>dagens rolltolkningar

>Om förra årets luciatåg blev en av mina mest surrealistiska upplevelser någonsin, blev årets en av mina mest oplanerade. Igår eftermiddag beslutades hastigt att vi i lärarkollegiet skulle uppföra ett luciatåg nästkommande morgon (alltså idag). Sånghäfte, repetition, rollfördelning, allt sådant lämnades åt slumpen och tilliten till att det skulle hinna fixa sig före klockan 10.15. I morse fann jag mig raskt utsedd till lucia av ett halvt och enigt lärarlag. En kollega fixade ljus, en annan föste in samtliga elever i rum 2. I fikarummet drog vi på oss särkar, slet i glitter och fördelade pepparkakor i sopptallrikar samtidigt som vi snabbsjöng igenom sångerna i häftet jag totat ihop klockan fem i tio. Tåget blev en så kallad singeluppställning, där vi trampade en och en i ett litet led på sex lärare för att sedan framföra staffanssång, luciasång och julpsalm, varvat med pedagogisk information om att man inte vanligtvis applåderar luciatåg. I publiken hölls femtiotvå mobilkameror upp som stämningshöjande ljuspunkter, och jag räknar med att det hela inom kort ligger ute på YouTube med förklarande text på ryska och arabiska.

Efter denna rolltolkning åkte jag till Uppsala för att signera böcker. Det var enormt fint att träffa några bloggläsare, och kul och en aning absurt att leva denna del av författarlivet, men det som var allra mest speciellt var nog ändå det faktum att jag fick ett paket vakuumförpackad palt. Den förärades mig av en vän till min syster, som även fick ett par böcker signerade, och jag spred sedan så mycket palteufori som de andra piratförfattarna mäktade med. Jag har länge önskat mig palt, nämligen, men inte riktigt fått någon sedan 2001 (note to self: inkludera i decenniekrönikan).

Nu sitter jag med palt och lingonsylt i magen och är således helt berättigad till temporär koma, vilken jag snart kommer att hänge mig åt. Men vill först tacka er som kom till Akademibokhandeln och gjorde min dag lite finare. Nästa vecka hoppas jag att få se några av er andra (eller för all del några av samma, om ni lyckas vara så hängivna eller bara lyckosamt placerade) i Täby och Kista!

0 svar

  1. >Hej! jag har nu läst Udda (mental kursivering av titeln) och finner den ytterst intressant. Då jag började läsa den första december, och läste tre kapitel första kvällen, insåg jag snabbt att det lämpade sig att läsa ett kapitel om dagen och därmed få en extraordinär julkalender. Jag hoppas att Paula och Lelle, då jag nu befinner mig i ett virrvarr av sidor någonstans kring kapitel fjorton, finner varandra och bidrar till ett fint slut av boken. Jag hoppas att det kommer fler, queer insprirerade, böcker skrivna av dig. Kramar, Therese

  2. >För övrigt är "Udda" en av tre böcker som står med i Malmö Aviations flygtidning "Grip", under rubriken "måste läsas". Jag svor på att minnas de andra två men har givetvis glömt dem.Den beskrevs om jag inte minns fel som "en bok om ovanliga människor som ändå är vanliga", fast finare och bättre formulerat, och den var ett måste för att den var någon synonym till frisk fläkt, och för att Sara Lövestam var en författare det skulle talas länge om, som Sverige behövde och någonting annat, sammanfattat i tre snygga meningar.Varför jag inte i sann familjetradition norpade denna tidning så att jag hade kunnat citera…

  3. >Vars i Täby? Jag har min sistfödda gående i skolan i de hoodsen, så det kunde vara möjligt. Men jag har ju redan köpt boken å andra sidan, och nån cheesecake lär väl inte hinnas med antar jag. 🙂 Fast då kunde du få se ett annat sätt att vara udda än dem du har i boken. Det kunde ju vara roligt för dig, om inte annat… 🙂

  4. >Alltså, jag måste bara fråga…i vilket syfte lade ni pepparkakor i djuptallrikar?! Hur mycket jag än gräver i min traditionsstinna jullåda så går jag bet där ; )

  5. >Therese: Tack! Jag hoppas att du ska gilla nästa bok också!Elenaria: Åh är det sant? Hur ska jag nu få tag på den…Pärlbesatt: Jag vet faktiskt inte, men jag skulle tippa på akademibokhandeln om det finns en sådan där. Och man får förstås komma förbi av vilken anledning som helst!Majoy: pepparkakor skulle distribueras och skålarna och faten var slut. 😉

  6. >Däckad i förkylning missade jag ditt besök i Uppsala. Mkt synd, det hade jag sett framemot :/ Men det blir till att inhandla udda som en julklapp till mig själv istället =)Tack för en bra blogg i alla fall!..och så en fråga, hur ser egentligen ryggen ut nuförtiden? Vi har ju bara fått se ugglan och det låter ju onekligen som en spännande rygg =)

  7. >eftersom jag inte viste vad palt var fick jag googla det, då stod det bara där å så kunde jag inte sluta skratta."Paltarna kokas i rikligt saltat vatten. Det går även att göra platta paltar utan fyllning, dessa kallas flatpalt."

  8. >anonym 1: Tråkigt att du missade, hoppas att du mår bättre nu! Ryggen får man se om man är tillräckligt övertygande irl. Men det går också att lusläsa min blogg, för någonstans där ligger en hel bild på hela härligheten.Anonym 2: Ja är det inte passande? Paltarna som jag fick var utan fyllning, så jag passade på att informera hela min omgivning om att det faktiskt var flatpalt jag hade fått… Men jag vet inte om de tyckte det var lika underhållande som jag tyckte. Och uppenbarligen fler!Anonym 3 (har ni inte några namn?): Det går alldeles utmärkt att köpa dem av mig där! Fast det är förstås bäst att man först skickar ett litet mejl till sara@qx.se och informerar mig, så att jag tar med dem till rätt ställe. Hoppas att se dig där, hemliga läsare!

  9. >Kexet: Kolla efter Piratförlagets dag, de sätter inte direkt mig som affischnamn när de har Guillou… Jag kommer att vara i Täby på torsdag och Kista på fredag, båda dagarna från 17.30.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster