>sara läser tidningen

>Jag sitter på pendeltåget och läser att man enligt svenskarna är ungdom tills man är 34. Frågan är när man blir vuxen, om det är först efter ungdomen eller om det kan ske simultant. Anledningen till att jag undrar, är naturligtvis för att jag vill veta om jag är kvalificerad att lura in ungdomar i homosexualitet. ”Skulle du vilja se ditt eget barn eller barnbarn vilsefört av en vuxen homosexuell” står det i insändaren i Smålandsposten som varnar för homosexets intåg och som utgjorde morgonens humorbehållning.

Som 29-åring borde jag kunna fungera som en ungdomens fresterska, tänker jag medan mitt pendeltåg skjuter fram i morgondiset. Men samtidigt är jag alltså enligt svenska folket ungdom fortfarande. Skulle jag fresta mig själv? undrar jag i mitt eget inre morgondis (alltså jag fungerar inte så bra på morgonen, om det inte framgått än) och kommer fram till att jo, nog skulle jag känna ett visst styng av homosexualitet.

Vidare läser jag att någon har byggt Lars Vilks som rondellhund. Först undrar jag varför ingen har gjort MIG som rondellhund, men det är mest utifrån det storhetsvansinne jag jobbade upp när jag värvade mig själv till homosexmaffian för någon minut sedan. För strax därpå måste jag ju fundera över hur det egentligen skulle kännas att bli porträtterad som rondellhund. Hunden är inte riktigt mitt djur, en rondellpuma kanske? Men samtidigt, med avgaser och allt. Ungefär här inser jag att morgondiset helt raderar mitt fokus på religion, kränkthet, diskriminering, internationella relationer, yttrandefrihet, islamism, barnslighet, vem som är underdog och vem som blir kväst. Det är ganska skönt. Jag bläddrar.

Horoskopet är osedvanligt träffande: ”Din medverkan efterfrågas, men du vet nog var gränserna för ditt engagemang bör sättas”. Jo, jag har just kommit hem från Strömstad och Umeå och det är tänkt att jag ska skriva noveller till två antologier medan jag jobbar heltid, åker till Lund och Jönköping och avslutar nästa roman. Förutom att jag alltså eventuellt bör börja ragga på ungdomar för att få till den ”lavinartade ökning” insändarskribenten förutspår. Det känns jobbigt, för ungdomar raggar väl runt fem i tre på fredagsnätterna och då är jag ganska trött. Det är nog där gränserna för mitt engagemang bör sättas. Tack för det, horoskopet.

0 svar

 1. >Jag tycket det är lite oklart vad som menas med fritt fram. Jag trodde att det redan var fritt fram för homosex och har följdaktligen inlockats. Eller lockade jag? Jaja. Fint att man fortfarande är ungdom iallafall.

 2. >Hahahahaaaaa! Insändaren du länkade till är ju helt obetalbar. Tiden har tydligen stått still i vissa av de småländska torpen. Lyckad nedfrysning av M-L Johansson som vaknade 2010. Likt Dr Evil försöker hon nu ta kontroll över världen med nydanande tankegångar. Snart kommer hon även upptäcka att det finns flator som står rondellhundar och som kommer att genomsöka varenda skogsdunge i hela Småland i jakt på nya offer. Sara, jag antar att du kommer att börja i Jönköping för att sedan arbeta dig igenom hela landskapet? Mo ah ha ha. /M

 3. >Helt fantastiskt! Vilken tur att hon avslutade med att upplysa om att hon faktiskt är fyrbarnsmor. Så att vi tar henne på allvar, menar jag. Det är bara att åka på behandling och försöka göra klarhet i vilken homofil som drog över mig på fel sida av livets väg..

 4. >Måste förresten tacka dig. Du har räddat mig från åtskilliga timmars aftonbladetsurfande de senaste dagarna då jag har följt ditt leverne från Lesbossemester till nutid. Nu har jag begynnelse till Lesbossemester kvar. Fint i tevelösa tider. Btw, finns verkligen fullkornssmörgåsrån?

 5. >Jag tycker nog att risken att bli vilseförd in i heterosexualiteten är bra mycket större. Men skulle någon bry sig om jag sa att jag anser mig blivit lurad in i den?Kul att jag läste samma horoskop och det stämde ovanligt bra för min del också.

 6. >Bra att du drar upp dina gränser ; )Off topic: Sara det skulle vara kul att veta hur omslaget till din bok kom till. Fick du vara med och bestämma?

 7. >insändaren är tragikomisk, men det som stör mig är är inte hennes privata galenhet utan varför det är tillåtet att publicera sådana insändare? jag menar – det är ju inte lagligt tillåtet att kränka eller nedtala folkgrupper utifrån etnicitet, kön, religion eller sexualitet. och alla blivit chockade om det hade stått en sådan artikel om t.ex. muslimer. det är ingen, nästan (thank god) som skulle publicera en sådan artikel om någon annan grupp av människor. men homos får man debattera och kränka i diverse publika medier hur man vill. nyligen var det ju aftonbladet. varför är det inte olagligt? eller är det inte det egentligen? det är fan inte yttrandefrihet det går inunder när det är kränkande – det är hets mot folkgrupp. jag tycker det är helt absurt att det är okej att publicera sådant. man kan väl inte debattera en hel grupps existens huruvida den är okej eller inte? sjukt..

 8. >Lyssnade på onsdagens Morgonpasset idag och en än gång vill jag bara le. Du är så rolig, Sara. Och så himla träffsäker, eller ja säker över huvudtaget vill jag nog påstå. Kom igen, mer Sara på radio!

 9. >På tal om tidningar, här kommer ett citat ur dagens GP (Göteborgs posten):"Homosexuella rollfigurer får hädanefter förekomma i malaysiska filmer – OM de under berättelsens gång ångrar sin syndfullhet eller, ännu hellre, förvandlas till heterosexuella. Även annat som anses som olämpligt beteende kan nu visas. Olagliga biltävlingar går till exempel bra, bara det slutar illa för deltagarna."Ska man skratta eller gråta?

 10. >Är 59-årig 6 barns mor…HAR ALLDRIG ansett att homo, bi eller hetersexuellt är konstigt eller avvikande. Det skrämmer mig att det skrivs om homosexuella på sådant sett år 2010!!!! OCH…ni "barn" på 30 år..var glada för det…för man känner sig inte gammal ens när man är 60:))

 11. >Vill bara tacka för underbara blogginlägg och en bok som jag inte kan sluta läsa! Den är helt fantastisk!!!! (Kom just på mig själv med att undra vad en svenskfröken kommer att säga om alla dessa utropstecken.)Tack för att du förgyller mina dagar.

 12. >Igår köpte jag din bok Udda på akademibokhandeln i Halmstad och idag ska jag börja läsa den. Ser verkligen fram emot det 🙂

 13. >Lyfter på hatten och tackar för trevlig läsning! Jag har nyss hittat hit och har bara hunnit plöja någon månads inlägg, men ser framemot att läsa resten också. Tänkte att jag i alla fall skulle säga hej!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster