>i myllret sitter jag

>I myllret av spontana bokälskare och alla som måste älska böcker för att det är deras jobb, sitter jag och svarar ”författare” om någon undrar vad jag är här som. På ett sätt trodde jag aldrig att jag skulle få göra det, på ett annat sätt har jag alltid vetat. Min bok står på en hylla i ett hörn av Piratförlagets monter, och ibland går folk dit och vrider och vänder på boken. Oftast sätter de tillbaka den igen. Först när jag upptäckte det, blev jag bedrövad. Sedan kom jag på att det är så man gör när man köper böcker. Man ställer tillbaka 95 procent av böckerna som man drar ut och det är ingenting personligt.

Det har hittills varit en fröjd att bevista denna bokmässa. Två gånger har jag blivit intervjuad på scenen av Fredrik Belfrage, båda gångerna hade jag kul, och folk som jag inte kände kom och ville ha sina böcker signerade! Jag har kommit hit med förhoppningen om att åtminstone 3-4 personer ska köpa min bok, vilket får till effekt att allt därutöver gör mig helt sprudlande lycklig. Ungefär som när man hoppas att någon viss person åtminstone ska titta på en, och hon kommer och köper en en öl (vi behöver inte gå in på att jag inte dricker öl, vi vet alla att det är tanken som räknas och vilken tanke det rör sig om).

Särskilt glad blev jag över att se några bloggläsare i publiken. Några kom fram och sa att de läser bloggen, andra gissade jag mig till när jag såg att frisyrer och klädval hos min publik skiljde sig något från den Martina Haag hade… Jag blir lätt en aning blödig när jag pratar om hur glad jag är att ni finns och att ni läser, men det är för att jag menar det.

Nu ska jag iväg på flådig förlagsmiddag, och sedan ska jag eventuellt en sväng runt Göteborgs flatfästen. Om jag inte slocknar på hotellet, vilket förvisso skulle vara en bra idé med tanke på att jag ska sitta på den där scenen igen imorgon bitti klockan 10… Jag hoppas att se några av er där imorgon också, för att beskåda min morgontrötta nuna! (Om någon vill ha reda på mitt schema så ligger det bara ett par inlägg nedåt i bloggen.)

0 svar

  1. >Sara… :(Min bok smälte.Alltså jag vet inte vad som hände. Men det var en pöl med vatten på mina två kursböcker och din bok. Inget glas någonstans. Ingen läcka i taket.Jag fattar verkligen ingenting. Din var blötast och är helt förstörd.Du får signera en ny bok åt mig nästa gång vi ses, jag ska beställa en på nätet.Men först ska jag nog anställa en exorcist.//Kompanjonen, ledsen 🙁

  2. >Hade gärna såväl besökt mässan som köpt din bok – det senare kan och ska jag göra vid ett senare tillfälle! Hoppas att vi nån gång strålar samman så att jag kan få den signerad! Ha en bra helg i Göteborg, hälsa flatfästena från Tofflan d(en)ä(ldre)

  3. >Hej hej. Vad kul det var att se dig på mässan idag. Tänk att det finns fler än jag som både gillar tjejer och är galna i grammatik… Ja det var en upplevelse faktiskt. Tackar ödmjukast för autografen./Malin

  4. >Och jag läser din blogg, och som den tant jag är hade du nog sett mig också om jag stått i publiken. Appropå att sticka ut. Nu är jag tyvärr hemma i stan. Får fixa din bok med signering en annan gång.

  5. >Jag hittade din bok på bokmässan redan i torsdags och satte absolut inte tillbaka den. Den är svår att lägga ifrån sig och tillräckligt bra för att googla dig och hitta hit. Snälla säg att du håller på att skriva en bok till?Hälsningar, Alice

  6. >Jag var o lyssnade, som förtrollad av att se dig irl. Sedan köpte jag boken – o fick den signerad till mig. Du är bäst! Har dock bara ögnat lite i boken, men den ligger näst på tur.

  7. >Jag läste din bok när den låg på internet och blev helt fast! en tripp från norrland till det stora götet kändes lite ambitiöst så måste nog ta mig ner till en bokhandel och köpa den nu när den är helt klar, spännande !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster