>livet och sådant vi sysslar med när vi tror att det väntar

>Efter lite tid i lägenhetskarusellen behöver man fundera lite på vad livet egentligen handlar om. Är det att ha en lägenhet på en viss plats, med ett visst kakel i badrummet? Är det att bo granne med vissa personer och stoltsera med en adress som de flesta stockholmare bara går till när de ska fika? Eller kan livet möjligen handla om vilka vi är, vad vi mår bra av att göra och hur mycket näring vi släpper in till det allra innersta? Jag säger inte att det ena inte har med det andra att göra, men man kan ju undra när ögonen blöder och man sitter uppe med blicken hängande vid en lägenhet på söder, en som kallas Objekt och har två balkonger som man skulle kunna sitta på alla de där varma sommardagarna som säkert kommer bara man får den där lägenheten.

Det finns fler tillfällen att fundera över vad livet handlar om. Som när man upptäcker att alla ens utekvällar det senaste halvåret har handlat om Representation och Nätverkande, och konversationer som följer mönster som alla tror att någon annan har bestämt. Det är dags att ta existensen tillbaka. Sätta sig på det röda plastgolvet i det endast halvkaklade badrummet i ens hyreslägenhet och ta itu med det som finns där inne och som inte väntar ens när man tror att det gör det. Kika rakt upp i den iskalla natthimlen, klippa naglarna gnolandes ”var inte som en igelkott som sticks så fort man rör”. Och till exempel gå på Red Lights Girl Club eller Momma & Roxy goes Nightclub utan att ens fundera över vilken viktig person som kan tänkas vara där. Vi är byggda med hela lungor, och det är dumt att slösa bort dem på halva andetag.

0 svar

  1. >Tofflan d ä ska i veckan ägna en del av sitt liv åt att börja läsa din bok. Var och hämtade ett bokpaket igår på ICA, nämligen. Och jag tror inte att läsningen blir nåt att göra i väntan på livet – att läsa är en viktig del av mitt liv. Det ska för övrigt bli spännande att läsa din bok. Just DEN.

  2. >Japp, det är viktigt att fundera på vad livet handlar om!Själv har jag badat tunna i månskenet, med ett glas gott öl och godis, mycket fin lördagskväll! Det var mysigt att gå barfota i vintergräset, med endast månen och stjärnorna som ledstjärnor. Att småfrysa i morgonrock när man gick in för att värma sig i det lilla torpet.Det är livskvalitet det!Jag har förresten skojat till det om KarlFlip och hans "bögklänning" och korvstoppningen som skulle få honom att få upp ögonen för de manliga könsorganen. Hoppas inte folk tar illa upp, utan fattar att det är humor:)kram

  3. >Ibland får jag ta mig i kragen och sätta mig ner och skriva ner vad som är viktigt, för mig, just nu. Och det behöver jag göra nu. Först betala räkningarna, sedan ska jag skriva ner och börja prioritera lite annorlunda.

  4. >Yes! "Udda" finns i den norska internetbokhandeln Capris också! 🙂 Jag satt ned på jobbet nyss och läste utdraget som fortfarande ligger ute på "Kapitel 1" – och blev otroligt sugen på att läsa fortsättningen. Underbart att den är tillgänglig även i dessa Nordens avkrokar… Tack för en framtida, stor läsupplevelse! :DKram/Anna

  5. >Yes! "Udda" finns i den norska internetbokhandeln Capris också! 🙂 Jag satt ned på jobbet nyss och läste utdraget som fortfarande ligger ute på "Kapitel 1" – och blev otroligt sugen på att läsa fortsättningen. Underbart att den är tillgänglig även i dessa Nordens avkrokar… Tack för en framtida, stor läsupplevelse! :DKram/Anna

  6. >plastgolv är underskattat, det är känsla och kärlek. Men helkaklat slår ju ändå högre än dess halva motsvarighet.Idag ska jag ut och andas med hela andetag.

  7. >plastgolv är underskattat, det är känsla och kärlek. Men helkaklat slår ju ändå högre än dess halva motsvarighet.Idag ska jag ut och andas med hela andetag.

  8. >Livet är mer än vilken adress man bor på. Det viktigaste är att trivas där man bor oavsett vilka material man har i badrummet. Själv tror jag på tanken att ingenting någonsin kan bli helt perfekt. Det är en tanke som får mig att känna mig helt lugn. Vad är det vi jagar egentligen? Vi är så blinda för vad som egentligen gör oss glada och harmoniska. Livet är det vi bär med oss i vårt inre. Kortfristig lycka är lätt att köpa men harmonin i ens inre är kanske inte lika lättfångad. Jag tror att många börjar i fel ände =). /Grodan

  9. >Vilket rart inlägg! Kvinndom, mod och morska… mamseller? Och nu fick jag också veta vart Bajsuggland kom till min blogg ifrån, det gillar jag som är så nyfniken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster