en obetydlig debutant i ett hav av Liza Marklund och Jan Guillou.

För den som bor i Stockholm tänkte jag också försöka göra mig tillgänglig. Det blir ingen flådig releasefest på något hyrt hotell (inte för att jag inte har försökt…), men i ren flatig DIY-anda tänkte jag bjuda in oss alla någonstans på Söder för en skål och ett tal för dem som har hängt med hela vägen – eller som vill börja hänga med nu. Jag återkommer om den saken när jag har funderat mer på datum och konsulterat Tofflan. Men det blir ganska snart.

Jag är både smickrad och lockad av alla som vill ha mig i Malmö. Ja, kanske inte ha mig, men både på qruiser och här har jag fått frågan när jag kommer dit. Svaret är precis som svaret på frågan när jag kommer till Umeå eller Östersund: När någon ger mig ett erbjudande jag inte kan tacka nej till. Jag gillar att resa, men har fastnat på något någon sa en gång (åh fler lesbiska litterära referenser, jag borde använda fler), om mål och mening med vår färd. Ett jättefint mål och lika fin mening fick jag när jag blev inbjuden till Umeå Pride, men tyvärr var det precis samtidigt med bokmässan i Göteborg. Jag hoppas att det finns någon norrlänning som förhåller sig lite envist, så att jag får chansen att åka uppåt snart ändå. Och förstås hoppas jag lika mycket på skåningarna, så att jag får möjlighet att gå ned på Sverige i höst.

Till slut vill jag bara tacka er alla som fortsätter läsa det jag skriver, som tänker köpa mina böcker i present till er själva och till era intet ont anande kusiner, som har bloggat eller tänker blogga om Udda, som redan har börjat tjata på era bibliotek och som skriver så fina och uppmuntrande brev till mig. Ni ger mig så mycket.

0 svar

  1. >Releasefest-liknande tillställning? GRYMT! Självklart är jag där. Om jag vågar hålla tal, däremot, det vet i fan. hm, få se nu, det var något mer.1. jag ska försöka lyssna på dig minst tre gånger (belfrage varierar sig tydligen lite grann i intervjufrågor … förmodligen för att han tycker att det blir roligare så). 2. jag har gett bort mitt Udda-ex till Mela (som kanske kommer att ge bort det till någon annan, och själv köpa sitt eget ex), och kommer att inte bara köpa ett nytt ex därnere, utan också se till att få det signerat! 3. på bokmässan är vi alla små. om vi inte heter marklund, guillou eller gardell i efternamn. och det gör vi ju inte. carlsson och lövestam, är däremot namn som klingar mot framtiden. gott, det.Ska bli fint att ses! Fight the power, syster. CC

  2. >Har läst din blogg så länge nu, o ser verkligen framemot att äntligen få se dig på riktigt. Din intervju är en av "måste-sakerna" på bokmässan! Kanske vågar jag prata med dig o få en bok signerad… 🙂

  3. >Hej, har precis köpt dina bloggböcker jag läser den första nu. Jag satt och fnissade i morse på tunnelbanan, folk måste trott att jag var lite skum. Well well, jag ville egentligen bara säga tack för underhållning och info till en nyutkommen (ja, nästan) flata.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster