>du vet inte hälften

>Jag förstår inte varför det inte är mer rabalder kring att någon har flyttat på stjärntecknen. Vilka är vi nu? Vem är jag? Vad är viktigt för mig nu, är jag inte huslig och kreativ längre, kommer jag i själva verket att bli gift?

Enligt en tant som en gång läste mina stjärnor kommer jag nämligen inte att bli gift, framför allt på grund av alla problematiska planeter som ligger i vägen mellan mig och män. På den tiden var min enda obesvarade och trängande fråga: gäller samma sak för brudar? men den kunde jag inte ställa utan att outa någon som inte skulle outas. Nu är frågan: stämmer det alls? Alltså utöver själva grundfrågan: vad har stjärnorna med mitt öde att göra över huvud taget?

Man frestas ju att tro att man själv skulle ha något med sitt eget öde att göra, menar jag. När det nu visar sig att inte ens stjärnorna är särskilt pålitliga. Har vi bara oss själva, vacklar universum omkring oss som ett flyende bollhav, är vi blott en flotte på ett föränderligt vatten och hur ska vi hitta en paddel att förlita oss på?

Det är så mycket som plötsligt slutar gälla. Man kan bli andfådd för mindre.

0 svar

  1. >Hej Sara! Ungefär vart femte år skrivs det i tidningarna om den här "upptäckten". Som egentligen alla astrologer överallt redan känner till. Vad det handlar om är att det finns olika astrologiska traditioner som använder olika zodiaker. Jag försöker nu klistra in en länk till en sajt som förklarar det här bättre än vad jag kan göra.Hm, det ser inte ut som en länk, men en adress är det i alla fall.http://astrologiforum.egensajt.se/board/vad-ar-skillnaden-mellan-indisk-och-vasterlandsk-astrologi-t78.html

  2. >Monica: Det känns som en länk, och det är huvudsaken. Men då förstår jag, det är alltså ungefär som att den 25 december inte är Jesus födelsedag vilket då och då blir en nyhet? Jag fortsätter ett tag till på teorin att jag själv styr mitt öde i alla fall, det tycks funka med mitt liv för tillfället.

  3. >Jag läste att det bara är de som är födda från och med i år (eller om det var nästa) som kommer att ha de "nya" stjärntecknen, men då kanske det inte heller stämmer? Givet översta kommentaren, menar jag.

  4. >Den fria viljan ska inte underskattas..:-)Och Elin: Nog verkar det konstigt om "nya" stjärntecken skulle gälla för alla som är födda från och med ett speciellt år. (Dom förändringar som det pratas om är väldigt långsiktiga och gradvisa.)Ibland misstänker jag att såna nyheter handlar om ren desinformation.

  5. >Jag vill ändå ge en där tanten lite cred….problematiska planeter mellan dig och män, imponerande slutsats tycker jag!

  6. >Rabalder skulle ju innebära att acceptera att man gjort fel hittills, så det är inte så konstigt att det inte blir något med det. Det vore ju som att i annat än viskningar prata om att Evert Taube inte skrev sina melodier själv.För min del är det inte så noga om jag är vädur eller fisk. Jag har ändå alltid irriterats tillräckligt mycket av folk som drar slutsatser om mina förutsättningar baserat på när på året jag är född, för att alltid besvara frågan om mitt stjärntecken med Karlvagnen.Taskigt av babylonierna att plocka bort Ormbäraren förresten. Undrar om det var av matematiska motiv eller om det bara var vanligt allmänt kvinnoförtryck.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster