>rapport 1: att skriva sex

>Det är lite vanskligt att hålla ett seminarium i en källare i ett bibliotek när det är tjugofem grader och blå himmel precis utanför. Jag satt en kvart innan och undrade om folk skulle dyka upp, vilket de lyckligtvis gjorde. Med en ytterst charmant publik satt jag sedan i paniknyinköpta shorts och försökte utreda för mig själv och dem hur jag tänker kring det här med att skriva sexscener. Det visade sig att jag tycker att det är allra roligast att skriva om sex som leder någonstans, som är intressant för att det är misslyckat, skevt eller trevande. Det visade sig också att jag inte tycker att långsökta metaforer är särskilt lyckade i sexsammanhang, om man inte vill uppnå en speciell effekt. (Så där sa alltid lärarna på Rytmus när jag pluggade musik. Det är inte så bra att lägga stämmor i tritonus. Om man inte vill uppnå en speciell effekt.)

Efter snacket skulle det bli egen produktion, men det hanns inte med och nu känner jag mig lite störd på det. Jag vill härmed uppmana de seminariedeltagare som eventuellt läser min blogg att skriva era sexalster och skicka till sara@qx.se, så skulle jag till exempel kunna publicera dem på nätet som när jag för länge sedan hade tävling i erotiska noveller. Eller så kan ni komma med dem imorgon, när jag pratar i panel klockan 12 eller när jag pratar alldeles själv klockan 15.30, i hörsalen på Göteborgs Stadsbibliotek!

Om ni undrar hur det går med mitt lokalsinne så kan jag för övrigt rapportera att det går över förväntan. Jag har helt på egen hand hittat till Järntorget, till exempel. Det hjälper att solen gassar och jag inte går huttrande under ett paraply, vilket jag hittills har haft för vana att göra i Göteborg. Jag har mer att säga om denna min vistelse (frisyrspan, hotellerfarenheter, spårvagnsskräck) men något tänkte jag spara till tåget hem. Nu säger nämligen min hud att det är hög tid att duscha bort den paniknyinköpta solkrämen.

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster