nån mer som fått ett sjå?

Efter att ha letat upp dagboken från 1989 för att styrka min påstådda lillgammhet, fastnade jag i den och beslöt mig för att digitalisera det hela. Eftersom jag inte hade hamnat i puberteten än är det en ganska fräsch betraktelse över en nioårings liv i ett gästhus i Zimbabwe, och jag trivs rätt bra med mitt nioåriga jag. Varje sida i boken har förlänats en sammanfattande mening i mariginalen och jag tar mig igenom rubriker som: Det kom in en uggla till Pearsons, Hur det ser ut på Masvingo, Vattnet tar nästan slut, Vi har sett en rolig orm och Jag fick en kallsup.

Mitt i alltihop kommer jag att tänka på att vi väl ändå måste vara flera som uttryckte oss ungefär som barnen i mammas första läsebok gjorde. Som fick ett sjå och var ute på vift. Eller är jag den enda som i sin barndom oftare skrev ”skojfrisk” och ”märkvärdig” än ”kul” och ”konstig”? Utmanar er härmed att hitta den mest lillgamla/förnumstiga rest ni har från era tidiga alster, och presentera den för oss andra!

0 svar

  1. Vad kul att jag fann din blogg!! Jag har läst ”Udda” och jag är nyfiken på din senaste bok. Jag hoppas på att jag får läst den i sommar. Jag hoppas på att få den i födelsedagspresent. Håller du på att skriva en ny bok?
    Ha en skön sommar!!

    1. Tack för kommentaren! Nästa bok är redan färdigskriven, men den är planerad att komma ut först i april 2012. Hoppas du gillar, både den och I havet!

  2. Formuleringar kanske går i släkten? Min mor skrev tydligen en liten bok när hon var runt 9 år som hade titeln ”Sköldpaddans liv och leverne och underbara äventyr” Den finns på morfars vind någonstans /Mirjam

  3. Jag uttryckte mig antagligen lika lillgammalt eller värre, men gjorde det på franska och har inga gamla dagböcker att bidra med, sorry. 2000 A4-sidor nätdagbok är vad jag har att komma med och blir jag kanske ännu mer förbannad på vissa så kanske DET kommer ut, men då blir det som blok (bloggbok skulle väl kunna heta så, om det inte redan gör det).

  4. Det fanns en gång ett kassettband där jag, tio år och med synpunkter på skolans kvaliteter, bemötte min mammas fråga om hur jag tycker att en lärare ska se ut med att vråla ”Det är inte utseendet det kommer an på!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster