>förbryllelse

>Jag vill bara berätta att det här med research är en bitch. Jag förhåller mig därmed till den på samma sätt som till bitchar: med allt tålamod jag kan uppbära och en uppmuntrande tanke om att jag kommer att lära mig något i slutändan.

Idag har jag till exempel fått veta allt om glasögon. Jag har lärt mig att de kallas brillor för att man i äldre tider slipade dem av beryller, att ordet ”förbryllad” kommer sig av att man ett tag kopplade ihop glasögon med godtrogenhet, att det tog tvåhundra år för mänskligheten att komma på att bågen var det enklaste sättet att fästa ett par glasögon i ett par öron, att det var Benjamin Franklin som uppfann glasögonlinsen med olika halvor uppe och nere, att den första kontaktlinsen var glasblåst, att ögonläkare och optiker var riktigt osams på trettiotalet och att filosofen Seneca lär ha läst sina skrifter genom en glasglob full med vatten. Men har jag fått tag på den lilla enkla uppgift som jag letar efter till min bok? Icke! Inte ens med hjälp av en bibliotekarie full av intrikata sökfunktionsförkortningar. Om det är någon som sitter med information om det här med glasögonanskaffning vid förra sekelskiftet, går det bra att kontakta mig. Tills vidare odlar jag mitt tålamod.

0 svar

  1. >Tackar, även om det var ett annat sekelskifte jag sökte efter… Nåväl, jag söker faktiskt inte längre, utan ägnar mig åt hängiven kärlek till Internet och dem som bebor det. Internet är nördarnas ställe och beviset för att människor drivs av en vilja att dela med sig av en kunskap. Och det finns ett forum för allt, även optikhistoriker. Visade det sig till slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster