en transsexuell röst…

…i mitt inre, vilket i övrigt är tämligen cis, har hela natten dikterat följande brev till regeringen i mitt huvud:

Kära regering. Jag vill tacka Maria Larsson för att hon har så djup insikt i transproblematiken och förstår att det handlar om att en transsexuell person inte kan identifiera sig med den kropp han/hon har fötts in i. Det känns därför helt logiskt att Maria Larsson och Göran Hägglund vill ta bort mina möjligheter att reproducera mig via äggstockar och livmoder. Jag ser fram emot att få mina nya spermier med posten.

Eftersom det här bara rör sig om en arg röst i mitt eget huvud, eftersom det inte är belagt huruvida Maria Larsson och Göran Hägglund har känsla för ironi (deras agerande är visserligen en hint) och eftersom jag i själva verket inte har några mandat att tala för några transsexuella i och med mitt eget homogena kön, får det stanna på min blogg tillsammans med diverse andra röster. Jag är bara så i grunden störd över att vi har en socialminister som går emot en utredning till förmån för sin egen känsla av vilka som bör få skaffa barn och inte. Jag tror att han tänker så här:

”Det känns skumt för mig om en man blir gravid. Tur att jag är minister, annars hade jag väl fått gå runt med min skumma känsla utan att kunna göra den till lagstiftning. Det är framför allt en så liten och marginaliserad grupp det gäller, så protesterna kan inte bli så himla högljudda. Alla andra normala människor lär ju rimligtvis ha samma känsla. Vad är det här för en liten utredning? Åh, bara Socialstyrelsens utredning om transvård, den vars viktiga process jag brukade hänvisa till när den inte var färdig, men som visst kom fram till helt fel slutsatser. Tur man är minister. Skrev jag ut den på båda sidor – nej! De är blanka på baksidan, då kan mina barnbarn ha dem att rita på så småningom. Det är vackert med barn. Meningen med livet, faktiskt.”

Sen tror jag att han trallar ut i det vackra sommarvädret med sin aldrig ifrågasatta könstillhörighet under armen och sin rättfärdighet mellan tänderna. Som en färsk bit vårspenat.

0 svar

  1. Jag är också cis-sexuell, men fattar ändå inte varför transsexuella ska tvångssteriliseras.

  2. Polyfire; Hur skulle det se ut om såna som vi fick fortsätta förorena folkstammen med våra trans-gener….? :-/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster