>farväl mitt 20-tal

>Firandet av årets födelsedag avtog lite på själva födelsedagen, som utspelade sig i tisdags. Jag städade toaletten, fick (dvs köpte) en tämligen smärtsam vaxning, gick ut med soporna och handlade snören. Dock med ett visst skimmer kring samtliga aktiviteter; det magiska som händer när jag tänker ”idag är det den 13 juli” har inte bleknat med åren.

Och varje år minns jag en ordväxling som jag hade med min mamma den 6:e juli 1987. Jag sprang över gräset i en vit klänning och ropade: ”När kommer min födelsedag?”

Mamma: ”Den är lagd på postlådan.”
Jag: ”Men när kommer den då?”
Mamma: ”Beräknad leverans om en vecka.”

Jag tyckte att det var förskräckligt fyndigt (det här var innan jag upptäckte Povel Ramel) och den imaginära poststämpeln blev ett nervpirrande bevis för att födelsedagen faktiskt var på antågande. Likt anspänningen när mjölkens utgångsdatum förkunnade: 13 juli.

Den typen av magi, menar jag, var det som omgav snörköp och toalettrengöring i tisdags, och tänker man efter så ska man se till att göra just sådana sysslor när de åtminstone omges av numerologiskt skimmer. Dessutom fick jag meddelanden både på qruiser och facebook, och kände mig liksom i själen gratulerad när ett par av er talade om att ni skulle fira den 13 juli genom att läsa min bok.

Innan ni börjar springa till undsättning (jag såg nog hur ni skyndsamt trädde på er flip-flopsen) för att kompensera för denna i grunden torftiga 30-årsdag bör jag kanske lägga till att tillbörligt firande både redan har skett medelst dajmvinning och kommer att ske på lördag i form av rejäl baluns. På min att göra-lista inför festen står bland annat ”sätta glitter på fjärilarna”, ”mäta takhöjden i lokalen” och ”justera cylinderhatten”, då förstår ni att jag näppeligen lider någon nöd. Det skulle i så fall vara det att jag missar Mouse Clubs ”Summernight Girls Party”. Nå, när ni stuffar runt där på Kolingsborg, svettas ut ölen genom lesbiska porer och sneglar på brudhud i bonnbränna (jag velar fram och tillbaka kring huruvida flator i högre utsträckning än andra kan tänkas ha bonnbränna, ett inlägg om detta vore troligtvis på sin plats) är det fritt fram att fira min 30-årsdag genom att till exempel unna er en extra flirt, ett extra glas, en extra titt på ert all-time-span och framför allt ett extra rumpskak. Mot söndagen kommer jag, med er hjälp, att känna att mitt 20-tal blivit ordentligt och eftertryckligt avslutat.

Insikt: Jag är inte längre tjugo-nånting. Inväntar krisen. Firar så länge.

0 svar

  1. >Hej Sara!Grattis på födelsedagen :)Det slår mig medan jag läser att jag själv fyller tjugo i år, och det känns märkligt nog väldigt gammalt för att vara mig, medan trettio inte alls känns gammalt när man pratar om andra. Hmm..Jag är så nyfiken och skulle vilja veta vad du var för en person när du fyllde tjugo. Jag kan mycket väl ha missat tillbakablickande blogginlägg på ämnet, men hur som helst. Jag gissar att du var cool redan då, och jag kan bara hoppas på att jag kommer ha fått lite av din coolhet när jag fyller trettio.Jag fick en idé! Skulle du kunna tänka dig att ha ett sommarprogram i radion om P1 frågade? (Om dom inte redan gjort det??) Om du skulle vilja skulle vi kunna fixa en intensiv mailbombning till SR's mailbox och sålunda få till det mest intressanta sommarprogrammet i historien till nästa säsong 😀 Jag citerar Mariette Hansson: Tillsammans är vi starka!Hej så länge och ha det så bra!

  2. >Åh, just det där med radion som nämns ovan tänkte jag på för bara någon vecka sen. Din röst och din fantasi skulle få mina högtalare att smälta (vilket det skulle vara värt).För övrigt vill jag ställa mig i ledet och säga: … … .. ……… . …. . . . . . . . … .. … …… . . . .. … . . . . . . . …

  3. >Det är precis så där det är… Den där dagen var så magisk när man var liten att det sitter kvar än. Som när man ser sitt eget datum någonstans och inte kan förstå att det för andra är som vilken dag som helst.Jag jobbade när jag fyllde 30 härom veckan, och även om det var en trist arbetsdag med de flesta av kollegorna på semester, så gick det inte riktigt se det som en helt vanlig dag…Så grattis väldigt långt i efterskott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster