>satslösning

>När jag sade upp mitt medlemskap på Sats log den brunhåriga receptionisten mot mig och sa: ”Får man fråga varför du vill avsluta det?”. Jag ljög och sade att jag skulle flytta. Det var visserligen sant, jag skulle flytta, men närmare gymmet snarare än längre ifrån det. Uppenbarligen skämdes jag över min egentliga anledning: Jag tycker det är tråkigt att gå på gym. Det hjälper inte att det finns gruppträning eller att alla på väggaffischerna är så ruskigt glada. Det hjälper inte ens att jag kan gå rakt fram till Multimaskin 3 och öka svårighetsgraden med en överlägsen blick mot snubben som använde den före mig (de där maskinerna som använder ens egen kroppsvikt är de enda som jobbar till min fördel när det gäller den delen). Jag har försökt ägna gymtiden åt att ”rensa tankarna”, ”utmana mig själv” och försöka uppamma någon slags glädje när jag kan flytta upp bröstpressen ett snäpp. Det funkar inte.

Naturligtvis har jag inte låtit det hela bero utan analys. Varför är det tråkigt, har jag frågat mig själv och därmed samtidigt frågat: vad tycker jag är roligt? I analysen har ingått frågor som: Vilken typ av resultat tycker jag om att uppnå? (Svar: att det blir små speciella produkter, typ tavlor, möbler, filmer, böcker.) Är jag individuellt eller kollektivt lagd? (Önskar att det var B, men det är A.) Tycker jag om att göra samma saker som alla andra i samma takt? (Heh…) Det hela var förstås utvecklande för mitt navelludd, men egentligen behövde jag bara fråga mig själv: vilka fysiska aktiviteter gillar jag egentligen? Utöver det uppenbara finns det bara tre. Spontandans, trädklättring och racketsport. Det kunde jag förstås ha sagt till flickan i receptionen på Sats när hon frågade. ”Jag säger upp medlemskapet för att jag tänkte att sex och pingis borde räcka, vad tror du?” Fast hon skulle antagligen inte ha tyckt samma sak. Hon skulle troligtvis ha rekommenderat mig att ta en zumbaklass, helt ignorerande min harang om hur pass bekväm jag är med att göra samma saker som alla andra i samma takt.

Idag är förresten dagen då jag får nycklarna till min nya lägenhet, och snart kommer jag att inse att jag faktiskt är på väg att flytta. Idag är också dagen då jag och redaktören för min nästa bok träffas och diskuterar läsexemplaret som snart skickas ut till inköparna. En insikt är eventuellt på gång där också.

0 svar

  1. >Om du kommer fram till att sex och pingis inte räcker för dig som fysisk aktivitet, eller att du skulle vilja komma i bättre form för att bli bättre på de ovannämnda ;-), skulle jag rekommendera en PT. Det finns andra typer av personliga tränare än de på Sats (som säger att "den här muskeln måste du träna, det blir fint till klänning" eller "blir du bra på den här övningen kommer din pojkvän att bli glad").Jag är i alla fall jättenöjd med min PT som hjälper mig att komma i form och forma min kropp så att jag blir glad (inte min pojkvän). Bara en tanke, jag är inte den som tycker att alla alltid måste träna. 🙂

  2. >Du har ju tränat på fel ställe! Prova Friskis & Svettis istället, där har man faktiskt roligt när man tränar! Har tränat i ett och ett halvt år, började med jympa (fruktansvärt tråkigt när man inte har nån koordination) och testade spinning. Var redo att lägga mig ner och dö efter första spinningpasset, men en tant övertalade mig att komma tillbaka två dagar senare till ett annat pass med en annan ledare som tydligen skulle vara skitkul. Och det var han, så jag fastnade till min egen förvåning! Och i takt med att spinning blev "min grej" och jag fick upp kondisen blev jag nyfiken på annat och nu tränar jag afrodans, cirkelfys och lite annat också! Allt är lika roligt! Att det kommer från mig, som alltid varit anti-träning, säger en hel del 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster