>skåpmat

>Igår morse gav jag bort det gamla skåpet, det som i folkmun kallats ”det fula skåpet”. Jag gav det till Röda Korset, för med sänkningen av arvodet och allt tänker jag att Bengt Westerberg kanske inte har råd med möbler längre, och har han tillräckligt med skåp kan han kanske sälja det och tjäna ihop till en glass. I så fall rekommenderar jag, men endast med näppe och endast för den som vill prova en ny sort, den nya Magnum Gold?!. Den heter så, med frågetecken och utropstecken efteråt, och man kan äta den grubblande över vad frågetecknet fyller för funktion. Kanske får man inte kalla något för guld om det inte är äkta guld, kan man fundera, och kanske gör då frågetecknet att man kommer undan, då innehållsförteckningen blir mer som en fråga. Så skulle man kunna göra på fler områden, kan man fortsätta sin fundering. Mjölk ger starka ben?! Fisk gör dig smart?! Teorin faller när man börjar fundera över allt som kallas guld utan att innehålla minsta karat. Qruisers guldmedlemskap. Guldnougat. För att inte tala om allt som hävdas vara silver utan att alls vara det. Tinningar. Silverfiskar (de är inte ens fiskar!). Bronshy, järnlady, till och med trä låtsas man att saker är gjorda av, som inte alls är det. Speciellt kroppsdelar får byta kött mot trä, allt från skallar till rumpsmak (rumpor kan inte ens smaka!). Tenn brukar däremot få vara ifred, jag har inte hört talas om mycket som anges vara av tenn utan att vara det. Det kan han begrunda, Bengt, när han äter glassen han köpt för pengarna han får för mitt fula gamla skåp.

0 svar

  1. >Hej! Har nyss hittat hit och kan inte sluta skratta åt ditt underbara inlägg! Jag började läsa din bok Udda igår och höll på att inte kunna slita mig för att sova… Farligt… Den verkar bra ;)Du! Jag har träffat dig fick jag veta! När jag var liten. Du var med på Munken med det där skåpet med alla saker i… hmm, nu glömde jag vad det hette bara för det. U-BODEN var det! Koms det ihåg? // Frida, den där lillskiten som hängde med sin mamma Ninni…

  2. >Var det inte ovanligt många snygga kvinnor med i ESC i år? Jag kunde till och med hålla mig vaken under omröstningen. Eller var jag kanske inte riktigt vaken ändå och drömde det hela.

  3. >Frida: Jag minns nog dig mer än du minns mig, vad roligt att du har hittat hit!Linda, Tung, Idan: Tack, tack, tack!Anonym 1: Jag är glad över att någon äntligen visar intresse för mina skåp! Ingen på jobbet vill lyssna mer på mina skåphistorier, jag förstår inte varför.E3: Jo det var det nog. Fast mer ur ett objektivt perspektiv, om det nu finns ett sådant. Jag tror i alla fall inte att jag hade raggat loss i greenroom, men det kan ju bero på allt möjligt.Anonym 2: Jag önskar att jag inte missade det! Men för att jag ska kunna ta ledigt för att åka på festival krävs att jag är inbjuden, och det var någon som glömde att bjuda in mig. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster