>klipp mig, älska mig!

>Jag ska snabbt reda ut detta med de asymmetriska frisyrerna. Det är svårt att undgå dem, om man går på flatspotting i Göteborg. De är liksom kortklippta på ena sidan av huvudet, och på andra går en lång svans ned som man kan lägga framför axeln, nästan alltid den högra. Enligt min (förtjusande) källa har alla flator i Göteborg dessa distinkta frisyrer för att de alla går till en och samma frisör. Tydligen ger hon rabatt till alla icke-heterosexuella brudar, och tydligen är det ändå inte därför alla går och klipper sig där utan för att hon är så het. ”En Shane i Göteborg!” utbrast jag förtjust och började överväga en asymmetrisk frisyr. Det skulle se lite lustigt ut, eftersom jag bara har det här lilla håret i en remsa över huvudet, som skulle reduceras ytterligare av adderad asymmetri. Dessutom är jag ju inte kvar i Götet längre, och i Stockholm har jag inte hört om några heta lesbiska frisörer med flatrabatt. Eller finns det? Jag blir nervös av bara tanken. Det är något särskilt med dem vet ni, det vittnar inte bara alla axelsvansade göteborgskor om. Lätta på handen, med precision i sina lena fingrar och makten att göra dig skitsnygg eller klippa av ditt öra. Även om Shane är vårt mest uppenbara exempel, får vi inte glömma Dee som vann Shear Genius. Själv har jag inte varit hos en frisör sedan 1986 utan klipper mig själv i badrummet, men om Dee någonsin kommer förbi ska jag omvärdera hela mitt system. Klipp mig, älska mig!

0 svar

 1. >Ja du det där med håret, det har jag reflekterat lite över sen jag lärde känna dig. Vad är det som hänger på håret egentligen? Sexualiteten?Förvirrande för mig, då jag tänker att det inte borde ha något samband. Själv har jag under årens lopp varierat min frisyr i det oändliga. Inför mitt stundande hemlighetsfulla bröllop klippte jag mig kort som en kille, till min blivande makes fasa. Men sen blev det långt igen i en rasande fart. Och så har det fått vara nu, men mest av praktiska skäl. Det är så enkelt att slänga upp det i en klämma, kam, eller tofs och så är man av med det bekymret.Jag har aldrig provat att ha håret i en sån där liten remsa som du har, och dessvärre är jag inte begåvad med ett så sött och attraktivt ansikte så det skulle aldrig funka på mig. Fast du Sara, du är skitsnygg med din lilla remsa.Jisses, tänk om jag gjorde det. Då kanske maken för en gångs skull kommenterade att jag har ny frisyr. Annars brukar han gissa på att jag har nya örhängen eller liknande när jag frågar om han ser nån förändring. (Detta gäller även när jag kapat 1,5 decimeter på håret)

 2. >Jag såg dessutom vår Göteborgs-Shane strax efter att vi skiljts åt, men eftersom du satt i Piratmontern och pratade kändes det lite fånigt att ställa sig upp och skrika "Sara! Hon står därborta!".Noterbart är även hur vi bitjejer gjort fegversionen med page på andra sidan, men ändå får den mest distinkta flatluggen.Det blir liksom en blandning mellan heterovårdad och flatig. Eh lite som vi är kanske.(Kuriosa: Enligt en vän består 75% av sökresultatet av bilder på mig när man googlar ordet flatlugg).

 3. >Jag är straight men har kört flatfrisyr i ett år ungefär. Den blev till efter ett förslag av min stockholmska frisör men inte fick jag någon rabatt inte…

 4. >människa! varför har du inte facebook? jag ville adda dig och tala om hur mycket jag ÄLSKADE boken! nu fattar jag vidden av äran i att ni lagt undan det sista exet till mig. wow! LOVES it på så många plan. Hoppas du tyckte miniintervjun jag slängde upp på bloggen (ilovepocket.blogspot.com) var ok. gode värld vad jag har skrattat, gråtit och sträckläst. mer! nu! nu fattar jag även varför du har så många fans – jag är numera ett av dem. xoxo / anna w

 5. >Men för tusan! Vad heter Göteborgs-Shane, var jobbar hon? Jag är visserligen inte nödvändigtvis ute efter flatlugg, men behöver en bra frisör som inte fäller dumma kommentarer som "jag kan inte klippa kortare, du kommer att se ut som en kille". Jag tror att varken Göteborgs-Shane eller flatlugg ger några träffar på Eniro, så snälla hjälp!En Anna i Göteborg

 6. >Nu har jag googlat flatlugg (här går det undan). Det kom upp bilder på rosa blommor, en telefon (?), en tjej utan lugg överhuvudtaget samt två med lång snedlugg som hänger ner över ena ögat. Det ser ut som om avsikten är att man ska slänga nonchalant med den.

 7. >Ibland är du så rätt på're liksom.Flatfrissen – "en väg in".Själv har jag någon slags utväxtspage och ser ut som en bokmärkesängel just nu.BOKMÄRKESÄNGEL!Det är tur att jag är stadgad och får ligga ändå. Med en som har flatfriss.Det är hetast så. He he.

 8. >dyke-cut! Du anar inte hur manga lesbianer i Melbourne som har just den…(inte jag, for ja e speciell…)O ja e sa trott pa det! Skarp er flickor, klipp er i olika frisyrer, sa de inte kommer ett helt gang me brudar me samma har pa krogen…

 9. >älskar the dyke cut. så hett. har den inte själv men min tjej har någon slags version av den. roligt är att hon har lockigt hår och om hon inte plattar det ser hon lite ut som frodo från sagan om ringen.

 10. >Du var något av det finaste bokmässan i år hade att erbjuda tror jag. Det var dessutom sannerligen fint med alla små sköna hintar du gav oss (enligt dina observationer inte helt ickenoterade bloggläsare, och jag som trodde vi var så diskreta) som tanterna i publiken totalt missade. Nåväl, jag undrar givetvis också nu, var är denna Göteborgs-Shanefrisör! Var var var! Jag vet precis vilken frisyr du talar om vilken alla inom en viss klick i Göteborgs flatfeministkretsar har! Give it too me! Våga vägra tantfrisörer som försöker övertala kunderna att inte klippa håret ickefemme. I want queer in my hair!

 11. >Den assymetriska frisyren har varit på g rätt länge nu, men det var inte förrän amerikanska Elle's redaktör Kate Lanphear snaggade ena sidan som den spred sig till kändisvärlden och ner till oss dödliga…men min frisör vägrade snagga mitt lockiga hår. Byta frisör eller acceptera?

 12. >Åh! Flatflätan! (fast det är inte en fläta). Den hade vi i Malmö för en sisådär 4-5 år sen! Hade glömt den tills jag läste detta. Den var på varannan flata! Flera stycken bara på mitt jobb. Har kanske Gbg-Shane varit verksam i Malmö tidigare? Eller finns det en Malmöfrisör som gått samma kurs som Gbg-Shane?

 13. >Hoho, detta va roligt! Gbg-shane? Vart är hon?? Vem är hon? Och det där med dom assymetriska frisyrerna, dom har jag sett på stan.Fast för mig är det mest fashion, precis som "CC" skriver om Kate Lanphear.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster