>halva inne

>För er som har frågat om jag kommer att befinna mig på Bokmässan i år, och även för er som har undrat men inte kommit er för att fråga, kan jag härmed meddela att jag tyvärr inte kommer att närvara. Jag förstår att jag i och med detta avslöjande förstör stämningen för er som hade tänkt gå till bokmässan för spänningens skull utan att först ta reda på vilka som kommer att vara där (så kallad göteborgsk roulette), men jag har lärt mig att rak och ohöljd ärlighet varar längst även när det gäller dåliga nyheter.

I stället för att åka till bokmässan, kommer jag att ha en helt briljant aktivitet för mig under lördagen. Jag planerar nämligen att åka halva vägen till bokmässan, och sedan kliva av och åka tillbaka. I sällskap av ett helt gäng bokbloggare och ett lite mindre gäng författarkollegor ska jag tillbringa min lördagsmorgon på något som är lika mycket en idé som en buss. Bokbussen är ett påfund av bland annat bloggarna på Bokhora, Pocketbloggen, Swebus och bokmässan, och innehåller så mycket läs- och skrivkärlek femtio personer över huvud taget kan knöka in i en enda buss. Bussen går alltså ända fram till bokmässan, men jag har blivit erbjuden att få hoppa av tidigare på grund av min överväldigande upptagenhet.

Varför stannar jag inte på bokmässan då, kan man kanske fråga sig. När jag nu får skjuts på detta mästerliga vis. Det har med mitt för tillfället ganska pressade schema att göra, svarar jag då. Eftersom jag inte har någon bok att berätta om för tillfället, hade jag inte alls planerat någon bokmässeaktivitet den där helgen, förrän någon med en buss och en idé ålade sig in mellan mina planer på det mest förtjusande vis. En bidragande orsak till upptagenheten är förresten det lilla faktumet att råmanuset till min nästa roman ska vara inne hos redaktören tre dagar senare. Detta kommer i sin tur att ge mig en ordentlig anledning att bokmässa riktigt hårt, länge och grundligt nästa år. Sådär som man vill bokmässa för att senare ligga utslagen och flämta i en vecka. Varm och lycklig.

Den som vill åka med på bussen kan gå in på länken som jag petade in här ovan någonstans, där hittar man lite mer information. Vad jag har förstått är det framför allt bokbloggare som är målgruppen, men även vanliga entusiastiska läsare kan nog hitta möjligheter att hänga med.

ps. Jo, jag kanske åker hela vägen fram. Det är möjligt. Det är helt enkelt inte bestämt än, och om man har intresse av att veta exakt var jag kliver av bussen kan man hålla sig uppdaterad på min facebooksida.

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster