>är det bloggen som skriver mig?

>Jag är idag aningen lullig efter att ha suttit och pratat Anna Anka med kära forna kollega Annika Lantz och kommit överens om att det är konstigt att denna Anka får så väldigt mycket uppmärksamhet. Annika tycker att det intressanta är själva fenomenet att hon får uppmärksamhet, jag säger att kärnan kanske är Sveriges lillebrorskomplex som gör att vi bryr oss alldeles för mycket om vad någon säger så fort hon bor i USA. Vem hade brytt sig ifall Anna Anka var en stackars lyxhemmafru i Indonesien, hur oralt hon än stimulerade sin karl på morgonkvisten? Sedan inser vi att vi just har diskuterat själva Anna Anka i en halvtimme nu, och att hon måste besitta någon typ av medialt klister som vi själva gärna skulle lägga vantarna på om det hjälpte till att sälja böcker. Annika har skrivit en självbiografisk bok som heter ”Annika har fått löss”. Nej, det var visst en barnbok, en som kan få vem som helst att vilja skaffa barn bara för att köpa den. I den står sådant som: ”Annika har fått löss. Eller är det lössen som har fått Annika?”. Min favoritpassage är den om snoret, men jag minns den inte helt nu så jag får referera till den imorgon i stället. Efter att ha läst den där boken sitter man i alla fall och kreativt omprövar hela sin tillvaro. ”Jag väljer jordnötter. Eller är det jordnötterna som väljer mig?” ”Jag pillar mig i naveln. Eller är det naveln som sväljer mitt finger?” Poängen är egentligen att jag har druckit vin under hela denna konversation om Anna Anka och att jag därmed inte kan ställas till svars för vad jag än må säga eller skriva under alkoholens inverkan. Men jag ville bara meddela att det i denna sekund lobbas för att jag ska gå till ”Gretas”, ett ställe jag hittills bara hört ryktas om i göteborgsbloggarna. Ska det leva upp till mina förväntningar? Ska alla flator ha asymmetriska frisyrer och snegla distanserat på mig som jag är rädd att de ska göra? Eller – är det de asymmetriska frisyrerna som har göteborgsflatorna?

0 svar

  1. >kompanjonen: jo jag har hört talas om det… eventuellt går jag dit i stället, men jag känner ingen där och jag är rädd för de asymmetriska frisyrerna! Kanske trotsar jag ändå faran, för nu har jag druckit ännu mer vin.

  2. >Jajamen, Gretas är en gammalt klassiskt ställe i Göteborg, hoppas du gillade det!Tack för igår! Jag var framme och fick min bok signerad av dig! Är väldans sugen på att sätta tänderna i den nu! ska bara läsa ut biblioteksböckerna innan lånetiden går ut!Anna Anka ja, herregud, hon är lätt och tacksam att lägga fokus på i medier! Såg henne på Skavlan på tv, och Henrik Skyffert sa något i stil med att "ja, det är ju fint att du har samma kvinnosyn som Usama Bin Ladin…":) men vem vet, hon kanske gör att fler får upp ögonen för jämställdhet när de ser sådana här ytterligheter?Jag har gjort en sketch på min humorblogg om Anna anka,(inte för att hacka på kvinnor i allmänhet utan bara för att göra lite humor helt enkelt! vilket jag gör om både män och kvinnor och blandningar av de tu!) – ett matnyttigt tips istället för Pekinganka..Ha det bra!/Bajsugglan-Jenny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster