>decenniets första poll!

>När jag en gång i tiden frågade er vad ”filmkväll” egentligen betyder, hände något intressant. Antingen är det intressant på riktigt, eller så är det intressant för att jag inte haft möjlighet att analysera något på länge. En varning bör utfärdas att det lutar åt det senare.

De allra första som svarade på pollen tyckte att ”filmkväll” framför allt betyder att man ska se på film. Efter några timmar var det fler som tyckte att det framför allt innebär hångel, och efter några dagar var det de filmtittande som tog över igen. Via mycket avancerade beräkningar (som naturligtvis inte redovisas här eftersom detta är en sammanfattning) rörande vilka som läser bloggen efter några sekunder, vilka som läser den inom ett par dagar och vilka som läser den senare, har jag kommit fram till en enda rimlig tolkning: Mina allra trognaste bloggläsare är även de mest hångelsugna. Det var väl det jag trodde. Själv är jag av uppfattningen att en singel, som bjuder en annan singel med matchande läggning på filmkväll, klart och tydligt bör deklarera att filmkvällen inte innebär något utbyte av kroppsvätskor om den inte gör det. Jag citerar Mios kommentar från själva polldagen: ”Vill man inte hångla är man då nästintill skyldig att på ett smidigt sätt upplysa om detta redan i inbjudan. precis som att man skriver ut vilken klädsel som förväntas på vissa officiella inbjudningar. ”

Den nya pollen handlar, som av en händelse, om det nya året. Jag har utnyttjat min ställning som pollskapare och inte gjort något ”annat”-alternativ, men som vanligt får du hemskt gärna kommentera och modifiera ditt svar här nedan.

0 svar

  1. >Hej jag måste bara säga att jag älskar din bok! Jag fick den i julklapp , och det vad nog den bästa julklappen:) Jag hoppas på fler böcker från dig!:)God fortsättning !;)

  2. >Blev nyfiken när du skrev "extraknäckade" i ett tidigare inlägg. Har alltid trott att det hette extraknäckte!? Och vad är bättre än att fråga en svenskalärare om det då! Så vad gäller egentligen? Du har säkert skrivit så medvetet för att få frågan och man kan antagligen skriva både och men jag ställer frågan ändå! ;)God fortsättning på det nya året också! 🙂

  3. >Emelie: Tack, det värmer att höra! Anonym: Jag önskar att jag hade skrivit så utifrån en ytterst utstuderad plan som till exempel kunde handla om att bädda för ett snack om verbgrupper i framtiden, men i själva verket är det bara så att jag liksom ser "extraknäcka" som ett verb i grupp 1 trots att jag egentligen vet bättre. Även svensklärare 😉 kan slinta med fingret emellanåt.

  4. >Om jag gjort alternativen till din poll så skulle det också funnits ett i stil med "utforska nya vägar". Och om det funnits skulle jag valt att kryssa i det… ; )Vilket är ditt eget svar Sara?

  5. >försöka överleva; flyttar till egen lägenhet, börjar jobba (skitnervös! tänk om jag inte kommer ihåg ett skit från utbildningen?!), hålla ordning på ekonomin samt inte falla som en fura för alla korthåriga brudar som ger mig ett leende…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster