på kommersen

December är en tid av svarta fingertoppar. Aldrig är Metro så inkapslad i helsidesannonser som nu, aldrig går så mycket trycksvärta åt till att kontrastera mot de gula priserna i tomteluvor. Jag köpte ett par strumpor till mig själv idag, och kassörskan var på vippen att slå in dem och förära dem med ett rim. I Globen Shopping var det kö till paketinslagningen, och kokosfettet hade börjat röra på sig i mejerihyllan. Det gör det en gång om året, det är därför kokosfettfabrikörerna ser till att paketera det så stort. Jag har aldrig sett ett recept på ischoklad som innehåller mer än 100 gram kokosfett, och aldrig en kokosfettförpackning på mindre än 500 gram.

Jag skickar ett sms till min syster: Är du intresserad av samarbete gällande kokosfett? Involverar mamma också, det räcker till hela familjen. Mamma föreslår att jag ska starta en kokosfettdejtingsajt.

På Åhléns är pockethyllorna nästan urplockade, men min pocket har inte kommit än. Den där dagen när jag går in i en bokaffär utan att gå till ”L” under skönlitteratur och leta efter mitt namn, den dagen har inte kommit än, så jag vet det. Jag läser recensionerna av mina egna böcker också.

Pocketen ska komma på onsdag, i övermorgon (eller i morgon beroende på när man läser detta), bara så ni vet. Jag kommer att vara på Hallongrottan just precis den onsdagen och signera böcker klockan 17-18, bara så ni vet. Jodå, här ser ni en som hänger på kommersen.

Dela vidare inlägget
Andra poster