tre saker jag grubblar över

Det jag gillar med min blogg är hur det plötsligt kan blossa upp en debatt bland kommentarerna om hur man egentligen säger klädnypor i Värmland, och att jag har läsare som verkligen vill att jag ska få veta hur or ser ut. En annan grej som jag gillar är att jag kan underlåta att skriva på hur många dagar som helst, och ändå inte bli lynchad. Den tredje grejen har med de två första att göra, och det är att jag har så intelligenta, roliga och finurliga läsare. Och snygga alltså, vi får inte glömma det. Om mina bloggläsare skulle samlas i ett rum och speeddejta skulle det ge resultat som gav varenda utilitarist lyckorys.

Efter dessa komplimanger, som i vilket annat sammanhang som helst hade kunnat tolkas som smörande, tänkte jag idag be er om lite hjälp. Jag utgår från att ni fungerar precis som jag, och gärna bistår med den information ni har av ingen annan anledning än att det är bättre att det blir rätt än fel. Mina frågor är som följer:

1. Stämplar arbetsförmedlare fortfarande på papper för att arbetssökande ska få ut sin a-kassa? Eller vad gör de? Kryssar i en ruta på sin dator?

2. Har Arbetsförmedlingen en egen support för de anställdas datorfrågor, och kallas den i så fall Helpdesk eller något annat?

3. Vad kallar 15-åringar sina jämnåriga (kvinnliga) nördar när de mobbar dem nuförtiden? Och mer specifikt, vad kallar de dem i Värmland?

Som ni märker hyser jag fullt förtroende för min läsekrets, och lutar mig härmed bakåt och väntar. Somnar kanske i samma veva, för trots att jag inte har bloggat på länge har jag varit aktiv i överkant de senaste veckorna och sömn har blivit ett alltmer påfallande behov såhär lagom till bokmässan. Mer om den inom kort!

0 svar

 1. Ang. punkt 3… Jag har blivit kallad just nörd, och ful. (Och bög, men det tror jag att jag som tjej är rätt ensam om. Blev inte heller särskilt förolämpad.)

 2. Jag har också bara svar för punkt tre och i min Värmländska hemstad fungerar flata, mongo, äcklig och fitta (ofta i olika kreativa kombinationer) som huvudförolämpningar.

 3. På fråga ett: Näää, man får ett kassakort från sitt fack och där kryssar man själv i vilka dagar man har varit arbetslös, sjuk, jobbat eller så. Två veckor per kort är det i alla fall hos mitt fack SKTF. Som numera kallar sig Vision – jag benämner dem elakt nog Dimsyn eftersom jag tycker en massa negativa saker om dem. Efter två veckor postar man sitt kort. Men för att få a-kassa måste man vara inskriven vid Arbetsförmedlingen. För övrigt kan man fylla i a-kassekort via nätet numera också. Bara det att Dimsyn, f’låt Vision, inte kan ge mig ett lösenord som funkar så att jag kan logga in.
  /Tofflan den äldre har talat

  1. Tack! Det krävdes en toffla för det här uppdraget hör jag… Men vad gör de när man har möten med arbetsförmedlingen då? För de kollar väl så att man har sökt ett visst antal jobb och sånt?

   1. Du, de flesta som jobbar på arbetsförmedlingen bryr sig inte ett skit om sina ”klienter”. Många verkar snarare rädda för att träffa dem, ffa kanske en toffla som ställer lite krav… Min handläggare mejlar bara till mig hela tiden. Då slipper hon se mig. Första tiden jag var arbetslös behövde jag bara rapportera via mejl var åttonde vecka… Så mycket bryr de sig. Sen görs det s k individuella handlingsplaner. Min är av standardversion, jag hade kunnat skriva den själv. Jag fick komma med synpunkter och svara på vissa frågor, men min handläggare sket i (klarspråk!) vad jag skrev. Sen var det ringa Kundtjänst varannan månad och avrapportera till olika personer varje gång.
    Baskat, nu skrev jag visst en hel roman, men Af är inte en av mina favoritmyndigheter…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Dela vidare inlägget
Andra poster